Opprett en egendefinert kanalnettadresse

Hvis kanalen din er kvalifisert for det, kan du gi fansen enkel tilgang til YouTube-kanalen din ved å lage en nettadresse som er lett å huske. Denne blir seende slik ut: youtube.com/egendefinertnavn eller youtube.com/c/egendefinertnavn.

Du kan velge en egendefinert nettadresse basert på visningsnavnet ditt, YouTube-brukernavnet ditt, eventuelle spesialadresser du har, eller navnet på det tilknyttede nettstedet ditt (alt avhenger av tilgjengelighet).

Når du deler den egendefinerte nettadressen, kan du bruke store bokstaver og aksenter som du vil. Både youtube.com/c/egendefinertnavn og youtube.com/c/EgendefinértNávn sender seerne til samme kanal.

Merk: Du kan ikke redigere en egendefinert nettadresse. Hvis du vil gjøre krav på en ny egendefinert nettadresse, sletter du den eksisterende. Når du fjerner en egendefinert nettadresse, kan en annen skaper gjøre krav på den. En YouTube-kanal kan som hovedregel bare ha én egendefinert nettadresse. Egendefinerte nettadresser kan ikke overføres mellom kanaler.

Kvalifikasjon for egendefinert nettadresse

Hvis du vil lage en egendefinert nettadresse for kanalen din, må du oppfylle følgende krav:

• Kanalen din må ha minst 100 abonnenter.
  • Kanalen må ha blitt opprettet for minst 30 dager siden.
  • Du må ha lastet opp et bilde som kanalikon.
  • Du må ha lastet opp kanalgrafikk.

Lag en egendefinert nettadresse for kanalen din

Hvis du er kvalifisert for en egendefinert nettadresse, ser du en merknad i de avanserte kontoinnstillingene dine. Du blir også varslet på e-post og ser kanskje en merknad i kontrollpanelet ditt i Skaperstudio.

Før du starter: Husk at du ikke kan redigere en egendefinert nettadresse etter at den er opprettet.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til de avanserte kontoinnstillingene ved å klikke på profilikonet ditt øverst til høyre og deretter Innstillinger Settings og deretter Avanserte innstillinger.
  3. Under «Kanalinnstillinger» velger du linken ved siden av Du er kvalifisert for en egendefinert nettadresse. Du ser denne linken bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. I boksen «Skaff deg en egendefinert nettadresse» ser du den egendefinerte nettadressen som har blitt godkjent for deg. Du kan ikke endre delen i den grå boksen, men du må kanskje legge til noen bokstaver eller tall for å gjøre nettadressen unik.
  5. Les nøye gjennom og forstå vilkårene for bruk av egendefinerte nettadresser, merk av i boksen for å godta dem, og klikk deretter på Endre nettadressen.
  6. Når den egendefinerte nettadressen er godkjent, kan du ikke endre den. Du bør derfor være sikker på at dette er den egendefinerte nettadressen du vil ha, før du klikker på Bekreft valget.

Når du har fått en egendefinert nettadresse, kan seerne dine gå til kanalen din ved å bruke den egendefinerte nettadressen (f.eks. youtube.com/egendefinertnavn, som fører seerne til startsiden for kanalen din).

Fjern en egendefinert nettadresse, og gjør krav på en ny

Du kan fjerne en egendefinert nettadresse for kanalen din opptil tre ganger per år.

1. Logg på YouTube og gå til «Om meg»-siden.
  2. Velg kontoen med YouTube-kanalen din øverst til høyre. Du må kanskje klikke på Alle merkevarekontoene dine hvis du ikke ser kontoen din i listen.
  3. Finn den nåværende egendefinerte nettadressen din under «Nettsteder», og klikk på Rediger .
  4. Klikk på X ved siden av nettadressen du vil fjerne.
  5. Klikk på OK.

Hvis du er kvalifisert til det, kan du gjøre krav på en ny egendefinert nettadresse så snart den gamle er fjernet, ved å følge fremgangsmåten ovenfor. Det kan ta et par dager før den forrige nettadressen blir deaktivert.