Slik fungerer Content ID

Opphavsrettseiere kan bruke et system som heter Content ID, for å identifisere og administrere innholdet sitt enkelt på YouTube. Videoer som lastes opp på YouTube, skannes mot en database med filer som er sendt inn av innholdseiere.

Opphavsrettseierne får bestemme hva som skjer når innhold i en video på YouTube samsvarer med et verk de eier. Når det oppdages samsvar, får den aktuelle videoen et Content ID-krav.

Vanlige spørsmål om Content ID

Hvilke alternativer er tilgjengelige for opphavsrettseiere?

Hvis en opphavsrettseier oppdager materiale som samsvarer med sitt eget, kan vedkommende

• blokkere en hel video fra å bli spilt av
  • tjene penger på videoen ved bruk av annonser – og i enkelte tilfeller dele inntektene med opplasteren
  • spore seerstatistikken for videoen

Hvert av disse tiltakene kan være landsspesifikt. En video kan registreres for inntektsgenerering i ett land eller én region samtidig som den blokkeres eller spores et annet sted.

Hvem kan bruke Content ID?

YouTube gir Content ID-tilgang bare til opphavsrettseiere som oppfyller bestemte kriterier. For å bli godkjent må de eie de eksklusive rettighetene til en betydelig mengde originalt materiale som ofte lastes opp av skapere på YouTube.

YouTube har også tydelige retningslinjer for hvordan Content ID skal brukes. Vi overvåker Content ID-bruk og -tvister fortløpende for å sikre at disse retningslinjene følges.

Innholdseiere som gjentatte ganger fremsetter feilaktige krav, kan få Content ID-tilgangen sin deaktivert, og YouTube-partnerskapet kan bli avsluttet.

Hvis du er innholdseier og mener at innholdet ditt oppfyller kriteriene, kan du fylle ut dette skjemaet.

Beslektede emner