Hantera kanalens grundläggande information

Du kan ändra grundläggande information om din YouTube-kanal, som kanalnamn och beskrivning, översättningar och länkar.

Namn

Du kan ändra YouTube-kanalens namn, men se till att det följer riktlinjerna för communityn. När du har ändrat namnet kan det ta några dagar innan det uppdateras och visas på hela YouTube. Om du ändrar YouTube-kanalens namn och bild visas det bara på YouTube. Du kan ändra namnet och bilden för Google-kontot här (utan att ändra ditt YouTube-kanalnamn).

Obs! Du kan ändra kanalnamnet två gånger inom en 14-dagarsperiod. Om du ändrar namnet tas ditt verifieringsmärke bort. Läs mer.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Ange ett nytt kanalnamn.
  4. Klicka på Publicera.

Choosing Your YouTube Channel Name

Namn

Ett namn är en unik identifierare som gör det lättare för dig att skapa och behålla din unika närvaro på YouTube.

Obs! Du kan ändra ditt namn två gånger inom en 14-dagarsperiod.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Under Namn kan du se och ändra namnet.
  4. Om du ändrar namnet klickar du på PUBLICERA för att bekräfta ändringen.

Beskrivning

Du kan ändra beskrivningen på YouTube, men se till att den följer riktlinjerna för communityn. Du hittar beskrivningen i kanalens rubrik.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Skriv in din nya kanalbeskrivning.
  4. Klicka på Publicera.
Få tips för kreatörer om videobeskrivningar.

Lägga till eller ändra pronomen

Du kan lägga till pronomen i kanalen så att de visas på din kanalsida. Du kan välja om du vill visa dina pronomen för alla eller bara visa dem för dina prenumeranter.
Pronomen utgör en viktig del av den personliga identiteten och det personliga uttrycket. I vissa rättskipningsområden finns lagar som rör könsuttryck. Ha din lokala lagstiftning i åtanke när du använder den här valfria offentliga funktionen på YouTube.
Pronomen kanske inte är tillgängliga på din kanalsida, men vi arbetar med att utöka den här funktionen till fler länder, regioner och språk.
Obs! Funktionen för pronomen är inte tillgänglig för Workspace eller kontrollerade konton.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Anpassning  följt av Grundläggande information följt av LÄGG TILL PRONOMEN Lägg till i spellista .
  3. Börja ange dina pronomen och välj de som är relevanta för dig. Du kan lägga till upp till fyra pronomen.
    1. Du kan redigera dina val genom att klicka på bredvid ett av pronomenen för att ta bort det.
  4. Välj vem som kan se dina pronomen:
    1. Synligt för alla ELLER
    2. Endast synligt för mina prenumeranter
  5. Klicka på Publicera.

Översättning för kanalnamn och beskrivning

Du kan lägga till översättningar för kanalnamnet och beskrivningen så att dina videor lättare når ut till en global publik.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Anpassning följt av Grundläggande information följt av Lägg till språk.
  3. Välj Originalspråk och sedan Översätttill.
  4. Skriv in översättningarna för kanalnamnet och beskrivningen.
  5. Klicka på Klart.

Kanalens webbadress

Din kanals webbadress är standardwebbadressen som används för kanaler på YouTube. Den innehåller ditt unika kanal-id som utgörs av raden med siffror och bokstäver i slutet av webbadressen.
Kanalprofillänkar
Du kan visa upp till 14 länkar på fliken Hem på din kanal, men se till att de följer vår policy för externa länkar. Din första länk visas på en framträdande plats i profilavsnittet nära knappen Prenumerera och de återstående länkarna visas när tittarna klickar för att se fler länkar. Läs mer om att dela länkar med dina tittare.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Under Länkar klickar du på Lägg till länk och anger webbplatsens titel och webbadress.
  4. Klicka på Publicera.
Kontaktuppgifter
Du kan lägga till kontaktuppgifter i din kanal så att besökare vet hur de kan kontakta dig med affärsförfrågningar.
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Anpassning följt av Grundläggande information i menyn till vänster.
  3. Ange din e-postadress längst ned.
  4. Klicka på Publicera.

Se hur du hanterar kanalens grundläggande information

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du ändrar kanalnamn och beskrivning, översättningar och länkar.

Customize Your Channel Branding & Layout: Add a Profile Picture, Banner, Trailer, Sections, & more!

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.