Perustietoa live-chatista

Live-chat on oletuksena käytössä ja näkyy livestriimin aikana videosoittimen oikealla puolella. Kun livestriimaus on päättynyt, katsojat näkevät live-chatin uudelleentoistettuna katsoessaan arkistoitua striimiä. Live-chat näkyy vain YouTuben katselusivuilla, ei upotetuissa soittimissa.

Huom. Live-chat ei ole käytettävissä, jos kanavasi tai livestriimisi on merkitty lapsille tehdyksi.

Live-chat-näkymät

Katsojat voivat valita kahdesta live-chat-näkymästä:

• Top Chat: Tässä näkymässä viesteistä suodatetaan esimerkiksi mahdollinen roskasisältö. Näin chatia on helpompi lukea ja siitä on enemmän hyötyä.
  • Live-chat: Tässä näkymässä viestejä ei suodateta, vaan ne näkyvät sellaisinaan.

Huom. Chat ei näy uudelleentoistettuna videoeditorissa leikatuissa livestriimeissä.

Live-chat-merkit

Live-chatissa striimaajan erottaa merkistä  ja valvojan merkistä . Jos kanavasi täyttää kanavajäsenyyksien ehdot, voit luoda omia jäsenmerkkejä, jotka näkyvät myös live-chatissa.

Viestin lähettäminen

Voit osallistua live-chatin keskusteluun klikkaamalla Sano jotain ‑kohtaa ja kirjoittamalla viestin. Klikkaa lopuksi lähetyskuvaketta .

Käyttäjälle vastaaminen chat-syötteessä

Voit vastata käyttäjälle chat-syötteessä lisäämällä viestiin hänen käyttäjänimensä.

1. Kirjoita @.
  2. Ala kirjoittaa käyttäjänimeä.
  3. Valitse käyttäjänimi.

Mainittu chat-keskustelija näkee käyttäjänimensä oranssilla korostettuna. Muut käyttäjät eivät näe tätä korostusta. Näin käyttäjä näkee helpommin häntä koskevan vastauksesi chat-syötteessä.

Viestirajoitukset

Yksi viesti voi olla enintään 200 merkin mittainen, ja katsojat voivat lähettää enintään 11 viestiä 30 sekunnin aikana. Viestimäärän rajoitus ei koske tapahtumien omistajia. Katsojat eivät voi käyttää viesteissä erikoismerkkejä, URL-osoitteita tai HTML-tageja.