Het dashboard voor creators gebruiken

Het dashboard voor YouTube-creators geeft je een breed overzicht van recente activiteiten op je kanaal en van nieuwe en interessante ontwikkelingen op YouTube.

Klassieke versie van Creator Studio

Het dashboard voor creators bekijken

Je kunt rechtstreeks naar het dashboard voor creators gaan via de link youtube.com/dashboard of door de stappen hieronder te volgen.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je kanaalpictogram.
  3. Selecteer Creator Studio > Dashboard.

Het dashboard voor creators gebruiken

Bovenaan zie je het totale aantal weergaven van openbare video's, je huidige aantal abonnees en een link naar je kanaal. Het dashboard voor creators heeft vijf gedeelten:

• Video's: Bekijk de basisstatistieken van je vier meest recente uploads. Klik op een video voor meer informatie.
  • Reacties: Bekijk de meest recente reacties op je video's. Plaats de muisaanwijzer op een reactie om deze te beantwoorden.
  • Analytics: Bekijk de kijktijd, het aantal weergaven en het aantal abonnees op je kanaal voor de afgelopen 28 dagen. Klik op een diagram om naar YouTube Analytics te gaan.
  • Nieuwe functies: Bekijk het laatste nieuws over productupdates van YouTube.
  • Tips: Bekijk suggesties en praktische tips die zijn afgestemd op jouw kanaal.

Het dashboard voor creators aanpassen

Door zelf te bepalen welke gedeelten worden getoond, kun je het dashboard voor creators aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Plaats de muisaanwijzer op de naam van een gedeelte om dit gedeelte te verplaatsen of te verwijderen. Kies vervolgens wat je wilt doen:

• Gedeelte verplaatsen: Plaats de muisaanwijzer op het rasterpictogram en sleep het gedeelte naar de gewenste plek op de pagina.
  • Gedeelte verwijderen: Klik op de X om het gedeelte uit je dashboard te verwijderen.
  • Gedeelte aanpassen: Klik op de knop met het tandwielpictogram (alleen van toepassing op de gedeelten Reacties en Video's).

YouTube Studio

Opmerking: Het dashboard voor creators en de videomomentopname zijn momenteel alleen in het Engels beschikbaar in YouTube Studio.

Het dashboard voor creators bekijken

Je kunt rechtstreeks naar je YouTube Studio-dashboard gaan door naar de hoofdpagina van YouTube Studio te navigeren.

1. Log in bij YouTube.
  2. Je hebt twee mogelijkheden:
    • Ga naar studio.youtube.com.
    • Klik in de klassieke versie van Creator Studio in het hoofdmenu op de bètaversie van YouTube Studio.

Wanneer je voor het eerst naar Creator Studio gaat, kom je terecht op de pagina met het dashboard. Je kunt het dashboard ook op elk moment openen via het linkermenu.

Het dashboard voor creators gebruiken

Op het dashboard zie je vier verschillende soorten kaarten.

• Videomomentopname: Deze kaart biedt een momentopname van de prestaties van je nieuwste video in vergelijking met je laatste video's. Houd er rekening mee dat het enkele uren duurt voordat de gegevens zijn geverifieerd en beschikbaar worden gesteld.
  • Ideeën voor jou: Hier zie je gepersonaliseerde aanbevelingen, zoals Creator Academy-content die past bij je specifieke kanaalbehoeften. In de toekomst kun je hier ook zien waarom bepaalde video's beter presteren dan andere, zodat je die kennis kunt meenemen in je plannen voor nieuwe video's.
  • Nieuws: Op deze kaart zie je de nieuwste updates van YouTube. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van alles wat belangrijk is voor de community van creators.
  • Analytische gegevens over je kanaal: Deze kaart geeft je snel een overzicht van de belangrijkste statistieken van je kanaal, waaronder het totale aantal abonnees.

We proberen je altijd de meest relevante informatie voor je kanaal te laten zien. Sommige kaarten kun je echter afwijzen. Als je de muisaanwijzer op de kaart plaatst, verschijnen er drie stippen. Klik erop en selecteer Afwijzen als je niet meer geïnteresseerd bent in die content.