Obtenir un URL de canal personalitzat

Si el teu canal compleix els requisits, pots oferir als fans una adreça web fàcil de recordar (un URL personalitzat) per al teu canal de YouTube. Tindrà aquest format: youtube.com/nompersonalitzat o youtube.com/c/nompersonalitzat.

Pots triar un URL personalitzat basat en el teu nom de visualització, el teu nom d'usuari de YouTube, un dels URL mnemònics que tinguis o el nom del teu lloc web enllaçat (tot això està subjecte a la disponibilitat).

Quan comparteixes el teu URL personalitzat, pots fer servir les majúscules i els accents que vulguis. Per exemple, tant youtube.com/c/nompersonalitzat com youtube.com/c/NómPersonalitzat dirigeixen els espectadors al mateix canal.

Nota: no pots editar un URL personalitzat. Si vols reclamar un URL personalitzat nou, suprimeix l'URL personalitzat actual. Un cop suprimit, el podrà reclamar un altre creador. En general, un canal de YouTube només pot tenir un URL personalitzat i no es pot transferir entre canals.

Requisits dels URL personalitzats

Per crear un URL personalitzat per al teu canal, el teu compte ha de complir els requisits següents:

• Ha de tenir com a mínim 100 subscriptors.
  • Ha de tenir més de 30 dies d'antiguitat.
  • Has d'haver-hi penjat una foto per fer-la servir com a icona del canal.
  • Has d'haver-hi penjat un disseny del canal.

Configurar un URL personalitzat per al canal

Si compleixes els requisits per obtenir un URL personalitzat, es mostrarà un avís a la configuració avançada del compte, rebràs una notificació per correu electrònic i és possible que vegis una notificació al tauler de Creator Studio.

Abans de començar: tingues en compte que, un cop hagis creat l'URL personalitzat, no el podràs editar.

1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Per accedir a les opcions avançades de configuració del compte, fes clic a la foto de perfil de la part superior dreta i després Configuració Settings i després Configuració avançada.
  3. Ves a "Configuració del canal" i selecciona l'enllaç que hi ha al costat de Reuneixes els requisits per tenir un URL personalitzat. Només veuràs aquest enllaç si el teu canal compleix els requisits.
  4. Al quadre "Obtén un URL personalitzat" veuràs els URL personalitzats que pots fer servir. No pots canviar la part que hi ha dins el quadre gris, però és possible que hagis d'afegir lletres o números a l'URL perquè sigui exclusivament teu.
  5. Llegeix atentament les "Condicions d'ús dels URL personalitzats" i assegura't d'entendre-les bé; a continuació, selecciona la casella per acceptar-les i fes clic a Canvia l'URL.
  6. Un cop s'aprovi un URL personalitzat, no podràs canviar-lo; per tant, assegura't que aquest és l'URL que vols abans de fer clic a Confirma la selecció.

Un cop tinguis un URL personalitzat, els espectadors podran fer-lo servir per accedir al teu canal (p. ex., youtube.com/nompersonalitzat, que dirigirà els espectadors a la pàgina d'inici del canal).

Suprimir un URL personalitzat i reclamar-ne un altre

Pots suprimir un URL personalitzat del teu canal fins a tres cops a l'any.

1. Inicia la sessió a YouTube i ves a la pàgina "Sobre mi".
  2. Selecciona el compte amb el teu canal de YouTube a la part superior dreta. Si el teu compte no és a la llista, és possible que hagis de fer clic a Tots els teus comptes de marca
  3. Cerca el teu URL personalitzat actual a "Llocs web" i fes clic a Edita .
  4. Al costat de l'URL que vols suprimir, fes clic a X.
  5. Fes clic a D'acord.

Si compleixes els requisits, pots reclamar un URL personalitzat nou just després de seguir els passos anteriors. L'URL antic pot tardar un parell de dies a desactivar-se.