Rediger eller fjern teksting

Merk: Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio, må du velge Eldre versjon i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Rediger teksting

Du kan bruke tekstingsredigereren til å gjøre endringer i teksten og tidskodene i tekstingen. Du kan også bruke programvare eller tjenester for tekstingsredigering.

Rediger teksting

Merk: Hvis du redigerer teksting som er opprettet automatisk, opprettes et nytt tekstingsspor med endringene dine.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Ved siden av videoen du vil endre tekstingen til, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av «Rediger» etterfulgt av Teksting.
  3. Klikk på tekstingssporet du vil redigere.
  4. Klikk på Rediger over videoen.
  5. Klikk på Publiser endringene.
Rediger tidskoder

Du kan redigere tidskodene direkte i YouTube-tekstingsredigereren eller ved å laste ned filen med tekstingen.

Bruk YouTube-tekstingsredigereren

1. Gå til Videobehandler.
  2. Ved siden av videoen du vil endre tekstingen til, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av «Rediger» etterfulgt av Teksting.
  3. Klikk på tekstingssporet du vil redigere.
  4. For å redigere tidskodene klikker du på Rediger over videoen og drar søylene på tekstingssporet.
  5. Klikk på Publiser endringene.

Last ned og rediger filer med teksting

Du kan redigere tidskodene ved å laste ned filen med tekstingen og redigere den med et redigeringsprogram for ren tekst (.txt), som TextEdit eller Notisblokk.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Ved siden av videoen du vil endre tekstingen til, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av «Rediger» etterfulgt av Teksting.
  3. Velg tekstingssporet du vil laste ned.
  4. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på filformatet du vil bruke for tekstingen. Finn ut mer om filformater for teksting
  6. En fil med tekstingssporet lastes ned i nettleseren. Rediger og lagre filen.
  7. Følg veiledningen for å laste opp tekstingen til videoen på nytt.

Fjern teksting

Hvis du vil at tekstingen ikke skal vises i en av videoene dine, kan du enten slå av tekstingen eller fjerne den helt fra videoen og YouTube-kanalen din.

Fjern teksting du har lagt til selv

Hvis du har lagt til teksting i videoen din selv, kan du slette den ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Ved siden av videoen du vil endre tekstingen til, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av «Rediger» etterfulgt av Teksting.
  3. Klikk på språket du vil slette tekstingen for.
  4. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen.
  5. Velg Slett for å bekrefte at du vil fjerne sporet permanent.
Fjern teksting som er lagt til automatisk

Du kan ikke fjerne teksting som er opprettet automatisk, fra YouTube-kanalen din, men du kan følge fremgangsmåten nedenfor for å skjule tekstingen for seerne.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Ved siden av videoen du vil endre tekstingen til, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av «Rediger» etterfulgt av Teksting.
  3. Klikk på språket du vil slå av tekstingen for (det skal stå «Automatisk»).
  4. Velg Opphev publiseringen.

Hvis du ombestemmer deg og vil slå på tekstingen igjen, velger du Publiser.