Roskasisältöä, vilpillistä toimintaa ja huijauksia koskevat käytännöt

Sisällöntuottajien, katsojien ja kumppaneiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, ja toivomme, että teistä jokainen auttaa suojelemaan tätä ainutlaatuista ja aktiivista yhteisöä. On tärkeää, että ymmärrät yhteisön säännöt, sillä ne auttavat meitä huolehtimaan YouTuben turvallisuudesta yhdessä. Luethan alla olevan käytännön huolellisesti. Näet kaikki säännöt tältä sivulta.
Huom. Yhteisön sääntöjä on äskettäin selkeytetty YouTubessa leviävää misinformaatiota koskevien käytäntöjen osalta. Saat lisätietoja käytännöistä tutustumalla misinformaatiota sekä vaaleihin liittyvää misinformaatiota käsitteleviin ohjeisiin.

YouTube ei salli roskasisältöä, huijauksia tai muuta vilpillistä toimintaa, jolla pyritään hyväksikäyttämään YouTube-yhteisöä. Emme salli myöskään sisältöä, jonka päätarkoituksena on huijata muita poistumaan YouTubesta toiselle sivustolle.

Jos näet tätä käytäntöä rikkovaa sisältöä, tee siitä ilmoitus. Ohjeet yhteisön sääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen löydät täältä. Jos haluat tehdä ilmoituksen useasta videosta tai kommentista, voit tehdä ilmoituksen koko kanavasta.

Näiden käytäntöjen merkitys sinun kannaltasi

Jos julkaiset sisältöä

Älä julkaise YouTubessa sisältöä, johon sopii jokin alla mainituista kuvauksista.

• Videoroskasisältö: Sisältö, jota julkaistaan liian usein tai joka on toistuvaa tai kohdistamatonta ja joka täyttää vähintään yhden seuraavista määritelmistä:
    • Sisältö lupaa näyttää katsojille jotakin, mutta sen sijaan ohjaakin heidät pois sivustolta.
    • Sisältö kerää klikkauksia, katselukertoja tai liikennettä YouTubesta lupaamalla katsojille, että he voivat ansaita nopeasti rahaa.
    • Sisältö ohjaa katsojia sivustoille, jotka levittävät haittaohjelmia tai yrittävät kerätä henkilötietoja tai joilla on muutoin negatiivinen vaikutus käyttäjään.
  • Harhaanjohtavat sisällönkuvaustiedot tai pikkukuvat: Nimen, pikkukuvan tai kuvauksen avulla huijataan käyttäjiä uskomaan, että sisältö on jotakin muuta kuin se oikeasti on.
  • Huijaukset: Sisältöön liittyy käteislahjoja, äkkirikastumislupauksia tai pyramidijärjestelmiä (rahaa lähetetään ilman vastineeksi saatavaa konkreettista tuotetta pyramidirakenteessa).
  • Kannustinroskasisältö: Sisältö, joka myy aktivointituloksia, kuten katselukertoja, tykkäyksiä, kommentteja tai muita YouTubessa mitattavia tietoja. Tämä käsittää myös sisällön, jonka ainoa tarkoitus on lisätä tilaajia, katselukertoja tai muita mitattavia tietoja. Tämä voi tapahtua esimerkiksi tarjoamalla toisen sisällöntuottajan kanavan tilaamista vastineeksi oman kanavasi tilaamisesta. Tätä kutsutaan ns. sub4sub-sisällöksi.
  • Kommenttiroskasisältö: Kommenttien ainoana tarkoituksena on kerätä katsojilta henkilötietoja, ohjata katsojia harhaanjohtavasti pois YouTubesta tai suorittaa jokin edellä mainituista kielletyistä toimista.
  • Toistuvat kommentit: Käyttäjä julkaisee suuren määrän samanlaisia, kohdistamattomia tai toistuvia kommentteja.
  • Livestriimin väärinkäyttö: Livestriimissä on sisältöä, joka kuuluu toiselle omistajalle, eikä asiaa ole korjattu toistuvista väärinkäytösvaroituksista huolimatta. Kanavan omistajan on valvottava livestriimejään aktiivisesti ja ratkaistava mahdolliset ongelmat niin pian kuin mahdollista.

Käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, kommentteihin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin. Tämä ei ole kaikenkattava lista. Huomaa, että nämä käytännöt koskevat myös ulkoisia linkkejä, eli esimerkiksi klikattavia URL-osoitteita ja käyttäjien ohjaamista sanallisesti muille sivustoille.

Huom. On sallittua kehottaa katsojia tilaamaan kanavasi, painamaan tykkäyspainiketta, jakamaan videoitasi tai jättämään kommentteja.

Videoroskasisältö

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.

