Yleistä muokatuista URL-osoitteista

Muokattu URL-osoite on helpommin muistettava kanavan URL-osoite, jonka voit jakaa yleisöllesi. Muokatut osoitteet perustuvat kanavan nimeen ja ovat muotoa youtube.com/yourcustomname tai youtube.com/c/yourcustomname.

Huom. Voit vaihtaa kanavan muokatun URL-osoitteen uuteen enintään kolmesti vuodessa. Jos siirrät YouTube-kanavasi toiselle tilille, poista muokattu URL-osoite vanhalta tililtä ja luo sitten uusi muokattu URL-osoite uudella tilillä 72 tunnin kuluttua.

Muokatun URL-osoitteen vaatimukset

Jotta voit luoda yksilöidyn URL-osoitteen kanavallesi, tilisi on täytettävä seuraavat ehdot:

• Kanavalla on vähintään 100 tilaajaa.
  • Tili on vähintään 30 päivää vanha.
  • Tilillä on profiilikuva.
  • Tilillä on bannerikuva.

Huom. YouTube pidättää oikeuden muuttaa, käyttää uudelleen tai poistaa muokattuja URL-osoitteita milloin tahansa. Voimme esimerkiksi käyttää uudelleen URL-osoitteen, joka liittyy poistettuun Google-tiliin.

Muokatun URL-osoitteen selvittäminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Perustiedot.
  3. Muokattu URL-osoite ‑kohdasta voit tarkistaa ja kopioida osoitteen.

Muokatun URL-osoitteen luominen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Perustiedot.
  3. Klikkaa kanavan URL-osoitteen alta Luo kanavalle yksilöity URL-osoite
  4. Voit valita kanavan nimen perusteella ehdotetun osoitteen tai yksilöidä sen lisäämällä nimeen kirjaimia tai numeroita.
  5. Vahvista muokattu URL-osoite klikkaamalla JULKAISE ja sitten VAHVISTA.

Muokatun URL-osoitteen poistaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Yksilöinti ja sitten Perustiedot.
  3. Klikkaa nykyisen muokatun URL-osoitteen alta POISTA
  4. Klikkaa Tietoja-kentästä muokattua URL-osoitetta.
  5. Vahvista URL-osoitteen poisto klikkaamalla Poista ja uudelleen Poista. Entisen URL-osoitteen poistuminen käytöstä voi viedä muutaman päivän.