Rapportér upassende innhold

Vi er avhengige av at YouTube-brukere rapporterer innhold de mener er upassende. Rapportering av innhold er anonymt, så andre brukere får ikke vite hvem som har sendt inn rapporten.

Innhold fjernes ikke automatisk selv om det blir rapportert. Rapportert innhold vurderes i henhold til følgende retningslinjer:

Rapportér en video

YouTube-ansatte gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. Videoer som er lastet opp på YouTube, kan rapporteres når som helst. Hvis teamet vårt ikke finner noen brudd på retningslinjene ved gjennomgang, har gjentatte rapporteringer av denne videoen ingen betydning – videoen forblir på nettstedet.

1. Gå til videoen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  øverst i videoen.
  3. Trykk på Rapportér .
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
Flag a video

Rapportér et miniatyrbilde

Du kan rapportere miniatyrbildet for en video som du ser i feeden din.

1. Gå til miniatyrbildet du vil rapportere.
  2. Klikk på Mer under miniatyrbildet.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
  5. Trykk på Rapportér.
Rapportér en kommentar

Ved å klikke på linken «Rapportér nettsøppel eller misbruk» kan brukere rapportere nettsøppelkommentarer som er lagt igjen til videoer de ser på eller har lastet opp. Hvis nok brukere merker en kommentar som nettsøppel, skjules den under en «Merket som nettsøppel»-link. Du kan se kommentaren igjen ved å klikke på «Vis»-linken. Opplasteren av videoen kan oppheve nettsøppelmerkingen for en kommentar.

1. Gå til kommentaren du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.

Bruk funksjonen «Rapportér nettsøppel eller misbruk» med stor forsiktighet. Hvis du misbruker den, kan du bli utestengt fra YouTube.

Kommentaren min er feilaktig merket som nettsøppel

Hvis en kommentar du har lagt ut, er merket som nettsøppel, men du mener at den ikke er det, kan du kontakte opplasteren av videoen og be vedkommende om å gjenopprette kommentaren din.

Rapportér en melding i direktechatten

YouTube-brukere kan rapportere upassende meldinger som legges ut på direktesendinger.

1. Gå til meldingen du vil rapportere.
  2. Trykk på Mer  under kommentaren.
  3. Trykk på Rapportér.
  4. Velg årsaken til rapporteringen.
Rapportér en kanal

Du kan rapportere brukere, upassende bakgrunnsbilder eller upassende brukerbilder ved å bruke rapporteringsflyten som du finner nederst på alle kanaler.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til kanalsiden du vil rapportere.
  3. Klikk på Info.
  4. Klikk på flagget for å åpne rullegardinmenyen.
  5. Velg det alternativet som er mest aktuelt for problemet.