Beleid voor spam, misleidende praktijken en scams

Spam, scams en andere misleidende praktijken waarmee mensen proberen de YouTube-community uit te buiten, zijn niet toegestaan op YouTube. We staan ook geen content toe die als hoofddoel heeft om mensen over te halen YouTube te verlaten en naar een andere site te gaan.

Meld het als je content ziet die dit beleid schendt. Instructies voor het melden van schendingen van onze communityrichtlijnen zijn hier beschikbaar. Als je meerdere video's, reacties of het volledige kanaal van een gebruiker wilt melden, ga je naar onze rapportagetool. Hiermee kun je meer informatie aan je klacht toevoegen.

Wat dit voor jou betekent

Als je content post

Post geen content op YouTube die voldoet aan een van de onderstaande beschrijvingen.

• Videospam: Content die te vaak wordt gepost, die repetitief of ongericht is en die één of meer van de volgende kenmerken heeft:
    • Belooft gebruikers dat ze iets zullen zien, maar stuurt ze in plaats daarvan naar een andere site.
    • Krijgt klikken, weergaven of verkeer van YouTube door gebruikers te beloven dat ze snel geld kunnen verdienen.
    • Stuurt doelgroepen naar sites die malware verspreiden, sites die proberen persoonlijke gegevens te verzamelen of andere sites die een negatieve impact hebben.
  • Misleidende metadata of thumbnails: Het gebruik van een misleidende titel, thumbnail, beschrijving of tags om gebruikers te laten geloven dat de content iets anders is dan dat deze in werkelijkheid is.
  • Scams: Content waarin het volgende wordt aangeboden: geldgiften, manieren om snel rijk te worden of piramideconstructies (geld verzenden zonder een tastbaar product in een piramidestructuur).
  • Kiezers onderdrukken: Content waarin wordt geprobeerd kiezers te misleiden over de tijd, plaats, middelen of deelnamevereisten bij het stemmen.
  • Spam die beloningen belooft: Content waarin betrokkenheidscijfers zoals weergaven, likes, reacties of andere statistieken op YouTube worden verkocht. Dit omvat ook content waarbij het enige doel is om abonnees, weergaven of andere statistieken te stimuleren (bijvoorbeeld 'Sub4Sub'-content).
  • Reactiespam: Reacties waarbij het enige doel is om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen, gebruikers op een bedrieglijke manier weg te leiden van YouTube of een van de hierboven genoemde verboden gedragingen te laten uitvoeren.
  • Repetitieve reacties: Grote hoeveelheden identieke, ongerichte of repetitieve reacties achterlaten.

Dit beleid is van toepassing op video's, videobeschrijvingen, reacties, livestreams en andere YouTube-producten en -functies. Let op: Dit is geen volledige lijst.

Opmerking: Je mag kijkers wel aanmoedigen om bijvoorbeeld een abonnement te nemen, een like te geven, iets te delen of te reageren.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van content die niet is toegestaan op YouTube.

• Gebruikers vertellen dat ze kunnen stemmen via nepmethoden, zoals hun stem sms'en naar een bepaald nummer, zeggen dat ze alleen kunnen stemmen als ze voldoen aan verzonnen vereisten, bijvoorbeeld dat een bepaalde verkiezing alleen voor kiezers ouder dan vijftig jaar is, of ze opzettelijk een verkeerde verkiezingsdatum geven.

Meer voorbeelden

Videospam

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Dit is geen volledige lijst.

• Content die gebruikers belooft dat ze iets zullen zien, maar ze in plaats daarvan naar een andere site stuurt.
  • Op een of meer kanalen herhaaldelijk dezelfde content plaatsen.
  • Massaal content uploaden die je bij andere gebruikers hebt gevonden.
  • Proberen gebruikers malware te laten installeren of ze doorsturen naar sites die hun privacy in gevaar kunnen brengen.
  • Content die automatisch wordt gegenereerd en gepost, zonder oog voor de kwaliteit of gebruikerservaring.
  • Geld, producten, software of gratis gamevoordelen beloven als gebruikers software installeren, een app downloaden of andere taken uitvoeren.

Misleidende metadata of thumbnails

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Dit is geen volledige lijst.
  • Overmatig veel tags in de videobeschrijving plaatsen ('tag stuffing') in plaats van ze tijdens het uploaden als tags te plaatsen.
  • Een thumbnail met een foto van een populaire celebrity die niets te maken heeft met de content.

Scams

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Dit is geen volledige lijst.
  • Overdreven beloften doen, zoals beweringen dat gebruikers snel rijk kunnen worden of dat een wondermiddel een chronische ziekte zoals kanker kan genezen.
  • Promotie van geldgiften of andere piramideconstructies.
  • Accounts die zijn gewijd aan constructies voor geldgiften.
  • Video's waarin beloften worden gedaan zoals 'Morgen verdien je $ 50.000 als je dit doet!'

Incentivespam

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Dit is geen volledige lijst.
  • Video's die bedoeld zijn om gebruikers aan te moedigen zich te abonneren.
  • Video's met abonnee-uitwisseling ('Subs 4 Subs').
  • Video's waarin likes te koop worden aangeboden.
  • Een video waarin wordt aangeboden een kanaal aan de 100.000e abonnee te helpen zonder aanvullende content.

Reactiespam

De volgende soorten content zijn niet toegestaan op YouTube. Dit is geen volledige lijst.
  • Reacties over enquêtes of weggeefacties waarin piramideconstructies worden gepromoot.
  • Verwijzingslinks voor 'betalen per klik' in reacties.
  • Reacties waarin ten onrechte wordt beweerd dat er volledige videocontent wordt aangeboden (films, tv-programma's, concerten).
  • Het posten van links naar malware of phishingsites in reacties: 'OMG ik heb hier heel veel geld mee verdiend! - [phishingsite xyz].com'.
  • Reacties met links naar winkels waar namaakproducten worden verkocht.
  • 'Bezoek mijn kanaal!/Bekijk mijn video!' terwijl het kanaal of de video niets te maken heeft met de video waarbij de reactie is gepost.
  • Steeds dezelfde reactie posten met een link naar je kanaal.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Post geen content als je denkt dat deze dit beleid schendt.

Wat gebeurt er wanneer content dit beleid schendt?

Als je content dit beleid schendt, verwijderen we de content en sturen we je een e-mail om je dit te laten weten. Als dit de eerste keer is dat je content hebt gepost die onze communityrichtlijnen schendt, ontvang je een melding, maar worden er geen maatregelen genomen tegen je account. Als het niet de eerste keer is, geven we je kanaal een waarschuwing. Je kanaal wordt beëindigd als je drie waarschuwingen hebt gekregen. Je kunt hier meer informatie vinden over ons waarschuwingssysteem.