Få en anpassad webbadress till kanalen

En anpassad webbadress är en kanalwebbadress som är lätt att komma ihåg och som du kan dela med tittarna. Din anpassade webbadress kommer att se ut så här youtube.com/anpassatnamn eller youtube.com/c/anpassatnamn.

Du kan välja en anpassad webbadress utifrån följande:

• visningsnamn
  • användarnamn för YouTube
  • alternativ webbadress
  • länkat webbplatsnamn.

När du delar din anpassade webbadress kan du ändra användningen av stora/små bokstäver och accenter som du vill. Både youtube.com/c/anpassatnamn och youtube.com/c/AnpassatNámn skickar exempelvis tittare till samma kanal.

Kvalificering för anpassad webbadress

Om du vill skapa en anpassad webbadress till din kanal måste kontot uppfylla följande krav:

• ha minst 100 prenumeranter
  • vara minst 30 dagar gammalt
  • ha en uppladdad profilbild
  • ha en uppladdad bannerbild.

Obs! Vi förbehåller oss rätten att ändra, återta eller ta bort anpassade webbadresser när som helst. Vi kan till exempel ta tillbaka en anpassad webbadress som är kopplad till ett borttaget Google-konto.

Ställa in en anpassad webbadress för kanalen

Om du är kvalificerad för en anpassad webbadress visas ett meddelande om det i de grundläggande kontoinställningarna. Du får även ett e-postmeddelande om det och ett meddelande i översikten i Studio.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Klicka på Ställ in en anpassad webbadress för kanalen under Kanalens webbadress.
  4. I fältet visas din anpassade webbadress. Du kan lägga till extra bokstäver eller siffror för att göra den anpassade webbadressen unik.
  5. Klicka på PUBLICERA och sedan på BEKRÄFTA för att bekräfta din anpassade webbadress.

Obs! När en anpassad webbadress har konfigurerats kan du inte ändra eller överföra den till någon annan.

Ta bort en anpassad webbadress och göra anspråk på en ny

Du kan ta bort en anpassad webbadress från kanalen upp till tre gånger om året.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Klicka på TA BORT under din befintliga anpassade webbadress.
  4. Klicka på den anpassade webbadressen under Om.
  5. Klicka på Ta bort och sedan på Ta bort igen för att bekräfta att du vill radera webbadressen.

Om du är kvalificerad kan du göra anspråk på en ny anpassad webbadress på en gång med hjälp av stegen ovan. Det kan ta några dagar innan den tidigare webbadressen inaktiveras. Om du har frågor om anpassade webbadresser på YouTube kan du kontakta YouTubes supportteam för kreatörer.