Beleid tegen nabootsing van identiteit

De veiligheid van onze creators, kijkers en partners heeft onze hoogste prioriteit. We hebben jullie hulp nodig om deze unieke en levendige community te beschermen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de Communityrichtlijnen inhouden en welke rol ze spelen in onze gedeelde verantwoordelijkheid om YouTube veilig te houden. Neem de tijd om het beleid hieronder zorgvuldig door te lezen. Je kunt ook naar deze pagina gaan voor een volledige lijst van onze richtlijnen.

Content die is bedoeld om een persoon of kanaal na te bootsen, is niet toegestaan op YouTube. YouTube handhaaft ook de rechten van handelsmerkhouders. Als een kanaal of content van dat kanaal verwarring schept over de afkomst van geadverteerde goederen en services, is dat mogelijk niet toegestaan.

Meld het als je content ziet die dit beleid schendt.

• Als je het gevoel hebt dat jouw kanaal of het kanaal van een andere creator wordt nagebootst, kun je het kanaal melden.

Wat dit beleid voor jou betekent

Als je content post

Post geen content op YouTube die voldoet aan een van de beschrijvingen hieronder.

• Nabootsing van de identiteit van een kanaal: Een kanaal dat het profiel, de achtergrond of de hele uitstraling van een ander kanaal op een zodanige manier kopieert dat het op het kanaal van iemand anders lijkt. Het kanaal hoeft niet 100% identiek te zijn. Het volstaat dat het kanaal duidelijk de intentie heeft om het andere kanaal na te bootsen.
  • Nabootsing van de identiteit van een persoon: Content waarbij de suggestie wordt gewekt dat iemand anders deze heeft gepost.

Als je een fankanaal hebt, moet je dit expliciet vermelden in je kanaalnaam of gebruikersnaam. Het moet voor je kijkers duidelijk zijn dat je kanaal de oorspronkelijke maker, artiest of entiteit niet vertegenwoordigt.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van content die niet is toegestaan op YouTube.

• Kanalen met dezelfde ID (kanaalnaam of gebruikersnaam) en afbeelding als een ander kanaal, met als enige verschil een spatie in de naam of een 0 als vervanging van de letter O.
  • De echte naam, gebruikersnaam, beeltenis of andere persoonlijke informatie van iemand anders gebruiken om mensen te laten geloven dat jij die persoon bent.
  • Een kanaal instellen met dezelfde ID (kanaalnaam of gebruikersnaam) en afbeelding van een persoon, en dan doen alsof die persoon content post op het kanaal.
  • Een kanaal maken met de naam en beeltenis van een bepaalde persoon en dan reageren op video's van andere kanalen en doen alsof de reacties door deze persoon zijn gepost.
  • Kanalen die in de kanaalbeschrijving aangeven dat ze een fanaccount zijn, maar dit niet zo duidelijk aangeven in de kanaalnaam of gebruikersnaam, of die zich voordoen als het kanaal van iemand anders en hun content opnieuw uploaden.
  • Kanalen die een bestaand nieuwskanaal nabootsen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Post geen content als je denkt dat deze dit beleid schendt.

Wat er gebeurt als content dit beleid schendt

Als je content dit beleid schendt, kunnen we je kanaal of account beëindigen. Meer informatie over kanaal- of accountbeëindiging