Juridiska policyer

Varumärke

Att använda någon annans varumärke i användarnamn, taggar eller i en videotitel är inte nödvändigtvis ett varumärkesintrång. Om det däremot finns innehåll i din profil eller video som kan lura tittare att tro att ägaren av varumärket har skapat eller sponsrar din sida eller ditt innehåll kanske hans eller hennes rättigheter har kränkts. I så fall kan vi ta bort det aktuella innehållet. Det är därför viktigt att ha andras rättigheter till varumärken i åtanke när du väljer ett användarnamn eller lägger till metadata i dina videor.

Om du äger ett varumärke och anser att någon har gjort intrång på det ska du vara medveten om att Google inte kan medla i juridiska tvister mellan innehållsskapare och ägare av varumärken. Därför rekommenderar vi att ägare av varumärken löser eventuella tvister direkt med innehållsskaparen som lade upp innehållet. Om du kontaktar uppladdaren kan det hända att du snabbt når en lösning.Ägare av varumärken kan kontakta kreatören, eller skicka ett klagomål direkt till uppladdaren via vårt formulär för klagomål om varumärkesintrång.

Vissa kreatörer anger hur man kan kontakta dem på sin kanal.

Om du inte lyckas nå en lösning med kontoinnehavaren skickar du ett varumärkesanspråk via vårt formulär för varumärkesanspråk. YouTube utför en begränsad undersökning av rimliga anspråk och tar bort innehåll när intrång klart kan påvisas.

Ärekränkning

Om du eller ditt juridiska ombud anser att innehåll på YouTube är ärekränkande kan du skicka in en anmälan via vårt webbformulär.

Förfalskning

Google tillåter inte försäljning eller marknadsföring av förfalskade varor i sina produkter, inklusive YouTube. Förfalskade produkter har ett varumärke eller en logotyp som är identisk med eller i allt väsentligt överensstämmer med en annan ägares varumärke. De efterliknar produktens varumärkesfunktioner i ett försök att framstå som en äkta produkt från varumärkesägaren, eller säljer sina varor som kopior, imitationer eller kloner av originalprodukten.

Rapportera förfalskade varor:

Om du tror att en YouTube-video eller kommentar säljer eller marknadsför förfalskade varor kan du lämna in anmälan om förfalskning via vårt webbformulär. Vårt team undersöker din anmälan och tar bort innehållet om det strider mot Googles policy för förfalskade varor.