Je kanaaldetails wijzigen

Als je de naam en foto van je Google-account voor je YouTube-kanaal gebruikt, kun je deze gegevens op elk moment updaten. Houd er rekening mee dat je naam en foto dan worden aangepast voor alle Google-services.

Als je op je YouTube-kanaal een andere naam gebruikt dan voor je Google-account, is je kanaal waarschijnlijk gekoppeld aan een Google+ pagina. In dat geval zijn de naam en het pictogram van je YouTube-kanaal afkomstig van de gekoppelde Google+ pagina en word je omgeleid naar Google+ wanneer je deze gegevens wilt wijzigen.

De naam van je kanaal wijzigen

Voordat je begint: bevestig je naam op YouTube, anders kun je de naam van je kanaal niet wijzigen. Je kunt in Google+ je naam maximaal drie keer per 90 dagen wijzigen. Meer informatie over Google+ namen.

Computer
  1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je kanaalnaam en klik op Bewerken edit.
  5. Selecteer Kanaalinstellingen.
  6. Ga naar Accountgegevens en klik op Wijzigen naast de naam van je kanaal.
Mobiele app
Deze functie is nu beschikbaar op iOS-apparaten.
  1. Tik in de mobiele app op Account .
  2. Tik op je kanaalpictogram om naar je kanaal te gaan.
  3. Tik in de rechterhoek van je kanaal op Instellingen .
  4. Tik aan de rechterkant op Bewerken edit.
  5. Voer de nieuwe naam in en tik op OK.

Je kanaalpictogram wijzigen

1. Log op een computer in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Plaats de muisaanwijzer op je kanaalpictogram en klik op Bewerken edit.

Je kanaalbeschrijving wijzigen

Computer

Als je de lay-out van je kanaal aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Selecteer het tabblad Over.
  5. Klik onder Beschrijving op Bewerken edit.
  6. Klik op Gereed.

Als je de lay-out van je kanaal niet aanpast:

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Klik op Menu .
  3. Selecteer Mijn kanaal.
  4. Klik onder je kanaalnaam op Bewerken edit.
Mobiele app
Deze functie is nu beschikbaar op iOS-apparaten.
  1. Tik in de mobiele app op Account .
  2. Tik op je kanaalpictogram om naar je kanaal te gaan.
  3. Tik in de rechterhoek van je kanaal op Instellingen .
  4. Tik aan de rechterkant op Bewerken edit.
  5. Voer een nieuwe beschrijving in en tik op OK.