Overzicht gepersonaliseerde URL's

Een gepersonaliseerde URL is een makkelijk te onthouden kanaal-URL die je met je publiek kunt delen. Gepersonaliseerde URL's worden gebaseerd op je kanaalnaam en weergegeven als youtube.com/jouwnaam of youtube.com/c/jouwnaam.

Opmerking: Je kunt maximaal 3 keer per jaar je oude URL verwijderen en een nieuwe gepersonaliseerde URL instellen voor je kanaal. Als je je YouTube-kanaal naar een ander account verhuist, moet je de gepersonaliseerde URL uit je account verwijderen. Pas 72 uur daarna kun je een gepersonaliseerde URL instellen voor je nieuwe account.

In aanmerking komen voor aangepaste URL's

Als je een gepersonaliseerde URL wilt maken voor je kanaal, moet je account:

• minimaal 100 abonnees hebben,
  • minimaal 30 dagen bestaan,
  • een geüploade profielfoto hebben,
  • een geüploade bannerafbeelding hebben.

Opmerking: YouTube behoudt zich het recht voor om gepersonaliseerde URL's op elk moment te wijzigen, opnieuw te claimen of te verwijderen. We kunnen bijvoorbeeld een gepersonaliseerde URL die aan een verwijderd Google-account was gekoppeld, opnieuw claimen.

Je gepersonaliseerde URL zoeken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu en dan Basisinformatie.
  3. Onder Gepersonaliseerde URL kun je je gepersonaliseerde URL bekijken en kopiëren.

Een gepersonaliseerde URL instellen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik onder Kanaal-URL op Een gepersonaliseerde URL voor je kanaal instellen
  4. Je kunt de suggestie voor de gepersonaliseerde URL op basis van je kanaalnaam gebruiken of extra letters en cijfers toevoegen om er een unieke URL van te maken.
  5. Klik op PUBLICEREN en dan op BEVESTIGEN om je gepersonaliseerde URL te bevestigen.

Een gepersonaliseerde URL verwijderen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik onder je huidige gepersonaliseerde URL op VERWIJDEREN
  4. Klik onder Over op je gepersonaliseerde URL.
  5. Klik op Verwijderen en dan nog een keer op Verwijderen om de actie te bevestigen. Het kan een paar dagen duren voordat de vorige URL is gedeactiveerd.