Slik fungerer Content ID

Opphavsrettseiere kan bruke et system som kalles Content ID, for enkelt å identifisere og administrere innholdet sitt på YouTube. Videoer som lastes opp til YouTube, blir kontrollert opp mot en database med filer som er sendt inn av innholdseiere.

Opphavsrettseierne får bestemme hva som skjer når innhold i en video på YouTube samsvarer med et verk de eier. Når det skjer, kommer det et Content ID-krav mot videoen.

Vanlige spørsmål om Content ID

Hvilke alternativer er tilgjengelige for opphavsrettseierne?

Opphavsrettseierne kan velge forskjellige tiltak for å takle materiale som samsvarer med deres eget:

• blokkere en hel video fra å bli spilt av
  • tjene penger på videoen ved bruk av annonser – og i enkelte tilfeller dele inntektene med opplasteren
  • spore seerstatistikken for videoen

Hvert av disse tiltakene kan være landspesifikt. En video kan registreres for inntektsgenerering i ett land, samtidig som den blokkeres eller spores i et annet.

Hvem kan bruke Content ID?

YouTube gir bare Content ID-tilgang til opphavsrettseiere som oppfyller bestemte kriterier. For å bli godkjent må de eie eksklusive rettigheter til en betydelig mengde originalt materiale som ofte lastes opp av YouTube-brukere.

YouTube har også tydelige retningslinjer for hvordan Content ID skal brukes. Vi overvåker Content ID-bruk og -tvister fortløpende for å sikre at disse retningslinjene følges.

Innholdseiere som gjentatte ganger fremsetter feilaktige krav, kan få Content ID-tilgangen sin deaktivert og partnerskapet sitt med YouTube avsluttet.

Hvis du er innholdseier og mener at innholdet ditt oppfyller kriteriene, kan du søke om Content ID.

Beslektede emner