Ändra kanalens namn eller beskrivning

Läs om hur du ändrar YouTube-kanalens namn och beskrivning.

Ändra kanalnamn

Namnet på din YouTube-kanal är detsamma som på ditt Google-konto. Om du vill ändra kanalens namn måste du ändra namnet på ditt Google-konto:

1. Öppna Google-kontots inställningar.
  2. Välj Redigera bredvid ditt namn.
  3. Ange ditt nya namn och välj OK.

Viktigt att tänka på

• Du kan bara ändra kanalnamn tre gånger under en 90-dagarsperiod.

• När du ändrar namnet på ditt Google-konto uppdateras det för alla Google-tjänster, till exempel Gmail.

• När du har ändrat namnet kan det ta några dagar innan det uppdateras och visas på hela YouTube.

• Om du har översatt kanalnamnet med kanalöversättningar behöver du uppdatera översättningarna med det nya namnet.

• Om ditt konto hanteras av din skola eller ditt företag kan det hända att du inte kan ändra namnet i Google-kontots inställningar. Kontakta systemadministratören om du behöver hjälp.

Så här byter du kanalnamn

Titta på den här videon från TeamYouTube om du vill ha instruktioner för hur du ändrar kanalnamnet.

Använda ett annat namn på YouTube än på Google

Om du vill använda ett annat namn på YouTube än ditt Google-konto skapar du ett varumärkeskonto och länkar det till din kanal. Läs mer om hur du skapar ett varumärkeskonto. Sedan länkar du YouTube-kanalen till varumärkeskontot.

Ändra kanalbeskrivning

Kanalens beskrivning visas på fliken Om på kanalsidan.

1. Logga in på din YouTube-kanal.
  2. Välj profilbilden följt av Din kanal.
  3. Klicka på Anpassa kanal.
  4. Öppna fliken Om.
  5. Under Beskrivning:
    • Om du inte har lagt till en kanalbeskrivning än väljer du +Kanalbeskrivning.
    • Välj Redigera om du redan har en kanalbeskrivning.
  6. Ange din beskrivning och välj Klar.