Basisinformatie van je kanaal beheren

Je kunt basisinformatie over je kanaal beheren, zoals de kanaalnaam en -beschrijving, vertalingen en links.

Je kanaalnaam en -beschrijving wijzigen

Je kunt je kanaalnaam en -beschrijving wijzigen. Als je je kanaalnaam verandert, wordt de naam van je Google-account niet aangepast.

Geef je kanaal een naam die voldoet aan onze Communityrichtlijnen.

Belangrijk: Als je je kanaalnaam aanpast, verlies je je verificatiebadge.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik op Bewerken  om je kanaalnaam te updaten.
  4. Voer je nieuwe kanaalbeschrijving in.
  5. Klik op PUBLICEREN.

Choosing Your YouTube Channel Name

Kanaalnaam en -beschrijving vertalen

Voeg vertalingen voor je kanaalnaam en -beschrijving toe om met je video's een wereldwijd publiek te bereiken.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie en dan TAAL TOEVOEGEN.
  3. Selecteer de Oorspronkelijke taal en vervolgens de Taal van vertaling.
  4. Voer de vertalingen in voor je kanaalnaam en -beschrijving.
  5. Klik op GEREED.

Je kanaal-URL bekijken

Je kanaal-URL is de standaard-URL voor YouTube-kanalen. De letters en cijfers aan het eind van de URL zijn je unieke kanaal-ID.

Een gepersonaliseerde URL instellen

Een gepersonaliseerde URL is een kortere, makkelijker te onthouden URL die je kunt delen met je publiek. Deze URL's kunnen zijn gebaseerd op je huidige weergavenaam, je YouTube-gebruikersnaam of de naam van je gekoppelde website. Lees hoe je een gepersonaliseerde URL voor je kanaal instelt.

Links toevoegen aan je bannerafbeelding

Je kunt maximaal 5 sitelinks laten zien op de homepage van je kanaal. Je links worden weergegeven op je bannerafbeelding en zijn zichtbaar voor kijkers die vanaf een computer kijken.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik op Link toevoegen en voer de titel en URL van de site in.
  4. Selecteer Links op banner en kies welke links je wilt weergeven.
  5. Klik op PUBLICEREN.
Contactgegevens toevoegen
Voeg contactgegevens toe aan je kanaal om anderen te laten weten hoe ze contact met je kunnen opnemen voor zakelijke vragen.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Voer onderaan je e-mailadres in.
  4. Klik op PUBLICEREN.

Bekijk hoe je de basisinformatie van je kanaal beheert

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal om te zien hoe je je kanaalnaam, kanaalbeschrijving, vertalingen en links kunt wijzigen.

Customize Your Channel Branding & Layout: Add a Profile Picture, Banner, Trailer, Sections, & more!