Basisprincipes van live chats

De live chat is standaard ingeschakeld en wordt rechts van de videospeler van je livestream weergegeven. Nadat je livestream is beëindigd, wordt die in het archief geplaatst. Kijkers kunnen dan een herhaling van de video samen met de live chat bekijken. Live chat kun je alleen op de YouTube-weergavepagina's zien en niet via ingesloten spelers.

Opmerking: Live chat is niet beschikbaar als de doelgroep van je kanaal of livestream is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'.

Weergaven van live chat

Kijkers kunnen op elk moment tussen twee weergaven van live chat kiezen.

• Topchat: In deze weergave worden berichten zoals mogelijke spam gefilterd, zodat je chat leesbaarder en nuttiger wordt.
  • Live chat: In deze weergave wordt niets gefilterd. Alle chatberichten worden weergegeven zodra ze binnenkomen.

Opmerking: Voor livestreams die in het videobewerkingsprogramma zijn ingekort kan de chat niet opnieuw worden afgespeeld.

Badges in de live chat

Badges in de live chat geven aan wie de streamer  en wie de moderator  is. Als je kanaal in aanmerking komt voor lidmaatschappen, kun je aangepaste lidmaatschapsbadges maken die ook in de live chat worden weergegeven.

Een bericht sturen

Als je in een live chat wilt posten, klik je op het gedeelte met de tekst 'Zeg iets' en begin je met typen. Klik daarna op het verzendicoon .

Reageren op iemand in de chatfeed

Je kunt reageren op iemand in de chatfeed door de gebruikersnaam van die persoon te vermelden.

1. Typ '@'.
  2. Typ de eerste letters van de gebruikersnaam.
  3. Selecteer de gebruikersnaam.

Degene die het bericht stuurt, ziet de eigen gebruikersnaam met een oranje markering. Deze markering is alleen zichtbaar voor de chatter die je hebt vermeld. Zo kan deze persoon je reactie makkelijker herkennen in de chatfeed.

Beperkingen voor berichten

Kijkers zijn beperkt tot maximaal tweehonderd tekens per bericht en maximaal elf inzendingen per dertig seconden. Eigenaren van evenementen hebben geen frequentiedrempel. Kijkers kunnen geen speciale tekens, URL's of html-tags posten.