Rapportér innhold

Vi er avhengige av at YouTube-brukere rapporterer innhold de mener er upassende.

Rapporterte videoer gjennomgås av YouTube-medarbeidere døgnet rundt, sju dager i uken, og videoer som bryter retningslinjene for brukerne, fjernes fra YouTube. Videoer som kanskje ikke er egnet for alle yngre målgrupper, får aldersgrense.

Rapporterte videoer fjernes ikke automatisk av systemet. Hvis en video ikke bryter retningslinjene våre, vil den forbli tilgjengelig på nettstedet uansett hvor mange ganger den rapporteres.

Slik rapporterer du en video:

1. Klikk på «Mer»-knappen under videospilleren.
  2. Merk og klikk på «Rapportér»-knappen i rullegardinmenyen.
  3. Klikk på den rapporteringsårsaken som passer best for videoen du vil rapportere.
  4. Oppgi eventuelle tilleggsdetaljer som kan hjelpe gjennomgangsteamet med å ta en avgjørelse.
Flag a video

Rapportering av videoer er anonymt – brukerne får ikke vite hvem som har rapportert en video. Vi krever imidlertid at du er pålogget for å bruke rapporteringsverktøyene.

Rapportér en kommentar

Ved hjelp av «Meld fra om nettsøppel eller misbruk»-linken kan brukerne påvirke antallet synlige nettsøppelkommentarer på videoene de laster opp eller ser på. Hvis nok brukere merker en kommentar som nettsøppel, skjules den under en «Merket som nettsøppel»-link. Kommentaren vises på nytt hvis du klikker på «Vis».

Flag for spam

Bruk «Meld fra om nettsøppel eller misbruk»-funksjonen med stor forsiktighet – brukere som misbruker den, kan utestenges fra nettstedet. Brukeren som laster opp videoen, har også mulighet til å fjerne merking av en kommentar som nettsøppel.

Hvis en av kommentarene dine er blitt merket som nettsøppel, og du mener at den ikke er det, må du kontakte brukeren som lastet opp videoen.

Rapportér en kanal

Du kan rapportere brukere, upassende bakgrunnsbilder eller profilavatarer ved hjelp av rapporteringsflyten nederst i hver kanal.

Slik rapporterer du en kanal:

1. Gå til kanalsiden du ønsker å rapportere.
  2. Klikk på «Info».
  3. Klikk på «Rapportér»-knappen for å åpne rullegardinmenyen.
  4. Velg det alternativet som dekker saken best.