Ändra kanalinformation

Om du använder namnet och fotot från Google-kontot för din YouTube-kanal kan du uppdatera dem när du vill. Tänk på att ändringarna gäller för alla Google-tjänster.

Om du har aktiverat kanalöversättningar kanske ditt kanalnamn inte uppdateras när du har ändrat det. När du ändrar namnet på ditt konto uppdateras det endast på ditt originalspråk på YouTube. Om du vill att ditt nya namn ska visas på alla språk måste du även uppdatera dina översättningar. Du kan stänga av den här funktionen om du vill att det ska vara samma namn på alla språk.

Obs! Du kan också använda ett annat namn än det som finns i Google-kontot för YouTube.

Ändra kanalnamn

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.
  1. Logga in på din YouTube-kanal.
  2. Klicka på kontoikonen > inställningar .
  3. Välj Redigera på Google bredvid kanalnamnet.
  4. Uppdatera kanalnamnet och klicka på OK

När du har ändrat kanalnamnet kan det ta några dagar innan det uppdateras och visas på hela YouTube. Läs mer om hur du ändrar namn på Google-kontot och använder ett annat namn på YouTube än det du använder i Google-kontot

Ändra kanalikon

Du kan ändra din kanalikon ett obegränsat antal gånger.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.
  1. Logga in på din YouTube-kanal på en dator.
  2. Klicka på Meny .
  3. Välj Min kanal.
  4. Håll muspekaren över kanalikonen och klicka på Redigera .

Ändra kanalbeskrivning

Om du anpassar kanalens layout:

1. Logga in på din YouTube-kanal.
  2. Klicka på Meny .
  3. Välj Min kanal.
  4. Välj fliken Om.
  5. Klicka på Redigera under Beskrivning.
  6. Klicka på Klart.

Om du inte anpassar kanalens layout:

1. Logga in på din YouTube-kanal.
  2. Klicka på Meny .
  3. Välj Min kanal.
  4. Klicka på Redigera under kanalnamnet.