Ondertiteling bewerken of verwijderen

Ondertiteling bewerken

Je kunt de editor voor ondertiteling gebruiken om de tekst en tijdcodes van je ondertiteling te wijzigen. Daarnaast kun je hiervoor ook software of services voor ondertiteling gebruiken.

Ondertitelingstekst bewerken

Opmerking: Als je automatisch gegenereerde ondertiteling bewerkt, wordt er een nieuwe ondertitelingstrack gemaakt waarin jouw aanpassingen zijn opgenomen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Zoek de taal die je wilt bewerken en selecteer Opties en dan Bewerken in de kolom Ondertiteling.
  5. Klik rechtsboven op Bewerken.
  6. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  7. Klik op een regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack en bewerk de tekst.
  8. Als je klaar bent met de wijzigingen, klik je rechtsboven op Bewerkingen publiceren.
  9. Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de bestaande ondertiteling wilt overschrijven. Klik op Publiceren.
De timing van ondertiteling bewerken

Je kunt de timing van je ondertitelingstracks rechtstreeks in de YouTube-editor bewerken of de ondertitelingsbestanden downloaden en vervolgens bewerken.

De YouTube-editor gebruiken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Zoek de taal die je wilt bewerken en selecteer Opties  en dan Bewerken in de kolom Ondertiteling.
  5. Selecteer rechtsboven Bewerken.
  6. Selecteer een specifieke regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack:
    1. Druk op het toetsenbord op de pijl omhoog of omlaag om de timing aan te passen.
    2. Druk op het toetsenbord op de pijl naar links of rechts om de duur te wijzigen.
  7. Als je klaar bent met de wijzigingen, klik je rechtsboven op Bewerkingen publiceren.
  8. Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de bestaande ondertiteling wilt overschrijven. Klik op Publiceren.

Ondertitelingsbestanden downloaden en bewerken

Je kunt tijdcodes bewerken door het ondertitelingsbestand te downloaden en een editor voor platte tekst (.txt) zoals TextEdit of Kladblok te gebruiken om de ondertiteling te bewerken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Zoek de taal die je wilt bewerken en selecteer Opties  en dan Bewerken in de kolom Ondertiteling.
  5. Klik op het dropdownmenu Acties en selecteer Downloaden. Meer informatie over bestandsindelingen voor ondertiteling.
  6. Er wordt een bestand met de ondertitelingstrack gedownload via je browser. Bewerk het bestand en sla het op.
  7. Volg de instructies om de ondertiteling weer te uploaden naar je video.

Ondertiteling verwijderen

Als je ondertiteling niet langer in je video wilt weergeven, kun je deze volledig verwijderen uit je video en YouTube-account.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt verwijderen.
  4. Zoek de taal die je wilt verwijderen en selecteer Opties  en dan Verwijderen in de kolom Ondertiteling.
  5. Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de ondertiteling wilt verwijderen. Klik op Ondertiteling verwijderen.