Tips til oprettelse af en transskriptionsfil

Transskriptioner er en enkel måde at lave undertekster på. De indeholder den tekst, som siges i videoen, og kan indeholde videokapitler. Du kan indtaste en transskription direkte i videoen eller følge nedenstående vejledning for at oprette en transskriptionsfil.

Transskriptioner fungerer bedst med videoer, der varer mindre end en time, med god lydkvalitet og tydelig tale. Transskriptionsfilen bør være på samme sprog som det, der tales i videoen. Når du har oprettet filen, kan du følge vejledningen for at uploade den til videoen.

Formatér din transskriptionsfil

Skriv teksten for, hvad der blev sagt i din video, og gem det som en almindelig tekstfil (.txt). Du kan konvertere andre formater (som f.eks. Microsoft Word eller HTML) til en almindelig tekstfil, eller du kan bruge computerens egne programmer såsom Notesblok.

Brug disse formateringstips for at få de bedste resultater:

• Brug en tom linje til at gennemtvinge starten på en ny tekst.
  • Brug kantede parenteser til at angive baggrundslyde. For eksempel [musik] eller [latter].
  • Tilføj >> for at identificere eller ændre, hvem der taler.

Her er et eksempel på, hvordan din transskriptionsfil kunne se ud:

>> ALICE: Hej, jeg hedder Alice Miller, og dette er John Brown

>> JOHN: Og det er os, der ejer Miller Bakery.

>> ALICE: I dag vil vi lære jer at lave
vores berømte chocolate chip cookies!

[Intromusik]

Okay, så har vi alle ingredienserne klar her

Sådan gemmer du ikke-engelske filer

For ikke-engelsksprogede transskriptionsfiler anbefaler vi at gemme filen med UTF-8-kodning for at forbedre displaynøjagtigheden:

Vejledning til pc
  1. Åbn Notesblok.
  2. Klik på Filer og Gem som.
  3. Vælg UTF-8 under “Kodning”.
Vejledning til Apple-computere
  1. Åbn TextEdit.
  2. Klik på Format, og vælg Konvertér til alm. tekst.
  3. Klik på Filer og Gem som.
  4. Vælg Unicode (UTF-8).