Je kanaaldetails wijzigen

Als je de naam en foto van je Google-account gebruikt voor je YouTube-kanaal, kun je deze gegevens op elk moment updaten. Houd er rekening mee dat je naam en foto dan worden aangepast voor alle Google-services.

Als je kanaalvertalingen hebt ingeschakeld, wordt de naam van je kanaal mogelijk niet geüpdatet wanneer je die wijzigt. Wanneer je de naam in je account wijzigt, wordt deze alleen geüpdatet in je oorspronkelijke taal op YouTube. Als je wilt dat je nieuwe naam in alle talen wordt weergegeven, moet je de vertalingen ook updaten. Je kunt deze functie uitzetten als je wilt dat je naam in iedere taal hetzelfde is.

Opmerking: Je kunt voor YouTube ook een andere naam gebruiken dan voor je Google-account.

Je kanaalnaam wijzigen

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.
  1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op je accountpictogram > Instellingen .
  3. Selecteer Bewerken op Google naast je kanaalnaam.
  4. Update de kanaalnaam en klik op OK

Nadat je je kanaalnaam hebt gewijzigd, kan het enkele dagen duren voordat de nieuwe naam wordt geüpdatet en wordt weergegeven op YouTube. Lees meer informatie over hoe je de naam van je Google-account wijzigt en hoe je voor YouTube een andere naam gebruikt dan voor je Google-account

Je kanaalpictogram wijzigen

Je kunt je kanaalpictogram zo vaak wijzigen als je wilt.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.
  1. Log op een computer in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je kanaalpictogram en klik op Bewerken .

Je kanaalbeschrijving wijzigen

Als je de lay-out van je kanaal aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Selecteer het tabblad Over.
  5. Klik onder Beschrijving op Bewerken .
  6. Klik op Gereed.

Als je de lay-out van je kanaal niet aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Klik onder je kanaalnaam op Bewerken .