• Sisältö lupaa näyttää katsojille jotakin, mutta sen sijaan ohjaakin heidät pois sivustolta.
  • Samaa sisältöä julkaistaan toistuvasti yhden tai useamman kanavan kautta.
  • Muilta sisällöntuottajilta kerättyä sisältöä ladataan suurina määrinä.
  • Katsojat yritetään saada asentamaan haittaohjelmia tai heidät ohjataan sivustoille, jotka saattavat vaarantaa heidän yksityisyytensä.
  • Tietokoneella automaattisesti luotua sisältöä julkaistaan välittämättä laadusta tai käyttäjäkokemuksesta.
  • Katsojille luvataan rahaa, tuotteita, ohjelmistoja tai pelietuja maksutta, jos he asentavat ohjelmiston, lataavat sovelluksen tai suorittavat muita toimia.
  • Omilla tileillä julkaistaan suuri määrä kumppanisisältöä.

Harhaanjohtavat sisällönkuvaustiedot tai pikkukuvat

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.
  • Pikkukuvassa on suosittu julkkis, jolla ei ole mitään tekemistä sisällön kanssa.
  • Nimen, pikkukuvien tai kuvauksen avulla käyttäjiä huijataan uskomaan, että sisältö on jotakin muuta kuin se oikeasti on. Tällaista voi ilmetä esimerkiksi tilanteessa, joka voi aiheuttaa todellista haittaa oikeassa elämässä.

Huijaukset

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.
  • Liioiteltujen lupausten tekeminen, kuten väitteet siitä, että katsojat voivat rikastua nopeasti tai että ihmehoito voi parantaa jonkin kroonisen sairauden, kuten syövän
  • Käteislahjoitusten tai muiden pyramidijärjestelmien edistäminen
  • Käteislahjoitusjärjestelmiä varten luodut tilit
  • Videot, joissa luvataan: "Tällä idealla tienaat huomenna 50 000 euroa!"

Kannustinroskasisältö

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.
  • Videot, joissa kannustetaan katsojia tilauksen tekemiseen
  • Tilaajien keskinäiseen vaihtoon kannustavat videot
  • Videot, joissa myydään tykkäyksiä
  • Video, jossa luvataan antaa kanava 100 000. tilaajalle ilman mitään muuta sisältöä

Kommenttiroskasisältö

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.
  • Kommentit pyramidijärjestelmiä edistävistä kyselyistä tai ilmaislahjoista
  • Klikkauskohtaisia maksuja käyttävät suosittelulinkit kommenteissa
  • Kommentit, jotka lupaavat virheellisesti tarjoavansa täydellisen videosisällön. Esimerkkejä tällaisesta sisällöstä:
    • Elokuvat
    • TV-ohjelmat
    • Konsertit
  • Haittaohjelma- tai tietojenkalastelusivustolle ohjaavien linkkien postaaminen kommentteihin: "Vau, tienasin juuri isot rahat täällä – [xyz-kalastelusivusto].com"
  • Kommentit, joissa on linkkejä väärennöskauppoihin
  • Kommentointi tapaan "Hei, katso kanavani/videoni tästä!!", vaikkei kyseinen kanava/video liity mitenkään kommentoituun videoon
  • Saman kanavalinkin sisältävän kommentin postaaminen useita kertoja

Livestriimin väärinkäyttö

Seuraavia sisältötyyppejä ei sallita YouTubessa. Huomaa, että tämä ei ole täysin kattava lista.
  • TV-ohjelman striimaaminen puhelimella
  • Kolmannen osapuolen ohjelmiston käyttäminen kappaleen livestriimaukseen albumista

Yllämainitut ovat vain joitain esimerkkejä. Älä julkaise sisältöä, jos epäilet sen rikkovan käytäntöämme.

Mitä tapahtuu, jos sisältö rikkoo tätä käytäntöä?

Jos sisältösi rikkoo tätä käytäntöä, poistamme sisällön ja ilmoitamme sinulle asiasta sähköpostitse. Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sisältösi rikkoo yhteisön sääntöjä, saat huomautuksen, mutta kanavaasi ei rangaista. Jos kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, annamme kanavallesi varoituksen. Jos saat kolme varoitusta 90 päivän kuluessa, kanavasi suljetaan. Katso lisätietoja varoitusjärjestelmästämme.

Kanavasi tai tilisi voidaan sulkea yhteisön sääntöjen tai käyttöehtojen toistuvien rikkomusten vuoksi. Näin voi käydä myös, jos yksittäinen väärinkäytös on vakava tai jos kanavan päätarkoituksena on rikkoa käytäntöjä. Katso tästä lisätietoja kanavan tai tilin sulkemisesta.