Hantera dina rekommendationer och sökresultat

Det finns flera sätt att påverka dina rekommendationer och sökresultat på YouTube. Du kan ta bort specifika videor från visningshistoriken och sökningar från sökhistoriken. Du kan även inaktivera visnings- och sökhistoriken eller börja om genom att radera visnings- och sökhistoriken.

Om du inte vill ha videorekommendationer på startsidan kan du radera och inaktivera visningshistoriken.

Visningshistorik och sökhistorik

• Ta bort enskilda videor från visningshistoriken: Om du får rekommendationer om ett ämne du inte är intresserad av kan du prova att ta bort tidigare videor du sett om det ämnet. Det kan minska sannolikheten att du får liknande rekommendationer i framtiden.
  • Ta bort enskilda sökningar från sökhistoriken: Om du får rekommendationer om ett ämne du inte är intresserad av kan du prova att ta bort tidigare sökningar på det ämnet. Det kan minska sannolikheten att du får liknande rekommendationer i framtiden.
  • Inaktivera historiken: Du kan inaktivera visnings- och sökhistoriken när du inte vill att dina visningar eller sökningar ska påverka framtida rekommendationer och sökresultat. Om du till exempel söker efter ett ämne som du själv inte är intresserad av till en skoluppgift. Kom ihåg att återuppta historiken när du är klar.
  • Radera historik: Om hela visnings- och sökhistoriken inte längre är relevant för dina intressen kan du radera visnings- och sökhistoriken. Tips! Om du vill använda visningshistoriken för att titta på vissa videor igen kan du lägga till videorna i en spellista eller i Titta senare så att du hittar dem igen.

Justera rekommendationerna

Smart-tv:ar, streamingenheter eller spelkonsoler

Ta bort rekommenderat innehåll från startsidan

Du kan ta bort rekommenderade videor genom att välja Inte intresserad på startsidan, eller från startsidan och under Kommer härnäst på smart-tv:ar, streamingenheter och spelkonsoler.

1. Öppna den rekommenderade videon du vill ta bort.
  2. Håll Välj-knappen på fjärrkontrollen nedtryckt.
  3. Välj Inte intresserad.
  4. Välj Berätta varför för att ange varför du vill att videon ska tas bort. Du kan justera rekommendationerna genom att välja Jag har redan sett videon, Jag gillar inte videon eller Rekommendera inte kanalen.

Rensa feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen

Feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen kan användas för att justera rekommendationerna. Om du vill rensa all feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen följer du anvisningarna nedan via en dator, Android-enhet, iPhone eller iPad.

Rekommendationer använder din Google-aktivitet

YouTube kan även använda data från din Google Kontoaktivitet för att påverka dina rekommendationer, sökresultat, aviseringar i appen och förslag på videor på andra ställen.

Du kan se och styra din aktivitet på myactivity.google.com. Läs mer om hur du styr aktiviteten för ditt Google-konto.

Välj ämnen i dina rekommendationer

Om du är inloggad ser du ämnen på startsidan och visningssidorna för att lättare kunna justera rekommendationerna. De här ämnena baseras på dina befintliga anpassade förslag. De baseras också på innehåll som är relaterat till sådant du brukar interagera med. Tanken är att du snabbare ska kunna hitta innehåll du vill titta på.

Om du ser en video som inte är relaterad till ämnet du har valt på startsidan kan du meddela oss om det genom att trycka på Mer ” och sedan Inte <ämne> .

Ämnesfilter visas långt upp på startsidan.

Ta bort rekommenderat innehåll från startsidan

Om du inte kan följa de här anvisningarna är det förmodligen för att du använder en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.

Du kan ta bort följande rekommenderade innehåll från startsidan på datorn:

• Videor
  • Kanaler
  • Avsnitt
  • Spellistor

Så här tar du bort en rekommenderad video från startsidan:

1. Peka på den rekommenderade videon eller X om du vill ta bort ett avsnitt.
  2. Välj Mer ” bredvid titeln på videon eller spellistan.
  3. Välj Inte intresserad  om du vill ta bort videon från flödet.
  4. Välj Berätta varför för att ange varför du vill att videon ska tas bort. Du kan justera rekommendationerna genom att välja Jag har redan sett videon eller Jag gillar inte videon.

Du kan också se till att videor från specifika kanaler inte visas i rekommendationerna. Klicka på menyn och sedan på Rekommendera inte kanalen.

Rensa feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen

Feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen kan användas för att justera rekommendationerna. Så här rensar du all inskickad feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen:

1. Öppna Min aktivitet. Du kanske måste logga in på Google-kontot.
  2. Leta upp Annan aktivitet på Google i menyn till vänster eller under bannern Min aktivitet.
  3. Välj Markeringar som Inte intresserad på YouTube och sedan Radera.

I våra andra artiklar kan du läsa mer om visningshistorik, sökhistorik och hur du förbättrar rekommendationer.

Rekommendationer använder din Google-aktivitet

YouTube kan även använda data från din Google Kontoaktivitet för att påverka dina rekommendationer, sökresultat, aviseringar i appen och förslag på videor på andra ställen.

Du kan se och styra din aktivitet på myactivity.google.com. Läs mer om hur du styr aktiviteten för ditt Google-konto.

Hantera gillade videor

Rekommendationerna och sökresultaten baseras också på videor du har gillat. Du kan gilla, ogilla och ta bort gilla-markeringar på videor för att påverka rekommendationerna och sökresultaten.