Oversikt over egendefinerte nettadresser

En egendefinert nettadresse er en nettadresse til kanalen din som er enkel å huske, og som du kan dele med seerne dine. Egendefinerte nettadresser er basert på kanalnavnet ditt og vises som youtube.com/egendefinertnavn eller youtube.com/c/egendefinertnavn.

Merk: Du kan fjerne og lage en ny egendefinert nettadresse for kanalen din opptil tre ganger i året. Hvis du flytter YouTube-kanalen din til en annen konto, må du fjerne den egendefinerte nettadressen fra kontoen din og deretter opprette en egendefinert nettadresse for den nye kontoen etter 72 timer.

Kvalifikasjonskrav for egendefinerte nettadresser

Hvis du vil lage en egendefinert nettadresse for kanalen din, må du oppfylle følgende krav:

• Kanalen din må ha minst 100 abonnenter.
  • Kanalen må ha blitt opprettet for minst 30 dager siden.
  • Du må ha lastet opp et profilbilde på kanalen.
  • Du må ha lastet opp et bannerbilde.

Merk: YouTube forbeholder seg retten til å endre, trekke tilbake eller fjerne egendefinerte nettadresser til enhver tid. Vi kan for eksempel trekke tilbake en egendefinert nettadresse som var tilknyttet en slettet Google-konto.

Finn den egendefinerte nettadressen din

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Grunnleggende informasjon.
  3. Under Egendefinert nettadresse, kan du se og kopiere den egendefinerte nettadressen din.

Opprett en egendefinert nettadresse

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Informasjon.
  3. Under Kanalnettadresse klikker du på Opprett en egendefinert nettadresse for kanalen din
  4. Du kan velge den foreslåtte egendefinerte nettadressen som er basert på kanalnavnet ditt, eller legge til ekstra bokstaver eller tall for å gjøre nettadressen unik.
  5. Klikk på PUBLISER, og klikk deretter på BEKREFT for å bekrefte den egendefinerte nettadressen din.

Fjern den egendefinerte nettadressen

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Informasjon.
  3. Under den nåværende egendefinerte nettadressen din klikker du på SLETT
  4. Under Om klikker du på den egendefinerte nettadressen din.
  5. Klikk på Fjern, og klikk enda en gang på Fjern for å bekrefte at du vil slette nettadressen din. Det kan ta et par dager før nettadressen blir deaktivert.