Obtenir un URL de canal personalitzat

Un URL personalitzat és un URL del canal fàcil de recordar que pots compartir amb el teu públic. El teu URL personalitzat tindrà aquest format: youtube.com/nompersonalitzat o youtube.com/c/nompersonalitzat.

Pots triar un URL personalitzat disponible en funció dels factors següents:

• Nom de visualització
  • Nom d'usuari de YouTube
  • URL personalitzats actuals
  • Nom del lloc web enllaçat

Quan comparteixes el teu URL personalitzat, pots fer servir les majúscules i els accents que vulguis. Per exemple, tant youtube.com/c/nompersonalitzat com youtube.com/c/NómPersonalitzat dirigeixen els espectadors al mateix canal.

Requisits dels URL personalitzats

Per crear un URL personalitzat per al teu canal, el teu compte ha de complir els requisits següents:

• Ha de tenir com a mínim 100 subscriptors.
  • Ha de tenir almenys 30 dies d'antiguitat.
  • Has de tenir penjada una foto de perfil.
  • Has de tenir penjada una imatge de bàner.

Nota: Ens reservem el dret de canviar, reclamar o suprimir els URL personalitzats en qualsevol moment. Per exemple, pot ser que reclamem un URL personalitzat que estigui associat a un Compte de Google suprimit.

Configurar un URL personalitzat per a un canal

Si compleixes els requisits per obtenir un URL personalitzat, es mostrarà un avís a la configuració de la informació bàsica, rebràs una notificació per correu electrònic i és possible que vegis una notificació al tauler de control del canal.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Personalització i, a continuació, Informació bàsica.
  3. A URL del canal, fes clic a Defineix un URL personalitzat per al canal.
  4. Al quadre veuràs el teu URL personalitzat. Pots afegir més lletres o números perquè el teu URL personalitzat sigui únic.
  5. Fes clic a PUBLICA i, a continuació, a CONFIRMA per confirmar el teu URL personalitzat.

Nota: un cop es configuri un URL personalitzat, no podràs canviar-lo ni transferir-lo a algú altre.

Suprimir un URL personalitzat i reclamar-ne un altre

Pots suprimir un URL personalitzat del teu canal fins a tres cops a l'any.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Personalització i, a continuació, Informació bàsica.
  3. Al teu URL personalitzat actual, fes clic a SUPRIMEIX.
  4. A Informació, fes clic al teu URL personalitzat.
  5. Fes clic a Suprimeix i, a continuació, torna a fer clic a Suprimeix per confirmar que vols suprimir l'URL.

Si compleixes els requisits, pots reclamar un URL personalitzat nou just després de seguir els passos anteriors. L'URL anterior pot tardar un parell de dies a desactivar-se. Si tens cap dubte sobre els URL personalitzats de YouTube, contacta amb l'equip d'assistència de YouTube per a creadors.