Oman kanavan URL-osoitteen luominen

Jos kanavasi täyttää tarvittavat ehdot, voit luoda sille helposti muistettavan URL-osoitteen faneja varten. Se on muodossa youtube.com/yksilöitynimi tai youtube.com/c/yksilöitynimi.

Voit käyttää yksilöidyssä URL-osoitteessa saatavuuden mukaan esimerkiksi näyttönimeäsi, YouTube-käyttäjänimeäsi, jotakin nykyistä URL-osoitettasi tai linkitetyn verkkosivustosi nimeä.

Kun jaat yksilöidyn URL-osoitteen muille, voit käyttää siinä halutessasi isoja kirjaimia ja aksenttimerkkejä. Esimerkiksi osoitteet youtube.com/c/yksilöitynimi ja youtube.com/c/ÝksilöítyNími ohjaavat samalle kanavalle.

Huom. Yksilöityä URL-osoitetta ei voi muuttaa sen luomisen jälkeen. Jos haluat uuden yksilöidyn URL-osoitteen, poista nykyinen. Sen jälkeen muut sisällöntuottajat voivat ottaa sen käyttöönsä. Yleensä YouTube-kanavalla voi olla vain yksi yksilöity URL-osoite. Yksilöityjä URL-osoitteita ei voi myöskään siirtää kanavalta toiselle.

Yksilöidyn URL-osoitteen vaatimukset

Jotta voit luoda yksilöidyn URL-osoitteen kanavallesi, tilisi on täytettävä seuraavat ehdot:

• Kanavalla on vähintään 100 tilaajaa.
  • Tili on vähintään 30 päivää vanha.
  • Olet ladannut valokuvan kanavakuvakkeeksi.
  • Olet ladannut kanavan kuvan.

Kanavan muokatun URL-osoitteen luominen

Jos tilisi täyttää yksilöidyn URL-osoitteen kelpoisuusvaatimukset, asiasta ilmoitetaan tilin lisäasetuksissa, erillisellä sähköpostiviestillä ja mahdollisesti myös Creator Studion hallintapaneelissa.

Ennen aloittamista: Muista, että kun yksilöity URL-osoite on kerran luotu, sitä ei voi enää muokata.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Mene tilin lisäasetuksiin klikkaamalla oikeassa yläkulmassa profiilikuvaasi ja sitten Asetukset Settings ja sitten Lisäasetukset.
  3. Siirry Kanavan asetukset ‑kohtaan ja klikkaa Voit saada yksilöidyn URL-osoitteen ‑kohdan vieressä olevaa linkkiä. Linkki on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää kelpoisuusvaatimukset.
  4. Näet Hanki yksilöity URL ‑ruudussa URL-osoitteet, joihin sinulle on myönnetty lupa. Et voi muokata harmaassa ruudussa olevaa osaa, mutta voit joutua lisäämään muutamia kirjaimia tai numeroita saadaksesi osoitteesta yksilöllisen.
  5. Lue tarkkaan yksilöidyn URL-osoitteen käyttöehdot ja hyväksy ne lisäämällä merkki valintaruutuun. Valitse lopuksi Vaihda URL-osoite.
  6. Kun yksilöity URL-osoite on hyväksytty, et voi enää muuttaa sitä, joten varmista sen olevan juuri haluamasi ja valitse lopuksi Vahvista valinta.

Kun olet hankkinut yksilöidyn URL-osoitteen, kanavallesi voi siirtyä suoraan tämän osoitteen kautta. Esimerkiksi osoite youtube.com/muokattunimi ohjaa katsojat kanavan etusivulle.

Yksilöidyn URL-osoitteen poistaminen ja uuden osoitteen lunastaminen

Kanavan yksilöidyn URL-osoitteen voi poistaa enintään kolme kertaa vuodessa.

1. Kirjaudu YouTubeen ja siirry Tietoja minusta ‑sivullesi.
  2. Valitse oikeassa yläkulmassa YouTube-kanavasi tili. Jos tiliäsi ei näy listassa, klikkaa Kaikki bränditilisi
  3. Nykyinen yksilöity URL-osoitteesi näkyy Sivustot-kohdassa. Klikkaa sen kohdalla muokkauskuvaketta .
  4. Klikkaa poistettavan URL-osoitteen kohdalla X.
  5. Klikkaa OK.

Voit lunastaa uuden yksilöidyn URL-osoitteen heti yllä olevien ohjeiden mukaan, jos sinulla on siihen oikeus. Voi kuitenkin kestää muutaman päivän, ennen kuin edellinen URL-osoite poistuu käytöstä.