Sisällöntuottajan hallintapaneelin käyttäminen

YouTuben sisällöntuottajan hallintapaneelin avulla saat selkeän yleiskatsauksen kanavasi tapahtumista ja pysyt ajan tasalla YouTuben uusista ja kiinnostavista toiminnoista.

Hallintapaneelin avaaminen

Voit avata hallintapaneelin kahdella tavalla:

• Mene suoraan osoitteeseen studio.youtube.com.
  • Valitse millä tahansa YouTuben sivulla profiilikuvasi  ja sitten YouTube Studio.

Sisällöntuottajan hallintapaneelissa liikkuminen

Hallintapaneelissa on erilaisia kortteja.

• Tärkeät ilmoitukset: Tärkeitä kanavaasi ja videoitasi koskevia viestejä. Lue lisää alta.
  • Kanavan tilastot: Yleiskatsaus kanavasi tärkeimmistä tilastoista sekä tilaajiesi kokonaismäärä.
  • Videovertailu: Yhteenveto uusimman videosi menestyksestä aiempiin videoihisi verrattuna. Huomaa, että tietojen ilmestyminen kestää muutaman tunnin.
  • Viimeaikaiset tilaajat: Kanavasi sata uusinta tilaajaa sisältävä lista.
  • Viimeisin postaus: Yhteenveto siitä, miten uusin yhteisöpostauksesi aktivoi yleisösi. Näet tämän vaihtoehdon vain, jos täytät Yhteisö-välilehden kelpoisuusehdot.
  • Ideoita sinulle: Sinulle suunnattuja suosituksia, kuten kanavaasi liittyviä Creator Academy ‑kursseja.
  • Tunnetut ongelmat: Nykyiset YouTube-ongelmat, jotka vaikuttavat moniin kanaviin tai käyttäjiin.
  • Uutiset: Uusimmat YouTubea koskevat tiedot.
  • Creator Insider: Creator Insider ‑kanavan uusimmat videot.

Tärkeät ilmoitukset

Seuraavia ilmoitustyyppejä voi näkyä hallintapaneelin Tärkeät ilmoitukset ‑kortilla. Pyrimme lisäämään muita ilmoitustyyppejä tälle kortille myöhemmin.

• Kaupallistaminen: Tämä ilmoitustyyppi kertoo, jos kanavasi on hyväksytty kaupallistettavaksi, jos se ei enää kelpaa kaupallistettavaksi tai jos sitä ei ole hyväksytty kaupallistettavaksi.
  • Tekijänoikeudet: Tämä ilmoitustyyppi kertoo, jos olet saanut tekijänoikeusvaroituksen tai tekijänoikeusvaatimuksen.

Seuraavat ilmoitustyypit eivät näy Tärkeät ilmoitukset ‑kortilla. Pyrimme lisäämään nämä ilmoitustyypit tälle kortille myöhemmin. Muista tarkistaa sähköpostisi näiden ilmoitusten varalta:

• AdSense-tiliäsi koskevat ilmoitukset
  • huomautukset ja varoitukset yhteisön sääntöjen rikkomisesta sekä valituksia koskevat päätökset
  • tulokset manuaalisesta tarkastuksesta, joka koskee sisällön sopivuutta mainostajille.

Sisällöntuottajan hallintapaneelin avaaminen

Voit siirtyä sisällöntuottajan hallintapaneeliin menemällä osoitteeseen youtube.com/dashboard tai seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Creator Studio  ja sitten Hallintapaneeli.

Sisällöntuottajan hallintapaneelissa liikkuminen

Näytön yläosasta näet julkisesti saatavilla olevien videoiden kokonaisnäyttökerrat, tämänhetkisen tilaajamäärän ja suoran linkin kanavallesi. Hallintapaneelissa on viisi osiota:

• Videot: Näet neljän viimeksi lataamasi videon perustilastot. Saat lisätietoja klikkaamalla videon pikkukuvaa.
  • Kommentit: Näet videoidesi uusimmat kommentit. Voit vastata kommenttiin viemällä hiiren sen päälle.
  • Tilastot: Näet kanavasi katseluajan, näyttökerrat ja tilaajatiedot 28 viime päivän ajalta. Voit siirtyä YouTuben tilastoihin klikkaamalla jotakin kaaviota.
  • Uudet muutokset: Voit tutustua YouTuben uusimpiin tuotepäivityksiin.
  • Vinkit: Voit tutustua kanavallesi räätälöityihin vinkkeihin ja parhaisiin käytäntöihin.

Sisällöntuottajan hallintapaneelin muokkaaminen

Voit muokata sisällöntuottajan hallintapaneelia ja valita näkyviin sinulle tärkeitä osioita. Vie hiiri osion nimen päälle ja tee näin:

• Osion siirtäminen: Vie hiiri ruudukkokuvakkeen päälle ja vedä osio haluamaasi kohtaan sivulla.
  • Osion poistaminen: Poista osio hallintapaneelista klikkaamalla X-kuvaketta.
  • Osion muokkaaminen: Klikkaa asetuspainiketta  (käytössä vain Kommentit- ja Videot-osioissa).