Vinkkejä transkriptiotiedoston luomiseen

Tekstitykset on helppo luoda transkriptioiden avulla. Ne sisältävät videon puheen tekstinä ja voivat sisältää videon osia. Voit lisätä transkription suoraan videoosi tai luoda erillisen transkriptiotiedoston seuraavien ohjeiden avulla.

Transkriptiot soveltuvat parhaiten alle tunnin mittaisiin videoihin, joiden äänenlaatu on hyvä ja puhe selkeää. Transkriptiotiedosto on laadittava samalla kielellä kuin videolla puhuttu puhe. Kun olet luonut tiedoston, lataa se videoon näiden ohjeiden avulla.

Transkriptiotiedoston muoto

Kirjoita videon puhe ja tallenna tiedosto pelkkää tekstiä sisältävässä muodossa (.txt). Voit muuntaa muut muodot (kuten Microsoft Word tai HTML) pelkäksi tekstiksi tai voit käyttää tietokoneen tekstieditoria (esim. Muistio).

Noudata seuraavia muotoiluohjeita:

• Aloita uusi ruututeksti lisäämällä tyhjä rivi.
  • Merkitse taustaäänet hakasulkeilla näin: [musiikkia] tai [naurua].
  • Merkitse puhuja tai puhujan vaihdos merkinnällä >>.

Seuraavassa on esimerkki transkriptiotiedostosta:

>> ALICE: Hei, nimeni on Alice Miller, ja tässä on John Brown.

>> JOHN: ja yhdessä me omistamme Millerin leipomon.

>> ALICE: Tänään opetamme teidät valmistamaan
kuuluisia suklaakeksejämme!

[alkumusiikki]

No niin, tässä ovat ainekset.

Ei-englanninkielisten tiedostojen tallentaminen

Suosittelemme tallentamaan muut kuin englanninkieliset tiedostot UTF-8-muodossa:

Ohjeet PC-käyttäjille
  1. Avaa Muistio.
  2. Valitse Tiedosto ja Tallenna nimellä.
  3. Valitse Koodaus-kohdassa UTF-8-vaihtoehto.
Ohjeet Mac-käyttäjille
  1. Avaa TeXturi.
  2. Valitse Muotoile-valikosta Muunna pelkäksi tekstiksi.
  3. Valitse Tiedosto-valikosta Tallenna.
  4. Valitse Unicode (UTF-8).