Tips når du skal opprette en transkripsjonsfil

Transkripsjoner er en enkel måte å tekste videoer på. Transkripsjonene inneholder bare teksten til det som blir sagt i videoen, og du trenger ikke å angi tidskoder. Du kan angi en transkripsjon direkte i videoen eller følge fremgangsmåten nedenfor for å opprette en transkripsjonsfil.

Transkripsjoner fungerer best med videoer som varer under en time, og som har god lydkvalitet og tydelig tale. Husk at transkripsjonsfilen må være på samme språk som det som snakkes i videoen. Når du har opprettet filen, følger du veiledningen for å laste den opp til videoen.

Formatér transkripsjonsfilen

Skriv ned teksten med det som blir sagt i videoen din, og lagre den som en ren tekstfil (.txt). Du kan konvertere andre formater (som Microsoft Word, HTML og PDF) til en ren tekstfil, eller du kan bruke innebygde programmer på datamaskinen som TextEdit eller Notisblokk.

Bruk disse formateringstipsene for å få best mulig resultat:

• Bruk en tom linje for å fremtvinge starten av en ny tekstlinje.
  • Bruk hakeparenteser til å angi bakgrunnslyder. For eksempel [musikk] eller [latter].
  • Legg til >> for å identifisere de som snakker, eller angi at en annen person snakker.

Her er et eksempel på hvordan transkripsjonsfilen din kan se ut:

>> ALICE: Hei, jeg heter Alice Miller, og dette er John Brown.

>> JOHN: Vi eier Miller Bakery.

>> ALICE: I dag skal vi lære deg hvordan du lager
de berømte sjokoladekjeksene våre!

[Kjenningsmelodi]

Her har vi alle ingrediensene vi trenger.

Lagre filer på andre språk enn engelsk

Du kan forbedre visningsnøyaktigheten for transkripsjonsfiler på andre språk enn engelsk ved å lagre filen med UTF-8-koding:

På en PC:
  1. Åpne Notisblokk.
  2. Klikk på Fil og deretter på Lagre som.
  3. Velg Tekstdokumenter (*.txt) under «Filtype», og velg UTF-8 under «Koding».
På en Apple-datamaskin:
  1. Åpne TextEdit.
  2. Klikk på Format, og velg deretter Make Plain Text (Lag ren tekst).
  3. Klikk på File (Fil) og deretter på Save (Lagre).
  4. Velg Unicode (UTF-8).