Understøttede filformater for undertekster

En undertekstfil indeholder en tekstudgave af det, der siges i videoen. Den indeholder også tidskoder, der angiver, hvornår de enkelte tekstlinjer skal vises. Nogle filer indeholder også oplysninger om omgivelserne og stil, der er specielt nyttige for døve og hørehæmmede seere. Se, hvilke filformater YouTube understøtter, nedenfor.

Er du nybegynder? Prøv at tilføje undertekster direkte i din video ved hjælp af redigeringsværktøjet til undertekster.
Grundlæggende filformater

Hvis du ikke har erfaring med at oprette tekstfiler, anbefaler vi dig at bruge en af følgende grundlæggende filtyper:

Formatnavn Filtype Flere oplysninger
SubRip .srt Kun grundlæggende versioner af disse filer understøttes. Stiloplysninger (opmærkning) genkendes ikke. Filen skal være i almindeligt UTF-8-format.
SubViewer .sbv eller .sub Kun grundlæggende versioner af disse filer understøttes. Stiloplysninger (opmærkning) genkendes ikke. Filen skal være i almindeligt UTF-8-format.
MPsub (MPlayer-undertekst) .mpsub Parameteren "FORMAT=" understøttes.
LRC .lrc Stiloplysninger (opmærkning) genkendes ikke, men udvidet format understøttes.
Videotron Lambda .cap Denne filtype bruges primært til japanske undertekster.

Hvis du er ny i disciplinen at oprette tekstfiler, kan du med fordel benytte SubRip (.srt) eller SubViewer (.sbv). De kræver kun grundlæggende tidsoplysninger og kan redigeres ved hjælp af redigeringssoftware til almindelig tekst.

Den væsentligste forskel mellem SubRip- og SubViewer-filer er formatet for teksternes start- og stoptider. Her er eksempler på begge formater:

Eksempel på SubRip (.srt)
1
00:00:00,599 --> 00:00:04,160
>> ALICE: Hej, jeg hedder Alice Miller, og dette er John Brown

2
00:00:04,160 --> 00:00:06,770
>> JOHN: Og det er os, der ejer Miller Bakery.

3
00:00:06,770 --> 00:00:10,880
>> ALICE: I dag vil vi lære jer at lave
vores berømte chokoladecookies!

4
00:00:10,880 --> 00:00:16,700
[Intromusik]

5
00:00:16,700 --> 00:00:21,480
Okay, så har vi alle ingredienserne klar her
Eksempel på SubViewer (.sbv)
0:00:00.599,0:00:04.160
>> ALICE: Hej, jeg hedder Alice Miller, og dette er John Brown

0:00:04.160,0:00:06.770
>> JOHN: Og det er os, der ejer Miller Bakery.

0:00:06.770,0:00:10.880
>> ALICE: I dag vil vi lære jer at lave
vores berømte chokoladecookies!

0:00:10.880,0:00:16.700
[Intromusik]

0:00:16.700,0:00:21.480
Okay, så har vi alle ingredienserne klar her
Avancerede filformater

Brug disse filformater, hvis du vil have større kontrol over stil (opmærkning) eller placering af underteksterne.

Formatnavn Filtype Flere oplysninger
SAMI (Synchronized Accessible Media Interchange) .smi eller .sami Kun tidskoder, tekst og simpel opmærkning (<b>, <i>, <u>, og
attributten color= i <font>) understøttes. Placering understøttes ikke.
RealText .rt Kun tidskoder, tekst og simpel opmærkning (<b>, <i>, <u>, og
attributten color= i <font>) understøttes. Placering understøttes ikke.
WebVTT .vtt I første implementering. Placering understøttes, men stil er begrænset til <b>, <i> og <u>, da CSS-klassenavne endnu ikke er standardiseret.
TTML (Timed-Text Markup Language) .ttml I delvis implementering. SMPTE-TT-udvidelser understøttes for CEA-608-funktioner. Filformatet iTT (iTunes Timed Text) understøttes. iTT er en del af TTML, Version 1.0. Stil og placering
understøttes.
DFXP (Distribution Format Exchange Profile) .ttml eller .dfxp Disse filtyper fortolkes som TTML-filer.
Broadcast-filformater (tv og film)

Disse filformater anvendes typisk til undertekster på programindhold (tv og film) og understøtter enten standarderne CEA-608 eller EBU-STL. YouTube forsøger at vise teksterne fra disse filer på samme måde, som hvis de blev vist på et tv, dvs. med samme stil, farve og placering.

Formatnavn Filtype Flere oplysninger
Scenarist Closed Caption .scc Disse filer har en nøjagtig gengivelse af CEA-608-data, hvilket er det foretrukne format, når tekster er baseret på CEA-608-funktioner.
EBU-STL (binært) .stl EBU-standard (European Broadcasting Union).
Caption Center (binært) .tds Understøtter CEA-608-funktioner.
Captions Inc. (binært) .cin Understøtter CEA-608-funktioner.
Cheetah (ASCII-tekst) .asc Understøtter CEA-608-funktioner.
Cheetah (binært) .cap Understøtter CEA-608-funktioner.
NCI (binært) .cap Understøtter CEA-608-funktioner.

Scenarist Closed Caption (filtypen .scc) er vores foretrukne filformat. Disse filer har en nøjagtig gengivelse af CEA-608-data, hvilket er det foretrukne format, når tekster er baseret på CEA-608-funktioner.