Bestrid et Content ID-krav

Hvis din video har modtaget et Content ID-krav, kan du bestride det, hvis du har en gyldig grund, f.eks.:

• Du ejer alle de nødvendige rettigheder til indholdet i din video.
  • Du bruger indholdet på en måde, der er kvalificeret som en undtagelse fra ophavsret, f.eks. fair use.
  • Du mener, at din video er blevet fejlidentificeret, eller at der er sket en fejl.
Strafklip for at krænke ophavsretten er ikke det samme som Content ID-krav. Hvis din kanal har fået et strafklip for at krænke ophavsretten, kan du få flere oplysninger i artiklen om strafklip for at krænke ophavsretten.

Når du bestrider et Content ID-krav, får den person, der har gjort krav på din video (klageren), en notifikation. Klageren har 30 dage til at reagere.

Før du bestrider

Før du bestrider et Content ID-krav, kan det være en god idé at få flere oplysninger om offentligt eje og undtagelser fra ophavsret, f.eks. fair use eller fair dealing. Husk, at følgende IKKE er legitime grunde til at bestride et krav:

Hvis du ikke indsender en bestridelse, er der andre måder, du kan løse et Content ID-krav på. Du kan f.eks. fjerne det indhold, der er gjort krav på, fra din video.

I sidste ende kan YouTube ikke afgøre, om du skal bestride et krav eller ej. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du søge juridisk rådgivning, før du bestrider et krav.

Husk, at du kun bør bestride et krav, hvis du er sikker på, at du har alle de nødvendige rettigheder til at bruge det indhold, der er gjort krav på. Gentagen eller ondsindet misbrug af bestridelsesprocessen kan resultere i sanktioner mod din video eller kanal.

Indsend en bestridelse

Sådan bestrider du et Content ID-krav:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. På fanen Videoer skal du finde videoen med det krav, du vil bestride.
    • Det er nemmere at finde videoen, hvis du klikker på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
  5. Klik på SE INFO.
  6. I sektionen Indhold, som er identificeret i denne video, skal du finde det relevante krav og klikke på VÆLG HANDLINGER og så Bestrid.
Bemærk! Du kan muligvis vælge Eskaler til appel for Content ID-krav, der blokerer din video. Med denne mulighed springes det første trin i tvisten over, og bestridelsesprocessen starter med en appel. Få flere oplysninger om muligheden Eskaler til appel.

Efter din bestridelse

Når du har indsendt en bestridelse, har den person, der har gjort krav på din video (klageren), 30 dage til at reagere.

Dette kan klageren gøre

Få flere oplysninger om bestridelsesprocessen i denne videos kapitel "Bestridelsesprocessen for Content ID":

Content ID-krav og tvistproces: Administrer og reager på krav i Studio

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis min bestridelse bliver afvist?
Hvis din bestridelse bliver afvist, forbliver kravet på din video. Hvis du stadig mener, at kravet er ugyldigt, er du muligvis berettiget til at appellere beslutningen. Få flere oplysninger om at appellere et Content ID-krav.
Husk, at klageren når som helst i løbet af bestridelsesprocessen kan indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Hvis dette sker, og anmodningen om fjernelse er gyldig, bliver din video fjernet fra YouTube, og din kanal får et strafklip for at krænke ophavsretten.
Hvorfor skal klageren gennemgå både den første bestridelse og appellen?

Den første bestridelse og appellen gennemgås af klageren, fordi YouTube ikke kan træffe afgørelser om ejerskab. YouTube ved ikke, hvilket indhold der er korrekt licenseret, og kan ikke afgøre, hvad der er kvalificeret til undtagelser fra ophavsretslovgivningen, f.eks. fair use eller fair dealing.

Appeltrinnet sikrer, at klageren skal foretage en mere grundig gennemgang, fordi vedkommende skal indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret (retslige skridt) for at fastholde fjernelsen af din video, hvis vedkommende vælger at genoprette sit krav. Hvis du efterfølgende beslutter at gøre indsigelse, skal klageren lægge sag an for at fastholde fjernelsen af din video.

Hvad er forskellen på mulighederne for at bestride og eskalere til appel?

Ved den første mulighed for at bestride kan det tage klageren op til 30 dage at reagere på bestridelsen. Hvis vedkommende afviser din bestridelse, kan du muligvis appellere afgørelsen. Klageren har derefter 7 dage til at reagere på appellen.

Muligheden Eskaler til appel er kun tilgængelig for Content ID-krav, der blokerer din video. Med denne valgmulighed springes det første trin med bestridelse over, hvor klageren har 30 dage til at reagere, og processen starter med en appel. Klageren har så 7 dage til at reagere, så processen kan løses hurtigere.

Hvis klageren afviser din appel, kan vedkommende derefter indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Hvis anmodningen om fjernelse er gyldig, bliver din video fjernet fra YouTube, og din kanal får et strafklip for at krænke ophavsretten. Husk, at du stadig kan indsende en indsigelse, hvis du er sikker på, at en anmodning om fjernelse er ugyldig.

Kan en video have mere end ét Content ID-krav?
Ja, en video kan have flere Content ID-krav. Bemærk! En video kan også blive genstand for mere end én anmodning om fjernelse, men den kan kun få ét strafklip for at krænke ophavsretten ad gangen.
Hvordan løser jeg et Content ID-krav, hvis jeg ikke bestrider det?
Hvis du vælger ikke at bestride et krav, er der andre måder at løse Content ID-krav på. Du kan f.eks. fjerne det indhold, der er gjort krav på, fra din video.
Kan jeg trække en bestridelse tilbage, efter den er indsendt?
Nej. Når du har indsendt en bestridelse, kan den ikke trækkes tilbage.

Flere oplysninger