Je aanbevelingen en zoekresultaten beheren

Je kunt je aanbevelingen en zoekresultaten op YouTube op verschillende manieren beïnvloeden. Je kunt specifieke video's uit je kijkgeschiedenis en specifieke zoekopdrachten uit je zoekgeschiedenis verwijderen. Je kunt ook je kijk- en zoekgeschiedenis uitzetten of opnieuw beginnen door je kijk- en zoekgeschiedenis te verwijderen.

Als je geen videoaanbevelingen wilt op de homepage, kun je je kijkgeschiedenis verwijderen en uitzetten.

Kijkgeschiedenis en zoekgeschiedenis

• Afzonderlijke video's uit je kijkgeschiedenis verwijderen: Als je aanbevelingen ziet voor een onderwerp waarin je niet geïnteresseerd bent, kun je een eerder bekeken video over dit onderwerp uit je kijkgeschiedenis verwijderen. Zo verklein je de kans dat je in de toekomst vergelijkbare aanbevelingen krijgt.
  • Afzonderlijke zoekopdrachten uit je zoekgeschiedenis verwijderen: Als je aanbevelingen krijgt voor een onderwerp waarin je niet geïnteresseerd bent, kun je een eerder ingevoerde zoekopdracht over dit onderwerp uit je zoekgeschiedenis verwijderen. Zo verklein je de kans dat je in de toekomst vergelijkbare aanbevelingen krijgt.
  • Geschiedenis uitzetten: Je kunt je kijk- of zoekgeschiedenis uitzetten als je niet wilt dat je kijkgeschiedenis of zoekopdrachten toekomstige aanbevelingen en zoekresultaten beïnvloeden. Dit is bijvoorbeeld handig als je onderzoek doet naar een onderwerp voor een schoolproject waarin je niet persoonlijk geïnteresseerd bent. Vergeet niet je geschiedenis daarna te hervatten.
  • Geschiedenis verwijderen: Als je hele kijk- en zoekgeschiedenis niet meer relevant is voor je interesses, kun je je kijk- en zoekgeschiedenis verwijderen. Tip: Als je je kijkgeschiedenis gebruikt om video's nog een keer te bekijken, kun je deze video's ook toevoegen aan een playlist of aan Later bekijken, zodat je ze makkelijk kunt terugvinden.

Je aanbevelingen verfijnen

Smart-tv's, streamingapparaten of gameconsoles

Aanbevolen content verwijderen van de homepage

Je kunt aanbevolen video's verwijderen door Niet geïnteresseerd te selecteren op de homepage of op de pagina's Home en Hierna bekijken op smart-tv's, streamingapparaten en gameconsoles:

1. Ga naar de aanbevolen video die je wilt verwijderen.
  2. Houd de knop Selecteren op je afstandsbediening ingedrukt.
  3. Selecteer Niet geïnteresseerd.
  4. Selecteer Laat ons weten waarom om aan te geven waarom je de video wilt verwijderen. Selecteer Ik heb de video al bekeken, Ik vind de video niet leuk of Kanaal niet aanbevelen om je aanbevelingen aan te passen.

Feedback over 'Niet geïnteresseerd' en 'Kanaal niet aanbevelen' wissen

Je feedback over Niet geïnteresseerd en Kanaal niet aanbevelen kan worden gebruikt om je aanbevelingen te verfijnen. Als je al je feedback hierover wilt wissen, volg je de instructies hieronder op je computer, Android of iPhone of iPad.

Aanbevelingen op basis van je Google-activiteit

YouTube kan ook gegevens uit je Google-accountactiviteit gebruiken om je aanbevelingen, zoekresultaten, in-app-meldingen en aanbevolen video's op andere plaatsen te beïnvloeden.

Je kunt je activiteit bekijken en beheren op myactivity.google.com. Vind meer informatie over hoe je je Google-accountactiviteit beheert.

Onderwerpen voor je aanbevelingen kiezen

Als je bent ingelogd, zie je op de homepage en op weergavepagina's onderwerpen waarmee je je aanbevelingen kunt verfijnen. Deze onderwerpen worden gekozen op basis van je bestaande gepersonaliseerde suggesties. Ook zijn ze gebaseerd op content die aansluit bij je activiteiten op YouTube. Hierdoor vind je sneller content die interessant voor je is.

Als je een video tegenkomt die niet hoort bij het onderwerp dat je op de homepage hebt gekozen, kun je dit aan ons melden. Tik op Meer '' en dan op Niet <onderwerp>.

Onderwerpfilters staan bovenaan de homepage.

Aanbevolen content verwijderen van de homepage

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Update naar de huidige versie van YouTube als je een nieuwere browser gebruikt.

Deze aanbevolen content kun je op je computer van je homepage verwijderen:

• Video's
  • Kanalen
  • Secties
  • Playlists

Zo verwijder je een aanbevolen video van je homepage:

1. Plaats de muisaanwijzer op de aanbevolen video die je wilt verwijderen of op de X bij de sectie die je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Meer '' naast de titel van de video of playlist.
  3. Selecteer Niet geïnteresseerd  om de video uit je feed te verwijderen.
  4. Selecteer Laat ons weten waarom om aan te geven waarom je de video wilt verwijderen. Selecteer Ik heb de video al bekeken of Ik vind de video niet leuk om je aanbevelingen aan te passen.

Je kunt er ook voor zorgen dat video's van specifieke kanalen niet meer in je aanbevelingen komen. Hiervoor selecteer je het menu en dan Kanaal niet aanbevelen.

Feedback over 'Niet geïnteresseerd' en 'Kanaal niet aanbevelen' wissen

Je feedback over 'Niet geïnteresseerd' en 'Kanaal niet aanbevelen' kan worden gebruikt om je aanbevelingen te verfijnen. Als je al je feedback hierover wilt wissen, doe je het volgende:

1. Ga naar Mijn activiteit. Je moet misschien inloggen op je Google-account.
  2. Ga naar Andere Google-activiteit in het linkermenu of onder de banner Mijn activiteit.
  3. Selecteer 'Feedback over Niet geïnteresseerd op YouTube' en dan Verwijderen.

Bekijk onze andere artikelen voor meer informatie over de kijkgeschiedenis, de zoekgeschiedenis en de verbetering van je aanbevelingen.

Aanbevelingen op basis van je Google-activiteit

YouTube kan ook gegevens uit je Google-accountactiviteit gebruiken om je aanbevelingen, zoekresultaten, in-app-meldingen en aanbevolen video's op andere plaatsen te beïnvloeden.

Je kunt je activiteit bekijken en beheren op myactivity.google.com. Ontdek hoe je je Google-accountactiviteit beheert.

Gelikete video's beheren

Je aanbevelingen en zoekresultaten zijn ook gebaseerd op video's die je hebt geliket. Je kunt video's liken, disliken en gelikete video's verwijderen om je aanbevelingen en zoekresultaten te beïnvloeden.