Ivaretakelse av personvernet ditt

Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du er på YouTube, og derfor oppfordrer vi deg til å si fra til oss hvis du finner videoer eller kommentarer på nettstedet som du føler krenker personvernet ditt eller trygghetsfølelsen din.

Hvis noen har lagt ut personopplysningene dine eller lastet opp en video av deg uten ditt samtykke, anbefaler vi at du først kontakter opplasteren og ber vedkommende om å fjerne innholdet. Hvis du ikke kommer til enighet med opplasteren eller helst ikke vil kontakte vedkommende, kan du be om at innholdet fjernes, i henhold til personvernreglene våre.

Kriterier for fjerning av innhold

Personvernreglene våre gir en mer detaljert forklaring på prosessen for personvernklager og hva vi tar hensyn til når vi evaluerer slike klager.

For at innhold skal vurderes for fjerning, må den angivelig krenkede personen tydelig kunne identifiseres i innholdet. Hvis du vil bruke prosessen for personvernklager, må du dobbeltsjekke at du tydelig kan identifiseres i innholdet du ønsker å rapportere, før du går videre med prosessen. Når vi vurderer om en person tydelig kan identifiseres, vurderer vi følgende faktorer:

• bilde eller stemme
  • fullt navn
  • økonomisk informasjon
  • kontaktinformasjon
  • annen personlig identifiserende informasjon

Når du sender inn en personvernklage, vurderer vi blant annet offentlig interesse, nyhetsverdi og samtykke som faktorer når vi fatter en beslutning.

Tips til hvordan du kan ivareta personvernet ditt på YouTube:

• Tenk deg nøye om før du legger ut personopplysninger, som hvilken by du bor i, hvor du går på skole, eller hjemmeadressen din.
  • Beskytt kontoinformasjonen din, og ikke gi passordet ditt til andre. YouTube-ansatte ber deg aldri om å oppgi passordet ditt. Ikke la deg lure hvis noen tar kontakt og later som om de er fra YouTube.
  • Få tillatelse først. Som en tommelfingerregel bør du be om tillatelse før du filmer andre eller legger ut andres personopplysninger.
  • På siden vår om personverns- og sikkerhetsinnstillinger finner du en liste over verktøy du kan bruke til å administrere innholdet ditt på og opplevelsen din av nettstedet.
  • Her finner du noen gode fremgangsmåter for sikring av Google-kontoen din.
  • Øk sikkerhetsnivået for Google-kontoen din: Beskytt kontoene dine med 2-trinns bekreftelse.