Slik fungerer Content ID

Noen opphavsrettseiere bruker Content ID, det automatiske systemet for innholdsidentifisering på YouTube, til å gjenkjenne og administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt på YouTube.

Hva gjør Content ID?

Content ID bruker en database med lyd- og bildefiler som er sendt inn av opphavsrettseiere, til å identifisere samsvar med opphavsrettsbeskyttet innhold. Når en video lastes opp på YouTube, skannes den automatisk av Content ID.

Hvis Content ID oppdager samsvar, får den aktuelle videoen et Content ID-krav. Avhengig av opphavsrettseierens Content ID-innstillinger kan et Content ID-krav føre til

• blokkering, slik at videoen ikke kan spilles av
  • inntektsgenerering ved å vise annonser i videoen – og i noen tilfeller dele inntektene med opplasteren
  • sporing av seerstatistikk for videoen

Husk at disse handlingene kan være geografisk betinget. For eksempel kan en video bli brukt til inntektsgenerering i ett land/område, men bli blokkert eller sporet i et annet.

Hvem bruker Content ID?

Content ID er tilgjengelig for opphavsrettseiere som oppfyller bestemte kriterier. For å bli godkjent må de inneha de eksklusive rettighetene til en betydelig mengde originalt materiale som ofte lastes opp på YouTube.

YouTube har også tydelige retningslinjer for hvordan Content ID kan brukes. Bruk av Content ID og bestridelser overvåkes fortløpende for å sikre at disse retningslinjene følges.

Opphavsrettseiere som gjentatte ganger fremsetter uriktige Content ID-krav, kan få Content ID-tilgangen sin deaktivert og YouTube-partnerskapet avsluttet.

Hvis du er opphavsrettseier og mener at innholdet ditt oppfyller kriteriene for Content ID, kan du fylle ut dette skjemaet for å informere oss om hvilke behov du har for opphavsrettsadministrering.

Relaterte emner