Administrer den grunnleggende informasjonen om kanalen

Du kan administrere den grunnleggende informasjonen om kanalen din, for eksempel navn, beskrivelse, oversettelser og linker.

Endre kanalnavn og -beskrivelse

Du kan endre kanalnavnet og kanalbeskrivelsen for å holde seerne oppdaterte. Hvis du endrer kanalnavnet, oppdateres dette også i Google-kontoen din.

Merk: Hvis en skole eller bedrift administrerer kontoen din, kan du få endret kanalnavnet ved å kontakte den aktuelle systemadministratoren.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Grunnleggende informasjon.
  3. Klikk på Rediger  for å oppdatere kanalnavnet ditt.
  4. Skriv inn den nye kanalbeskrivelsen din.
  5. Klikk på Publiser.
Du kan bare endre navnet på kanalen tre ganger i løpet av en periode på 90 dager.

Bruk forskjellige navn på YouTube og Google

Du kan bruke et annet navn på YouTube enn i Google-kontoen din, ved å opprette en merkevarekonto og knytte den til kanalen din. Finn ut hvordan du oppretter en merkevarekonto. Deretter knytter du YouTube-kanalen din til merkevarekontoen.

Oversett kanalnavn og -beskrivelse

Du kan legge til oversettelser av kanalnavnet og kanalbeskrivelsen, slik at du kan nå ut til et internasjonalt publikum med videoene dine.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Grunnleggende informasjon og så LEGG TIL ET SPRÅK.
  3. Velg Originalspråk, og velg deretter Oversettelsesspråk.
  4. Skriv inn oversettelsen av kanalnavnet og kanalbeskrivelsen.
  5. Klikk på FERDIG.

Legg til linker i bannerbilder

Du kan fremheve opptil fem nettstedslinker på startsiden til kanalen din. Seerne kan se disse linkene i bannerbildet ditt når de bruker en datamaskin.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Grunnleggende informasjon.
  3. Klikk på Legg til en link, og oppgi tittelen og nettadressen til nettstedet.
  4. Velg Linker banneret, og velg hvilke linker du vil vise.
  5. Klikk på Publiser.
Legg til kontaktinformasjon
Du kan legge til kontaktinformasjon på kanalen din, slik at folk vet hvordan de kan kontakte deg med forretningshenvendelser.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Grunnleggende informasjon.
  3. Oppgi e-postadressen din nederst.
  4. Klikk på PUBLISER.