Få en brugertilpasset webadresse til din kanal

Hvis du er kvalificeret, kan du give fans en webadresse til din YouTube-kanal, der er nem at huske. Denne webadresse kaldes en brugertilpasset webadresse. Den ser sådan ud: youtube.com/ditbrugertilpassedenavn eller youtube.com/c/ditbrugertilpassedenavn.

Du kan vælge en brugertilpasset webadresse ud fra dit viste navn, dit YouTube-brugernavn, nuværende personlige webadresser eller navnet på dit tilknyttede website (afhængigt af tilgængelighed).

Når du deler din brugertilpassede webadresse, kan du bruge store bogstaver og accenter, som du vil. For eksempel vil både youtube.com/c/ditbrugertilpassedenavn og youtube.com/c/DitBrugértilpássedeNávn sende seere til den samme kanal.

Bemærk! Du kan ikke redigere en brugertilpasset webadresse. Hvis du vil gøre krav på en ny brugertilpasset webadresse, skal du slette din eksisterende brugertilpassede webadresse. Når en brugertilpasset webadresse er blevet fjernet, kan en anden youtuber frit gøre krav på den. Generelt set må en YouTube-kanal kun have én brugertilpasset webadresse, og brugertilpassede webadresser kan ikke overføres mellem forskellige kanaler.

Kvalificering til brugertilpassede webadresser

Hvis du vil oprette en brugertilpasset webadresse til din kanal, skal din konto:

• Have 100 abonnenter eller mere
  • Være mindst 30 dage gammel
  • Have et uploadet billede som kanalikon
  • Have uploadet kanalgrafik

Konfigurer en brugertilpasset webadresse for din kanal

Hvis du er kvalificeret til en brugertilpasset webadresse, vil du se en meddelelse i dine avancerede kontoindstillinger, modtage en mailnotifikation og muligvis se en meddelelse på betjeningspanelet i Youtuberstudie.

Før du begynder: Vær opmærksom på, at du ikke kan ændre en brugertilpasset webadresse, efter den er oprettet.

1. Log ind på YouTube.
  2. Gå til dine avancerede kontoindstillinger ved at klikke på dit profilbillede øverst til højre og derefter Indstillinger Settings og derefter Avancerede indstillinger.
  3. Under "Kanalindstillinger" skal du vælge linket ud for Du er kvalificeret til en brugertilpasset webadresse. Du ser kun dette link, hvis din kanal er kvalificeret.
  4. I feltet "Få en brugertilpasset webadresse" vil du se de brugertilpassede webadresser, som du kan få. Du kan ikke ændre delen i det grå felt, men det kan være nødvendigt at tilføje et par bogstaver eller numre for at gøre webadressen unik for dig.
  5. Læs "Servicevilkår for brugertilpassede webadresser" omhyggeligt, og vær sikker på, at du har forstået dem. Markér feltet for at acceptere vilkårene, og klik derefter på Skift webadresse.
  6. Når en brugertilpasset webadresse er blevet godkendt, kan du ikke anmode om at ændre den. Derfor skal du være sikker på, at dette er den brugertilpassede webadresse, du vil have, før du klikker på Bekræft valg.

Når du har en brugertilpasset webadresse, kan dine seere finde din kanal ved at bruge den pågældende brugertilpassede webadresse (f.eks. youtube.com/ditbrugertilpassedenavn, hvilket bringer seerne til din kanals startside).

Fjern en brugertilpasset webadresse, og få en ny

Du kan fjerne en brugertilpasset webadresse for din kanal op til tre gange om året.

1. Log ind på YouTube, og gå til siden "Om mig".
  2. Vælg kontoen med din YouTube-kanal øverst til højre. Du skal muligvis klikke på Alle dine brandkonti, hvis din konto ikke står på listen.
  3. Find din nuværende brugertilpassede webadresse under "Websites", og klik på Rediger .
  4. Klik på X ved siden af den webadresse, du vil fjerne.
  5. Klik på OK.

Hvis du er kvalificeret, kan du gøre krav på en ny brugertilpasset webadresse med det samme ved at følge vejledningen ovenfor. Der kan gå et par dage, før den forrige webadresse deaktiveres.