Legg til din egen teksting

Med teksting gjør du innholdet ditt tilgjengelig for flere, for eksempel seere som er døve eller har nedsatt hørsel, eller seere som snakker andre språk. Hvis du allerede har teksting, kan du få hjelp med å redigere eller fjerne eksisterende teksting.

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.
  1. Gå til Videobehandler ved å klikke på kontoen din øverst til høyre > Skaperstudio > Videobehandler > Videoer.
  2. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Rediger-knappen for videoen du vil legge til teksting i.
  3. Velg Teksting.
  4. Klikk på Legg til ny teksting-knappen.
  5. Velg hvordan du vil legge til eller redigere tekstingen i videoen.
Opprett teksting
Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Du kan opprette ny teksting fra bunnen av. Du kan også redigere pågående utkast hvis du har slått på bidrag fra brukerne for kanalen din.

Ta gjerne en titt på videoen vår om hvordan du oppretter teksting. Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Velg språket for tekstingen du vil lage. Du kan eventuelt bruke søkefeltet til å finne språk som ikke vises automatisk i listen. Hvis du allerede har begynt å jobbe med teksting på et språk, kan du velge det aktuelle utkastet fra Mine utkast.
  2. Spill av videoen i utkastet for språket du ønsker å jobbe med. Hvis fansen din har lagt til oppdateringer siden den nyeste versjonen, ser du en melding om dette øverst i skjermbildet for det aktuelle utkastet.
  3. Når du kommer til den delen der du vil legge til noe, skriver du inn innholdet i boksen. Husk å legge til tekst som beskriver andre lyder i videoen. Du kan for eksempel legge til lyder som applaus eller torden som [applaus] eller [torden], slik at seerne vet hva som skjer i videoen.
  4. Ved behov kan du justere når tekstingen skal starte og slutte, ved å dra i kantene rundt teksten nedenfor videoen.
  5. Gjenta dette for alt som blir sagt i videoen. Hvis du ikke har tid til å fullføre hele videoen, blir endringene dine lagret i utkastene. Senere kan du fortsette der du slapp.
  6. Når du er ferdig, velger du Publiser.

For å spare tid kan du også bruke følgende hurtigtaster:

• Shift + pil venstre: Hopp ett sekund bakover.
  • Shift + pil høyre: Hopp ett sekund fremover.
  • Shift + mellomrom: Spill av videoen, eller sett den på pause.
  • Shift + Enter: Legg til en ny linje.
  • Shift + pil ned: Rediger neste linje med undertekst.
  • Shift + pil opp: Rediger forrige linje med undertekst.
  • Enter: Legg til underteksten.
Last opp en fil

Hvis du har en fil med teksting, kan du laste den opp i videoen din. Disse filtypene inneholder både teksten og tidskodene for når hver tekstlinje skal vises. Filer med teksting kan også inneholde informasjon om plassering og tekststil, noe som kan være svært nyttig for døve og hørselshemmede seere.

Før du begynner, må du sørge for at filtypen din støttes på YouTube.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer på venstre side.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til en video.
  4. Velg Avansert-fanen.
  5. Velg Last opp teksting.
  6. Velg mellom Med tidskoder og Uten tidskoder, og velg deretter Fortsett.
  7. Velg filen du vil laste opp.
  8. Velg Lagre.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Velg Legg til ny teksting, og velg deretter språket for tekstingen du ønsker å opprette. Du kan eventuelt bruke søkefeltet til å finne språk som ikke vises automatisk i listen.
  2. Velg Last opp en fil, og velg deretter filtypen du ønsker å laste opp.
  3. Velg Velg fil > Last opp.
  4. Bruk redigeringsverktøyet til å gjøre de nødvendige endringene av teksten og tidskodene i den nye tekstingen.
  5. Velg Publiser.
Transkribering og automatisk synkronisering (bare for videoens originalspråk)

Du kan transkribere videoen og justere teksten automatisk etter det som blir sagt i videoen. En transkripsjon inneholder teksten til det som blir sagt i en video, men ingen informasjon om tidskoder. Derfor må du angi tidspunkter, slik at teksten synkroniseres med videoen.

Merk: Fordi transkripsjonen synkroniseres automatisk med videoen, må den være på et språk som støttes av teknologien vår for talegjenkjenning. Språket må også være det samme som det som snakkes i videoen. Vi anbefaler ikke å bruke transkripsjon for videoer som er lengre enn en time eller har dårlig lydkvalitet.

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.
  1. Velg Legg til ny teksting, og velg deretter språket for tekstingen du vil lage. Du kan eventuelt bruke søkefeltet til å finne språk som ikke vises automatisk i listen.
  2. Velg Legg til ny teksting.
  3. Klikk på Transkriber og synkroniser automatisk under videoen.
  4. Skriv inn alt som blir sagt i videoen, i tekstfeltet. Når du lager teksting for hørselshemmede, må du sørge for å ta med lydeffekter som [musikk] eller [applaus], slik at alle får med seg lyder i bakgrunnen.
  5. Klikk på Angi tidspunkter for å synkronisere transkripsjonen med videoen.

Det kan ta noen minutter å angi tidspunktene. I mellomtiden kommer du tilbake til sporlisten for videoen. Transkripsjonen publiseres automatisk i videoen så snart den er klar.

Bruk automatisk teksting

På YouTube kan du bruke teknologi for talegjenkjenning til å lage teksting for videoene dine automatisk. Hvis automatisk teksting er tilgjengelig, blir tekstingen automatisk publisert i videoen. Finn ut hvordan du gjennomgår, redigerer eller fjerner automatisk teksting.

Automatisk teksting er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, koreansk, nederlandsk, portugisisk, russisk, spansk og tysk.