Je kanaaldetails wijzigen

Als je de naam en foto van je Google-account gebruikt voor je YouTube-kanaal, kun je deze gegevens op elk moment updaten. Houd er rekening mee dat je naam en foto dan worden aangepast voor alle Google-services.

Als je kanaalvertalingen hebt ingeschakeld, wordt de naam van je kanaal mogelijk niet geüpdatet wanneer je die wijzigt. Je kunt deze functie uitschakelen als je wilt dat de naam van je kanaal in elke taal hetzelfde is.

Opmerking: Je kunt voor YouTube ook een andere naam gebruiken dan voor je Google-account.

De naam van je kanaal wijzigen

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld
  1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op je accountpictogram > Instellingen .
  3. Klik naast je kanaalnaam op Bewerken op Google in het gedeelte Overzicht.
  4. Update de kanaalnaam en klik op OK

Het pictogram van je kanaal wijzigen

Je kunt je kanaalpictogram zo vaak wijzigen als je wilt.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld
  1. Log op een computer in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je kanaalpictogram en klik op Bewerken edit.

De beschrijving van je kanaal wijzigen

Als je de lay-out van je kanaal aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Selecteer het tabblad Over.
  5. Klik onder Beschrijving op Bewerken edit.
  6. Klik op Gereed.

Als je de lay-out van je kanaal niet aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Klik onder je kanaalnaam op Bewerken edit.