Tekstitysten lisääminen

Tekstitysten avulla voit esittää videoita laajemmalle yleisölle, kuten kuuroille ja kuulorajoitteisille tai videon kieltä osaamattomille. Lue lisää aiemmin luotujen tekstitysten muokkaamisesta ja poistamisesta.

Luo tekstitykset

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tekstitykset.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa LISÄÄ KIELI ja valitse haluamasi kieli.
  5. Klikkaa tekstitysten alta LISÄÄ.
Huom. Tekstitykset voi lisätä myös latausvaiheessa.
Lataa tiedosto

Tekstitystiedostot sisältävät videon puheen tekstinä. Niissä on myös aikaleimoja, jotka määrittävät tekstitysten näyttöhetken videossa. Joissain tekstitystiedostoissa voi olla myös kohdistus- ja tyylitietoja, joista on hyötyä erityisesti kuuroille ja huonokuuloisille katsojille.

Varmista ennen aloittamista, että YouTube tukee tekstitystiedoston tiedostotyyppiä.

1. Valitse Lataa tiedosto.
  2. Valitse Ajoituksen kanssa tai Ilman ajoitusta, ja valitse sitten Jatka.
  3. Valitse ladattava tiedosto.
  4. Valitse Tallenna.
Automaattinen synkronointi

Voit luoda tekstityksiä kirjoittamalla ne videon katselun aikana. Tällöin sinun on erikseen ajoitettava tekstitykset videoon.

Huom. Tekstin litteraatti synkronoidaan automaattisesti videon puheen kanssa. Litteraatin kielen on vastattava videolla puhuttua kieltä, ja puheentunnistustekniikan on tuettava sitä. Emme suosittele litteraattien käyttämistä videoissa, jotka ovat yli tunnin pituisia tai joiden äänenlaatu on heikko.

1. Valitse Automaattinen synkronointi.
  2. Lisää sanat videoon tai lähetä transkriptiotiedosto
  3. Valitse TEE AJASTUS ja klikkaa sitten TALLENNA JA SULJE.

Tekstitysten ajoittaminen voi kestää muutaman minuutin. Kun ajoittaminen alkaa, siirryt takaisin videon kappaleluetteloon. Kun ajoitus on tehty, videon litteraatti julkaistaan automaattisesti.

Kirjoita manuaalisesti

Voit halutessasi kirjoittaa tekstitysten litteraatin tai liittää sen tekstin. Tällöin tekstitykset ajastetaan automaattisesti.

1. Valitse Kirjoita itse
  2. Käynnistä video ja kirjoita tekstitykset. Muista myös lisätä teksti, joka kuvaa muita videolla kuuluvia ääniä, esimerkiksi [aplodeja] tai [ukkosen jyrinää]. Voit myös keskeyttää videon kirjoittamisen ajaksi.
  3. Toista vaihe 5, jos haluat lisätä muita tekstityksiä, ja klikkaa JULKAISE.

Voit nopeuttaa työskentelyäsi käyttämällä seuraavia näppäinyhdistelmiä:

• Vaihto + vasen nuoli: Siirtyy 1 sekunnin taaksepäin.
  • Vaihto + oikea nuoli: Siirtyy 1 sekunnin eteenpäin.
  • Vaihto + välilyönti: Keskeyttää videon tai jatkaa sitä.
  • Vaihto + enter: Lisää uuden rivin.
  • Vaihto + alanuoli: Siirtyy seuraavaan ruututekstiin.
  • Vaihto + ylänuoli: Siirtyy edelliseen ruututekstiin.
  • Enter: Lisää ruututekstin.

Automaattinen käännös

YouTube voi tuottaa videoihin tekstityksiä automaattisesti puheentunnistustekniikan avulla. Jos automaattiset tekstitykset ovat käytössä, ne julkaistaan videolla automaattisesti. Katso lisätietoja automaattisista tekstityksistä.

Automaattisten tekstitysten lisääminen

Katso alta YouTube Creators ‑kanavan videolta, miten tekstitykset voi lisätä.

How to Add Captions While Uploading & Editing Your Videos