Een gepersonaliseerde kanaal-URL maken

Een gepersonaliseerde URL is een makkelijk te onthouden kanaal-URL die je met je publiek kunt delen. Je gepersonaliseerde URL ziet er zo uit: youtube.com/jegepersonaliseerdenaam of youtube.com/c/jegepersonaliseerdenaam.

Je kunt een beschikbare gepersonaliseerde URL kiezen op basis van:

• je weergavenaam,
  • je YouTube-gebruikersnaam,
  • je huidige vanity-URL's,
  • de naam van je gekoppelde website.

Als je een gepersonaliseerde URL deelt, kun je het hoofdlettergebruik en de accenten naar wens aanpassen. youtube.com/c/jegepersonaliseerdenaam en youtube.com/c/JeGepersonaliseerdeNaam leiden kijkers bijvoorbeeld naar hetzelfde kanaal.

In aanmerking komen voor gepersonaliseerde URL's

Als je een gepersonaliseerde URL wilt maken voor je kanaal, moet je account:

• minimaal 100 abonnees hebben,
  • minimaal 30 dagen bestaan,
  • een geüploade profielfoto hebben,
  • een geüploade bannerafbeelding hebben.

Opmerking: We behouden ons het recht voor om gepersonaliseerde URL's op elk moment te wijzigen, opnieuw te claimen of te verwijderen. We kunnen bijvoorbeeld een gepersonaliseerde URL die aan een verwijderd YouTube-account was gekoppeld, opnieuw claimen.

Een gepersonaliseerde URL voor je kanaal instellen

Als je in aanmerking komt voor een gepersonaliseerde URL, krijg je een melding via e-mail, in de instellingen voor je basisinformatie en misschien ook in je kanaaldashboard.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik onder Kanaal-URL op Een gepersonaliseerde URL voor je kanaal instellen
  4. In het vak zie je je gepersonaliseerde URL. Je kunt extra letters of cijfers toevoegen om je gepersonaliseerde URL uniek te maken.
  5. Klik op PUBLICEREN en dan op BEVESTIGEN om je gepersonaliseerde URL te bevestigen.

Opmerking: Zodra een gepersonaliseerde URL is ingesteld, kun je deze niet meer veranderen of aan iemand anders overdragen.

Een gepersonaliseerde URL verwijderen en een nieuwe claimen

Je kunt tot 3 keer per jaar een gepersonaliseerde URL van je kanaal verwijderen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik onder je huidige gepersonaliseerde URL op VERWIJDEREN
  4. Klik onder Over op je gepersonaliseerde URL.
  5. Klik op Verwijderen en dan nog een keer op Verwijderen om de actie te bevestigen.

Als je hiervoor in aanmerking komt, kun je meteen na de verwijdering een nieuwe gepersonaliseerde URL claimen door de stappen hierboven te volgen. Het kan een paar dagen duren voordat de vorige URL is gedeactiveerd. Als je vragen hebt over gepersonaliseerde YouTube-URL's, kun je contact opnemen met het supportteam voor YouTube-creators.