Standaardinstellingen voor uploads configureren

De standaardinstellingen voor uploads zijn instellingen die gelden voor al je uploads, op basis van je keuzes. Je kunt standaardinstellingen kiezen voor de privacyinstelling van je video's, categorie, titel, tags, reacties, taal en meer.

Standaardinstellingen voor uploads hebben alleen effect op video's die je uploadt via je browser op youtube.com/upload. Als je video's uploadt via een mobiel apparaat, Hangout On Air of een videobewerkingsprogramma, gaat dit niet via de standaardinstellingen.

Ontdek hoe je het standaardpubliek van je kanaal instelt zodat wij weten of je video is 'gemaakt voor kinderen'.

Standaard uploadinstellingen kiezen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Standaardinstellingen voor uploads.
  4. Kies je standaardinstellingen op de tabbladen Basisinformatie en Geavanceerde instellingen.
  5. Klik op Opslaan.

Ook als je een video al hebt geüpload, kun je de instellingen nog wijzigen op de pagina Video's. Ontdek hoe je wijzigingen aanbrengt in geüploade video's.

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je ook je standaardinstellingen voor advertentie-indelingen en je standaardinstellingen voor het genereren van inkomsten instellen.