Tips når du skal opprette en transkripsjonsfil

Transkripsjoner er en enkel måte å tekste videoer på. De inneholder tekst med det som blir sagt i videoen, og kan inneholde videokapitler. Du kan transkribere direkte i videoen eller følge fremgangsmåten nedenfor for å opprette en transkripsjonsfil.

Transkripsjoner fungerer best med videoer som varer under en time, og som har god lydkvalitet og tydelig tale. Transkripsjonsfilen må være på samme språk som det som snakkes i videoen. Når du har opprettet filen, følger du veiledningen for å laste den opp i videoen.

Formatér transkripsjonsfilen

Skriv inn det som blir sagt i videoen, og lagre filen i TXT-format (ren tekst). Du kan konvertere andre formater (som Microsoft Word og HTML) til en ren tekst, eller du kan bruke et program som Notisblokk, som ofte er integrert på datamaskinen.

Du kan få optimale resultater ved å følge disse formateringstipsene:

• Sett inn en tom linje for å fremtvinge en ny tekstlinje.
  • Bruk hakeparenteser til å angi bakgrunnslyder, for eksempel [musikk] eller [latter].
  • Legg til >> for å identifisere de som snakker, eller angi at en annen person snakker.

Her er et eksempel på hvordan transkripsjonsfilen din kan se ut:

>> ALICE: Hei. Jeg heter Alice Miller, og dette er John Brown.

>> JOHN: Vi eier Miller Bakery.

>> ALICE: I dag skal vi vise deg hvordan du lager
de berømte sjokoladekjeksene våre!

[åpningsmusikk]

Ok, her ser du alle ingrediensene vi trenger.

Lagre filer på andre språk enn engelsk

Du kan forbedre visningsnøyaktigheten for transkripsjonsfiler på andre språk enn engelsk ved å lagre filen med UTF-8-koding:

Veiledning for PC-er
  1. Åpne Notisblokk.
  2. Klikk på Fil og deretter på Lagre som.
  3. Velg UTF-8 under «Koding».
Veiledning for Apple-datamaskiner
  1. Åpne TextEdit.
  2. Klikk på Format, og velg deretter Make Plain Text (Lag ren tekst).
  3. Klikk på File (Fil) og deretter på Save (Lagre).
  4. Velg Unicode (UTF-8).