Basisinformatie van je kanaal beheren

Je kunt basisinformatie over je kanaal beheren, zoals de kanaalnaam en -beschrijving, vertalingen en links.

Je kanaalnaam en -beschrijving wijzigen

Je kunt je kanaalnaam en -beschrijving wijzigen om kijkers op de hoogte te houden. Als je je kanaalnaam wijzigt, wordt ook je Google-account gewijzigd.

Opmerking: Als je account wordt beheerd door je school of je bedrijf, kun je contact opnemen met je systeembeheerder om je kanaalnaam te wijzigen.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik op Bewerken  om je kanaalnaam te updaten.
  4. Voer je nieuwe kanaalbeschrijving in.
  5. Klik op Publiceren.

Op YouTube een andere naam gebruiken dan op Google

Als je op YouTube een andere naam wilt gebruiken dan die van je Google-account, kun je een merkaccount maken en dit aan je kanaal koppelen. Meer informatie over hoe je een merkaccount maakt Vervolgens koppel je je YouTube-kanaal aan een merkaccount.

Kanaalnaam en -beschrijving vertalen

Voeg vertalingen voor je kanaalnaam en -beschrijving toe om met je video's een wereldwijd publiek te bereiken.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie en dan TAAL TOEVOEGEN.
  3. Selecteer de Oorspronkelijke taal en vervolgens de Taal van vertaling.
  4. Voer de vertalingen in voor je kanaalnaam en -beschrijving.
  5. Klik op GEREED.

Je kanaal-URL bekijken

Je kanaal-URL is de standaard-URL voor YouTube-kanalen. De letters en cijfers aan het eind van de URL zijn je unieke kanaal-ID.

Een gepersonaliseerde URL krijgen

Een gepersonaliseerde URL is een kortere, makkelijker te onthouden URL die je kunt delen met je publiek. Deze kan worden gebaseerd op je huidige weergavenaam, je YouTube-gebruikersnaam, je huidige vanity-URL's of de naam van je gekoppelde website. Lees meer over hoe je een gepersonaliseerde URL voor jouw kanaal kunt krijgen.

Links toevoegen aan je bannerafbeelding

Je kunt maximaal vijf links laten zien op de homepage van je kanaal. Je links worden weergegeven op je bannerafbeelding aan kijkers die kijken vanaf een computer.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Klik op Link toevoegen en voer de titel en URL van de site in.
  4. Selecteer Links op banner en kies welke links je wilt weergeven.
  5. Klik op Publiceren.
Contactgegevens toevoegen
Voeg contactgegevens toe aan je kanaal om anderen te laten weten hoe ze contact met je kunnen opnemen voor zakelijke vragen.
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassing en dan Basisinformatie.
  3. Vul onderaan je e-mailadres in.
  4. Klik op PUBLICEREN.