Basisinformatie van je YouTube-kanaal beheren

Je kunt basisinformatie van je YouTube-kanaal beheren, zoals de kanaalnaam en -beschrijving, vertalingen en links.

Naam

Je kunt de naam van je YouTube-kanaal veranderen. De nieuwe naam moet wel voldoen aan onze Communityrichtlijnen. Het kan een paar dagen duren voordat de nieuwe naam geüpdatet is en op YouTube wordt weergegeven. Als je de naam en foto van je YouTube-kanaal verandert, is dat alleen op YouTube te zien. Je kunt de naam en foto van je Google-account hier veranderen (zonder dat de naam van je YouTube-kanaal wordt aangepast).

Opmerking: Je kunt je kanaalnaam binnen 14 dagen 2 keer veranderen. Als je je naam verandert, verlies je je verificatiebadge. Meer informatie

YouTube-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Je kanaal .
  3. Tik onder je kanaalbeschrijving op Bewerken .
  4. Tik naast je naam op Bewerken , geef de nieuwe kanaalnaam op en tik op OPSLAAN.

YouTube Studio-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Kanaalprofiel bewerken.
  3. Tik naast je naam of beschrijving op Bewerken , geef de nieuwe kanaalnaam op en tik op OPSLAAN.

Gebruikersnaam

Een gebruikersnaam is een unieke ID waarmee je je makkelijker kunt onderscheiden op YouTube.

Opmerking: Je kunt je gebruikersnaam binnen 14 dagen 2 keer veranderen.

YouTube-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Je kanaal .
  3. Tik op Kanaal bewerken .
  4. Zoek je gebruikersnaam in het gedeelte Gebruikersnaam.
  5. Tik rechts op Bewerken om de gebruikersnaam te veranderen.
  6. Typ een nieuwe gebruikersnaam.
    • Als een gebruikersnaam niet beschikbaar is, krijg je een vergelijkbare suggestie.
  7. Tik op Opslaan om je gebruikersnaam te bevestigen.

YouTube Studio-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Kanaalprofiel bewerken.
  3. Tik naast je gebruikersnaam op Bewerken .
  4. Tik op Opslaan.

Kanaal-URL

YouTube-app voor Android
Je kanaal-URL is de standaard-URL voor YouTube-kanalen. De letters en cijfers aan het eind van de URL zijn je unieke kanaal-ID. Je kunt je kanaal-URL bekijken en kopiëren in de YouTube- en YouTube Studio-app.

Beschrijving

Je kunt je YouTube-beschrijving veranderen. De nieuwe beschrijving moet wel voldoen aan onze Communityrichtlijnen. De beschrijving vind je in de koptekst van het kanaal.

YouTube-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Je kanaal .
  3. Tik onder je kanaalbeschrijving op Bewerken .
  4. Tik naast je naam op Bewerken , geef de nieuwe beschrijving op en tik op OPSLAAN.

YouTube Studio-app voor Android

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Kanaalprofiel bewerken.
  3. Tik naast je naam of beschrijving op Bewerken , vul de nieuwe beschrijving in en tik op OPSLAAN.

Je voornaamwoorden toevoegen of wijzigen

Je kunt je voornaamwoorden toevoegen aan je kanaal, zodat ze worden getoond op je kanaalpagina. Je kunt ervoor kiezen je voornaamwoorden aan iedereen te tonen of alleen aan je abonnees.
Voornaamwoorden zijn een essentieel onderdeel van je persoonlijke identiteit en expressie. Sommige jurisdicties hebben wetten over genderexpressie. Houd rekening met de lokale wetgeving als je deze optionele functie op YouTube gebruikt.
Het kan zijn dat voornaamwoorden niet beschikbaar zijn op je kanaalpagina. We werken eraan om deze functie naar meer landen/regio's en talen uit te breiden.
Opmerking: De functie om voornaamwoorden te tonen is niet beschikbaar voor Workspace-accounts en accounts die onder toezicht staan.

YouTube-app voor Android

1. Tik op je profielfoto  en dan Je kanaal .
  2. Tik onder je kanaalbeschrijving op Bewerken Instelling bewerken, potloodje.
  3. Tik naast Voornaamwoorden op Bewerken Instelling bewerken, potloodje en dan Voornaamwoord toevoegen .
  4. Voer je voornaamwoorden in en selecteer de voornaamwoorden die relevant voor je zijn. Je kunt maximaal 4 voornaamwoorden toevoegen.
    1. Je kunt een voornaamwoord verwijderen door naast een voornaamwoord op  te klikken.
  5. Selecteer wie je voornaamwoorden kan bekijken:
    1. Iedereen op YouTube OF
    2. Alleen mijn abonnees
  6. Tik op Opslaan.

Links in kanaalprofielen

Je kunt maximaal 14 links op het tabblad Home van je kanaal weergeven. Deze moeten wel voldoen aan ons beleid voor externe links. Je eerste link wordt prominent weergegeven in het profielgedeelte boven de knop Abonneren. De resterende links worden getoond wanneer je publiek klikt om meer links te bekijken.Ontdek meer informatie over hoe je links deelt met je publiek.

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto .
  3. Tik naast je kanaalbeschrijving op Bewerken Instelling bewerken, potloodje.
  4. Tik bij Links op Bewerken Instelling bewerken, potloodje.
  5. Tik op  Toevoegen en voer de titel en URL van de site in.
  6. Tik op Klaar en dan Opslaan.

Privacy

YouTube-app voor Android
Je kunt ervoor kiezen al je abonnementen privé te houden.