Omien tekstitysten lisääminen

Tekstitysten avulla voit tarjota sisältöä laajemmalle yleisölle, kuten kuuroille ja kuulorajoitteisille tai katsojille, jotka eivät ymmärrä videolla puhuttua kieltä. Jos sinulla on jo valmiita tekstityksiä, katso, miten olemassa olevia tekstityksiä voi muokata ja poistaa.

Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota (studio.youtube.com), valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Creator Studion perinteinen versio ennen kuin seuraat näitä ohjeita.
  1. Siirry videonhallintaohjelmaan klikkaamalla oikeasta yläkulmasta tiliäsi ja valitsemalla Creator Studio > Videonhallintaohjelma > Videot.
  2. Etsi video, johon haluat lisätä tekstityksiä, ja klikkaa videon vieressä näkyvän Muokkaa-painikkeen vieressä olevaa avattavaa valikkoa.
  3. Valitse Tekstitykset.
  4. Klikkaa Lisää uusia tekstityksiä.
  5. Valitse, miten haluat lisätä tekstitykset tai muokata niitä. Alla on kerrottu lisää erilaisista vaihtoehdoista.
Tekstitysten luominen
Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota (studio.youtube.com), valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Creator Studion perinteinen versio ennen kuin seuraat näitä ohjeita.

Voit luoda uuden tekstityksen täysin alusta tai käyttää pohjana yhteisön tekemiä luonnoksia, jos olet ottanut yhteisön tekstitykset käyttöön kanavallasi.

Katso video, jossa kerrotaan tekstitysten luomisesta, tai toimi seuraavasti:

1. Valitse luotavan tekstityksen kieli. Hakupalkilla voit etsiä kieliä, jotka eivät näy automaattisesti luettelossa. Jos olet jo aloittanut tekstityksen tekemisen jollekin tietylle kielelle, voit valita sen Omat luonnokset ‑kohdasta.
  2. Kun olet avannut haluamasi kielen luonnoksen, toista video. Jos fanisi ovat tehneet lisäyksiä valitsemallesi kielelle, kielen luonnosnäytössä näkyy ilmoitus Fanisi toimittivat päivityksen.
  3. Etsi kohta, johon haluat lisätä tekstityksen, ja kirjoita teksti sille varattuun kenttään. Muista myös lisätä teksti, joka kuvaa muita videolla kuuluvia ääniä. Voit kirjoittaa tekstitykseen esimerkiksi [aplodeja] tai [ukkosen jyrinää], jotta katsojat tietävät, mitä videolla tapahtuu.
  4. Tarvittaessa voit säätää tekstityksen alku- ja loppukohtaa vetämällä tekstin ympärillä olevia rajoja videon alla.
  5. Kirjoita kaikki videolla kuuluva puhe tekstitykseksi. Jos et ehdi tehdä tekstitystä valmiiksi, tekemäsi muutokset tallennetaan, ja voit jatkaa myöhemmin.
  6. Kun olet valmis, valitse Julkaise.

Voit nopeuttaa työskentelyäsi käyttämällä seuraavia näppäinyhdistelmiä:

• Vaihto + vasen nuoli: Siirtyy 1 sekunnin taaksepäin.
  • Vaihto + oikea nuoli: Siirtyy 1 sekunnin eteenpäin.
  • Vaihto + välilyönti: Keskeyttää videon toiston tai jatkaa sitä.
  • Vaihto + enter: Lisää uuden rivin.
  • Vaihto + alanuoli: Siirtyy seuraavaan ruututekstiin.
  • Vaihto + ylänuoli: Siirtyy edelliseen ruututekstiin.
  • Enter: Lisää ruututekstin.
Lataa tiedosto

Jos sinulla on tekstitystiedosto, voit ladata sen videoon. Tekstitystiedostot koostuvat tekstistä ja aikakoodeista, jotka määrittävät ajankohdan, jolloin tekstirivit näytetään videossa. Joissain tekstitystiedostoissa voi olla myös tekstin sijaintiin ja tyyliin liittyviä tietoja, joista on hyötyä erityisesti kuuroille ja huonokuuloisille katsojille.

Varmista ennen aloittamista, että YouTube tukee tekstitystiedoston tiedostotyyppiä.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmalta Videot.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  5. Valitse Lataa tekstitykset.
  6. Valitse Ajoituksen kanssa tai Ilman ajoitusta ja valitse sitten Jatka.
  7. Valitse ladattava tiedosto.
  8. Valitse Tallenna.

Creator Studion perinteinen versio

1. Valitse Lisää uusia tekstityksiä. Valitse tekstityksen kieli. Hakupalkilla voit etsiä kieliä, jotka eivät näy automaattisesti luettelossa.
  2. Valitse Lataa tiedosto ja valitse ladattavan tiedoston tyyppi.
  3. Valitse Valitse tiedosto > Lataa.
  4. Tee uuteen tekstitykseen tarvittavat teksti- tai ajoitusmuutokset editorissa.
  5. Valitse Julkaise.
Litterointi ja automaattinen synkronointi (vain videon alkuperäisellä kielellä)

Voit litteroida videon ja ajoittaa tekstin automaattisesti videolla kuuluvan puheen mukaan. Litteraatti sisältää kaiken videolla kuuluvan puheen tekstimuodossa mutta ei aikakooditietoja. Tästä syystä litteraatti on erikseen ajoitettava videon kanssa.

Huom. Teksti synkronoidaan puheen kanssa automaattisesti, joten litteraatin kielen on oltava sama kuin videolla puhuttu kieli ja puheentunnistustekniikkamme on tuettava kieltä. Emme suosittele litteraattien käyttämistä videoissa, jotka ovat yli tunnin pituisia tai joiden äänenlaatu on heikko.

Huom. Jos käytät YouTube Studion betaversiota (studio.youtube.com), valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Creator Studion perinteinen versio ennen kuin seuraat näitä ohjeita.
  1. Valitse Lisää uusia tekstityksiä. Valitse tekstityksen kieli. Hakupalkilla voit etsiä kieliä, jotka eivät näy automaattisesti luettelossa.
  2. Valitse Lisää uusia tekstityksiä.
  3. Valitse videon alla Litteroi ja synkronoi automaattisesti.
  4. Kirjoita kaikki videolla kuuluva puhe tekstikenttään. Jos tekstitys on tarkoitettu kuuroille tai huonokuuloisille katsojille, muista myös kuvailla muita videolla kuuluvia ääniä kirjoittamalla esimerkiksi [musiikkia] tai [aplodeja].
  5. Synkronoi litteraatti videon kanssa valitsemalla Ajoita tekstitys.

Tekstitysten ajoittaminen voi kestää muutaman minuutin. Kun ajoittaminen alkaa, siirryt takaisin videon kappaleluetteloon. Kun ajoitus on tehty, videon litteraatti julkaistaan automaattisesti.

Automaattisten tekstitysten käyttäminen

YouTube voi tuottaa videoihin tekstityksiä automaattisesti puheentunnistustekniikan avulla. Jos automaattiset tekstitykset ovat käytössä, ne julkaistaan videolla automaattisesti. Lue lisää automaattisten teksitysten tarkistamisesta, muokkaamisesta ja poistamisesta.

Automaattiset tekstitykset ovat saatavilla englannin, hollannin, ranskan, saksan, italian, japanin, korean, portugalin, venäjän ja espanjan kielille.