Bruk YouTube-kanaloversikten

Bruk YouTube-kanaloversikten for å få en generell oversikt over nylig aktivitet på kanalen din og hva som er nytt og spennende på YouTube.

Åpne oversikten

Du kan åpne oversikten på to måter:

• Gå rett til studio.youtube.com
  • Gjør følgende hvor som helst på YouTube: Velg profilbildet ditt  og så YouTube Studio.

Naviger i kanaloversikten

På kontrollpanelet ser du noen forskjellige kort.

• Viktige varsler: Viktige beskjeder om kanalen din og videoene dine. Les mer nedenfor.
  • Kanalstatistikk: Et raskt overblikk over den viktigste statistikken for kanalen din, inkludert totalt antall abonnenter.
  • Videooversikt: Et raskt overblikk over hvordan den nyeste videoen din gjør det i forhold til tidligere videoer. Det kan ta noen timer før disse endringene vises.
  • Nylige abonnenter: En liste over de 100 nyeste abonnentene på kanalen din.
  • Siste innlegg: En oversikt over hvordan målgruppen din engasjerer seg i det siste foruminnlegget ditt. Du ser bare denne hvis du er kvalifisert for Fellesskap-fanen.
  • Forslag til deg: Personlig tilpassede anbefalinger, for eksempel kurs på Skaperskolen som passer godt til nettopp din kanal.
  • Kjente problemer: YouTube-hendelser som pågår, har innvirkning på mange kanaler eller brukere.
  • Nyheter: Siste nytt om det som skjer på YouTube.
  • Creator Insider: De nyeste videoene fra Creator Insider-kanalen.

Forstå viktige varsler

Foreløpig kan følgende typer varsler vises på Viktige varsler-kortet i kanaloversikten din. Vi jobber med å legge til flere typer varsler på dette kortet i fremtiden.

• Inntektsgenerering: Hvorvidt kanalen din er godkjent, ikke lenger kvalifiserer eller ikke er godkjent for inntektsgenerering.
  • Opphavsrett: Hvis du har mottatt en opphavsrettsadvarsel eller et opphavsrettskrav.

Følgende typer varsler vises ikke på Viktige varsler-kortet. Vi jobber med å legge til disse typene varsler på kortet i fremtiden. Følg med på e-postoppdateringer om følgende:

• Varsler om AdSense-kontoen din
  • Varsler, advarsler og avgjørelser om klager knyttet til retningslinjene for brukere
  • Resultater av manuell evaluering av annonsørvennlighet

Se kanaloversikten din

Du kan gå direkte til kanaloversikten din ved å følge linken youtube.com/dashboard. Alternativt kan du følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre.
  3. Velg YouTube Studio.​

Naviger i kanaloversikten

Øverst ser du det totale antallet avspillinger av de offentlig tilgjengelige videoene dine, antall abonnenter og en link du kan følge for å gå rett til kanalen din. Kanaloversikten inneholder fem moduler:

• Videoer: Her ser du grunnleggende statistikk for de fire nyeste opplastingene dine. Klikk på videominiatyrbildene for å få mer informasjon.
  • Kommentarer: Se de nyeste kommentarene på videoene dine. Hold markøren over en kommentar for å svare.
  • Analytics: Her ser du seertid, avspillinger og abonnenter på kanalen din i løpet av de siste 28 dagene. Klikk på et diagram for å gå til YouTube Analytics.
  • Nyheter: Få de nyeste produktoppdateringene fra YouTube.
  • Tips: Her finner du forslag og anbefalte fremgangsmåter spesielt for kanalen din.

Tilpass kanaloversikten din

Du kan tilpasse kanaloversikten din ved å velge hvilke moduler som skal vises på siden, slik at du bare ser det som er relevant for deg. Du kan flytte eller fjerne en modul ved å holde markøren over navnet på modulen og deretter velge ett av følgende:

• Flytt modulen: Hold markøren over rutenettikonet, og dra modulen dit du vil ha den.
  • Fjern modulen: Klikk på X for å fjerne modulen fra kontrollpanelet.
  • Tilpass modulen: Klikk på Innstillinger (gjelder bare for Kommentarer- og Videoer-modulene).