De live chat van YouTube gebruiken

De live chat staat standaard aan. Nadat je livestream is beëindigd, wordt deze in het archief geplaatst. Kijkers kunnen de video en live chat dan terugzien. Live chat kun je alleen op de YouTube-weergavepagina's zien en niet via ingesloten spelers.

Opmerking: Live chat is niet beschikbaar als de doelgroep van je kanaal of livestream is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'.

Weergaven van live chat

Kijkers kunnen op elk moment tussen 2 weergaven van live chat kiezen.

• Topchat: In deze weergave worden berichten zoals mogelijke spam gefilterd, zodat je chat leesbaarder en nuttiger wordt.
  • Live chat: In deze weergave wordt niets gefilterd. Alle chatberichten worden getoond zodra ze binnenkomen.

Opmerking: Voor livestreams die in het videobewerkingsprogramma zijn ingekort kan de chat niet opnieuw worden afgespeeld.

Badges in de live chat

Badges in de live chat geven aan wie de streamer  en wie de moderator  is. Als je kanaal in aanmerking komt voor lidmaatschappen, kun je aangepaste lidmaatschapsbadges maken die ook in de live chat worden weergegeven.

Emoji's

Emoji's zijn kleine afbeeldingen die een emotie, een idee of iets anders kunnen uitdrukken. Iedereen kan een groot aantal emoji's gebruiken. Creators kunnen aangepaste emoji's maken die beschikbaar zijn als een speciaal voordeel bij een kanaallidmaatschap.

Emoji's toevoegen aan je reactie of bericht

Op mobiel: Terwijl je een chatbericht schrijft, tik je op om een YouTube-emoji toe te voegen of op het emoji-icoon op het toetsenbord van je apparaat om emoji's toe te voegen van je besturingssysteem.

Op een desktop: Terwijl je een chatbericht schrijft, tik je op  Emoji toevoegen.

Opmerking: Op een computer kun je een emoji ingedrukt houden om deze aan te passen. Je instellingen worden opgeslagen. Als je je standaardkeuze wilt wijzigen, selecteer je een andere emoji-variant. Je kunt deze instelling ook wissen door browsercookies en andere sitegegevens te wissen of uit te loggen bij YouTube.

Een bericht sturen

Posten in de live chat:

1. Klik op 'Zeg iets' en voer tekst in.
  2. Klik op Sturen .

Reageren op iemand in de chatfeed

Je kunt reageren op iemand in de chatfeed door de gebruikersnaam van die persoon te vermelden.

1. Typ '@'.
  2. Typ de eerste letters van de gebruikersnaam.
  3. Selecteer de gebruikersnaam.

Jouw gebruikersnaam en die van de vermelde chatgebruiker staan gemarkeerd in de live chat. Zo kan deze persoon je reactie makkelijker herkennen in de chatfeed.

Beperkingen voor berichten

Kijkers zijn beperkt tot maximaal 200 tekens per bericht en maximaal 11 inzendingen per 30 seconden. Eigenaren van evenementen hebben geen frequentiedrempel. Kijkers kunnen geen speciale tekens, URL's of HTML-tags posten.

Exclusieve chat voor abonnees en leden

Een kanaaleigenaar kan de live chat exclusief beschikbaar maken voor abonnees of leden.

Als de chat alleen voor abonnees is, kan de kanaaleigenaar aangeven hoelang kijkers geabonneerd moeten zijn. Wil je weten hoelang je geabonneerd moet zijn en hoelang je geabonneerd bent? Tik dan op Informatie  in het berichtvak van de live chat.

Een bericht vastzetten

In een live chat kun je zowel je eigen bericht als dat van een kijker vastzetten.

Alleen jij kunt berichten vastzetten. Je moderators en kijkers kunnen dit niet. Vastgezette berichten worden onder Super Chats getoond.

1. Ga naar het chatvenster tijdens een livestream of première.
  2. Zoek een bericht in de live chat (het mag ook een bericht van jezelf zijn) en tik of klik op Meer .
  3. Tik of klik op Vastzetten  om het bericht vast te zetten.

Opmerking: Je kunt maar 1 bericht tegelijk vastzetten. Als je een ander bericht wilt vastzetten, selecteer je de optie gewoon opnieuw voor een ander bericht. Als je een bericht wilt losmaken, tik of klik je op Meer bij een vastgezet bericht en dan op Losmaken.

Een live poll maken

Kanaaleigenaren kunnen live polls maken en beheren voor hun streams en premières. Als iemand heeft gestemd, kan de poll niet meer worden aangepast.

1. Plan of start een livestream of première.
  2. Klik onder in het chatvenster op Een poll maken .
  3. Maak je poll en selecteer Vraag het je community.

Als je een poll wilt beëindigen en de resultaten in de chat wilt zien, tik je in de banner bovenaan de chat op Poll beëindigen.

Beperkingen

Live polls:

• kun je alleen maken via YouTube op je computer,
  • hebben 2 tot 4 opties,
  • kun je alleen live bekijken en verschijnen niet als de live chat opnieuw wordt afgespeeld,
  • blijven maximaal 24 uur actief.

Live chat insluiten

Tijdens een livestream kun je de live chat op je eigen site insluiten via een iframe.

Opmerking: Je kunt een live chat niet insluiten via mobiel internet.

1. Noteer de video-ID van de livestream. Je vindt de video-ID in de URL van de weergavepagina (youtube.com/watch?v=12345). In dit geval is '12345' de video-ID.
  2. Noteer de domein-URL van de site waarop je de chat wilt insluiten. Als je de chat wilt insluiten op www.example.com/youtube_chat, is www.example.com het domein waarop je wilt insluiten.
  3. Zo maak je de ingesloten URL: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Deze URL is voor je iframe. Opmerking: Het embed_domain en de URL van de pagina waarop je de chat insluit, moeten overeenkomen. Als deze niet overeenkomen, wordt de ingesloten chat niet geopend.