Rediger eller fjern teksting

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Rediger teksting

Du kan bruke tekstingsredigereren til å gjøre endringer i teksten og tidskodene i tekstingen. Du kan også bruke programvare eller tjenester for tekstingsredigering.

Rediger teksting

Merk: Hvis du redigerer teksting som er opprettet automatisk, opprettes et nytt tekstingsspor med endringene dine.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger > Teksting ved siden av videoen du vil redigere tekstingen for.
  3. Klikk på tekstingssporet du vil redigere.
  4. Klikk på en hvilken som helst tekstlinje i tekstingspanelet, og rediger teksten.
  5. Klikk på Lagre endringer.
Rediger tidskoder

Du kan redigere tidskodene direkte i YouTube-tekstingsredigereren eller ved å laste ned filen med tekstingen.

Bruk YouTube-tekstingsredigereren

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger > Teksting ved siden av videoen du vil redigere tekstingen for.
  3. Klikk på tekstingssporet du vil redigere.
  4. Velg en tekstlinje i tekstingspanelet:
    • Trykk på pil opp eller ned på tastaturet for å justere tidskodene.
    • Trykk på venstre eller høyre pil på tastaturet for å endre varighet.
  5. Klikk på Lagre endringer.

Last ned og rediger filer med teksting

Du kan redigere tidskodene ved å laste ned filen med teksting og redigere den med et redigeringsprogram for uformatert tekst (.txt), som TextEdit eller Notisblokk.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger > Teksting ved siden av videoen du vil redigere tekstingen for.
  3. Velg tekstsporet du vil redigere.
  4. Klikk på rullegardinmenyen Handlinger.
  5. Klikk på filformatet du vil bruke for tekstingen. Finn ut mer om filformater for teksting
  6. En fil med tekstingssporet lastes ned i nettleseren. Rediger og lagre filen.
  7. Følg veiledningen for å laste opp tekstingen til videoen på nytt.

Fjern teksting

Hvis du vil at tekstingen ikke skal vises i en video, kan du enten slå av tekstingen eller fjerne den helt fra videoen og YouTube-kontoen din.

Fjern teksting du har lagt til selv

Hvis du har lagt til teksting i videoen din selv, kan du slette den ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger > Teksting ved siden av videoen du vil redigere tekstingen for.
  3. Klikk på språket du vil slette.
  4. Klikk på rullegardinmenyen Handlinger.
  5. Velg Slett for å bekrefte at du vil fjerne sporet permanent.
Fjern teksting som er lagt til automatisk

Du kan ikke fjerne teksting som er opprettet automatisk, fra YouTube-kontoen din, men du kan følge fremgangsmåten nedenfor for å skjule tekstingen for seerne.

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger > Teksting ved siden av videoen du vil redigere tekstingen for.
  3. Klikk på språket du vil slå av tekstingen for (det skal stå «Automatisk»).
  4. Velg Opphev publiseringen.

Hvis du ombestemmer deg og vil slå på tekstingen igjen, velger du Publiser.