Juridiske retningslinjer

Varemerker

Bruk av andres varemerker i brukernavn, etiketter eller videotitler utgjør ikke nødvendigvis brudd på rettigheter. Men hvis det finnes innhold i profilen eller videoen din som kan få seerne til å tro at det er varemerkeeieren som har opprettet eller sponset siden eller innholdet, kan det være snakk om et brudd på varemerkeeierens rettigheter. I slike tilfeller kan vi fjerne det aktuelle innholdet, så det er viktig å være klar over andres varemerkerettigheter når du velger brukernavn eller legger til metadata i videoene dine.

Hvis du er varemerkeeier og mener at varemerket ditt er krenket, må du være klar over at YouTube ikke kan megle i varemerketvister mellom skapere og varemerkeeiere. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du som varemerkeeier tar direkte kontakt med skaperen som la ut det aktuelle innholdet, og prøver å finne en løsning. I mange tilfeller kan tvister løses raskt ved å kontakte opplasteren. Du som varemerkeeier kan kontakte skaperen eller sende en klage direkte til opplasteren via skjemaet for klager om misbruk av varemerke.

Noen skapere har kontaktinformasjon på kanalen sin.

Hvis du ikke kommer til enighet med den aktuelle kontoeieren, kan du sende inn et varemerkekrav via skjemaet for klager om misbruk av varemerke. YouTube kan gjennomføre en begrenset undersøkelse i rimelige klagesaker og fjerne innhold hvis det avdekkes åpenbare brudd.

Ærekrenkelser

Hvis du eller den juridiske representanten din mener at innhold på YouTube er ærekrenkende, kan dere sende inn en klage via nettskjemaet vårt.

Forfalskninger

Google tillater ikke salg eller markedsføring av forfalskede varer gjennom produktene sine, herunder YouTube. Forfalskede varer har et varemerke eller en logo som er identisk eller har store likheter med et annet varemerke. Merkevareelementene etterlignes for at varene skal fremstå som ekte produkter fra merkevareeieren, eller varene markedsføres som forfalskninger, kopier, imitasjoner eller etterligninger av det originale produktet.

Rapportér forfalskede varer:

Hvis du mener at noen selger eller markedsfører forfalskede varer gjennom YouTube-videoer eller -kommentarer, kan du sende inn en klage om forfalskning via nettskjemaet vårt. Teamet vårt behandler klagen din, og hvis innholdet er i strid med Googles retningslinjer om forfalskninger, fjerner vi det.