Beleid voor spam, misleidende praktijken en scams

Spam, scams en andere misleidende praktijken waarmee mensen proberen de YouTube-community uit te buiten, zijn niet toegestaan op YouTube. We staan ook geen content toe met als hoofddoel mensen te misleiden om YouTube te verlaten en naar een andere site te gaan.

Meld het als je content ziet die dit beleid schendt. Instructies voor het melden van schendingen van onze communityrichtlijnen zijn hier beschikbaar. Als je meerdere video's, reacties of het volledige kanaal van een gebruiker wilt melden, ga je naar onze rapportagetool. Hiermee kun je meer informatie aan je klacht toevoegen.

Wat betekent dit precies?

Als je content post

Post geen content op YouTube die voldoet aan een van de onderstaande beschrijvingen.

• Videospam: Content die te vaak wordt gepost, die repetitief of ongericht is en die één of meer van de volgende kenmerken heeft:
    • Belooft gebruikers dat ze iets zullen zien, maar stuurt ze in plaats daarvan naar een andere site.
    • Krijgt klikken, weergaven of verkeer van YouTube door gebruikers te beloven snel geld te kunnen verdienen.
    • Stuurt doelgroepen naar sites die malware verspreiden, sites die proberen persoonlijke gegevens te verzamelen of andere sites die een negatieve impact hebben.
  • Misleidende metadata of thumbnails: Het gebruik van de titel, thumbnail, beschrijving of tags om gebruikers te laten geloven dat de content iets anders is dan dat deze in werkelijkheid is.
  • Scams: Content waarin het volgende wordt aangeboden: geldgiften, manieren om snel rijk te worden of piramideconstructies (geld verzenden zonder een tastbaar product in een piramidestructuur).
  • Kiezers onderdrukken: Content waarin wordt geprobeerd kiezers te misleiden over de tijd, plaats, middelen of deelnamevereisten bij het stemmen.
  • Spam die beloningen belooft: Content waarin betrokkenheidsstatistieken zoals weergaven, likes, reacties of andere statistieken op YouTube worden verkocht. Dit omvat ook content waarbij het enige doel is om abonnees, weergaven of andere statistieken te stimuleren (bijvoorbeeld 'Sub4Sub'-content).
  • Reactiespam: Reacties waarbij het enige doel is om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen, gebruikers op een misleidende manier weg te leiden van YouTube of een van de hierboven genoemde verboden gedragingen te laten uitvoeren.
  • Repetitieve reacties: Grote hoeveelheden identieke, ongerichte of repetitieve reacties achterlaten.

Dit beleid is van toepassing op video's, videobeschrijvingen, reacties, live streams en andere YouTube-producten en -functies. Let op: Dit is geen volledige lijst.

Opmerking: Je mag kijkers wel aanmoedigen tot handelingen zoals een abonnement nemen, een like geven, iets delen of reageren.

Voorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden van content die niet is toegestaan op YouTube.

• Proberen misbruik te maken van onze zoek- en aanbevelingsalgoritmen door de titel, beschrijving of tags van een video te vullen met termen of namen (zoals de namen van beroemdheden) die geen verband houden met de video.
  • Overdreven beloften doen, zoals beweringen dat gebruikers snel rijk kunnen worden of dat een wonderbehandeling een chronische ziekte zoals kanker kan genezen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Plaats geen content waarvan je denkt dat die in strijd zou kunnen zijn met dit beleid.

Meer voorbeelden

• Dezelfde content herhaaldelijk plaatsen op één of meer kanalen.
  • Massaal content uploaden die je van andere gebruikers hebt gepakt.
  • Overmatig veel tags in de videobeschrijving plaatsen ('tag stuffing') in plaats van ze tijdens het uploaden als tags te plaatsen.
  • Proberen gebruikers malware te laten installeren of ze doorsturen naar sites die hun privacy in gevaar kunnen brengen.
  • Content die gebruikers belooft dat ze iets zullen zien, maar ze in plaats daarvan naar een andere site stuurt.
  • Gebruikers vertellen dat ze kunnen stemmen via nepmethoden, zoals hun stem sms'en naar een bepaald nummer, zeggen dat ze alleen kunnen stemmen als ze voldoen aan verzonnen vereisten, bijvoorbeeld dat een bepaalde verkiezing alleen voor kiezers ouder dan vijftig jaar is, of ze opzettelijk een verkeerde verkiezingsdatum geven.
  • Content die automatisch wordt gegenereerd en gepost, zonder oog voor de kwaliteit of gebruikerservaring.
  • Geld, producten, software of gratis gamevoordelen beloven als gebruikers software installeren, een app downloaden of andere taken uitvoeren.

Wat gebeurt er wanneer content dit beleid schendt?

Als je content dit beleid schendt, verwijderen we de content en sturen we je een e-mail om je dit te laten weten. Als dit de eerste keer is dat je content hebt gepost die onze communityrichtlijnen schendt, ontvang je een melding, maar worden er geen maatregelen genomen tegen je account. Als het niet de eerste keer is, geven we je kanaal een waarschuwing. Je kanaal wordt beëindigd als je drie waarschuwingen hebt gekregen. Je kunt hier meer informatie vinden over ons waarschuwingssysteem.