Hantera kanalens grundläggande information

Du kan ändra grundläggande information om din kanal, som kanalnamn och beskrivning, översättningar och länkar.

Ändra kanalnamn och beskrivning

Du kan ändra din kanals namn och beskrivning för att hålla tittare uppdaterade. Ändringar i kanalnamnet visas även på ditt Google-konto.

Obs! Om din skola eller ditt företag hanterar kontot kan du kontakta systemadministratören för att ändra kanalens namn.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Klicka på Redigera  för att uppdatera ditt kanalnamn.
  4. Skriv in din nya kanalbeskrivning.
  5. Klicka på Publicera.

Använda ett annat namn på YouTube än på Google

Om du vill använda ett annat namn på YouTube än ditt Google-konto skapar du ett varumärkeskonto och länkar det till din kanal. Läs mer om hur du skapar ett varumärkeskonto. Sedan länkar du YouTube-kanalen till varumärkeskontot.

Översätta kanalnamn och beskrivning

Du kan lägga till översättningar för kanalnamnet och beskrivningen så att dina videor lättare når ut till en global publik.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Anpassning följt av Grundläggande information följt av Lägg till språk.
  3. Välj Originalspråk och sedan Översätttill.
  4. Skriv in översättningarna för kanalnamnet och beskrivningen.
  5. Klicka på Klar.

Lägg till länkar i din bannerbild

Du kan visa upp till fem webbplatslänkar på din kanals startsida. Länkarna visas på din bannerbild för tittare som använder en dator.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till länk och ange titel och webbadress för webbplatsen.
  4. Tryck på Länkar banner och välj vilka länkar du vill visa.
  5. Klicka på Publicera.
Lägg till kontaktuppgifter
Du kan lägga till kontaktuppgifter i din kanal så att besökare vet hur de kan kontakta dig med affärsförfrågningar.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Längst ner anger du din e-postadress.
  4. Klicka på Publicera.