Live-chat-toiminnon hallinta

Perustietoa live-chatista

Live-chat on käytössä oletusarvoisesti ja näkyy videosoittimen oikealla puolella striimauksen ollessa käynnissä. Kun striimaus on päättynyt, katsojat näkevät live-chatin uudelleentoistettuna katsoessaan arkistoitua striimiä. Live-chat-moduulia voi käyttää vain YouTuben katselusivulla – se ei näy upotetuissa soittimissa. Katso videoesittely.

Katsojat voivat valita kahdesta live-chat-näkymästä:

• Top Chat: Tässä näkymässä viesteistä suodatetaan esimerkiksi mahdollinen roskasisältö. Näin chatia on helpompi lukea ja siitä on enemmän hyötyä.
  • Live-chat: Tässä näkymässä viestejä ei suodateta, vaan ne näkyvät sellaisinaan,

Huom. Chatin uudelleentoisto on käytettävissä vain uusissa striimeissä. Chat ei näy uudelleentoistettuna videonmuokkausohjelmassa leikatuissa videoissa.

Live-chatissa striimaaja on merkitty tunnuksella  ja valvoja tunnuksella . Saat lisätietoja valvojista klikkaamalla alla olevaa laajenevaa aluetta.

Yksi viesti voi olla enintään 200 merkin mittainen, ja katsojat voivat lähettää enintään 3 viestiä 30 sekunnin aikana. Viestimäärän rajoitus ei koske tapahtumien omistajia. Katsojat eivät voi käyttää viesteissä erikoismerkkejä, URL-osoitteita tai HTML-koodeja.

Voit osallistua live-chatin keskusteluun klikkaamalla Sano jotain ‑kohtaa ja kirjoittamalla viestin. Klikkaa lopuksi lähetyskuvaketta .

Voit tarkastella chat-tilastoja YouTube Analyticsissa. Kommentit-mittari koskee live- ja on demand ‑toimintaa.

Live-chatin ylläpito

Valikon  kautta voit helposti avata live-chatin uuteen ikkunaan sekä valvoa keskustelua ja nähdä edellisen viiden minuutin aikana aktiivisena olleet käyttäjät.

Live-chatin uudelleentoisto

Kun striimaus on päättynyt, live-chatin uudelleentoisto on käytettävissä kaikissa arkistoiduissa striimeissä. Se näyttää live-striimauksen aikaisen chatin arkistoidun striimin yhteydessä. Live-chatin uudelleentoisto on oletuksena käytössä kaikissa striimeissäsi.
Live-chatin uudelleentoiston poistaminen käytöstä
  1. Mene osoitteeseen youtube.com/my_videos.
  2. Klikkaa tai napauta Muokkaa Lisäasetukset.
  3. Poista valinta Salli live-chatin uudelleentoisto ‑ruudusta.

Live-chat-historian katseleminen

Näin näet live-chatit, joihin olet osallistunut YouTube-striimien yhteydessä:
  1. Siirry kohtaan Historia.
  2. Klikkaa sivun oikeasta laidasta Live-chat.
  3. Siirry chat-viestin alkuperäiseen lisäyspaikkaan valitsemalla etsittävä sisältö.

Näet myös sponsori-chatit ja Super Chatit, joihin olet osallistunut.

Huom. Striimin päättymisen jälkeen poistettavista Super Chat ‑viesteistä ei myönnetä hyvitystä.

Mahdollisesti sopimattomien live-chat-viestien määrittäminen tarkastettaviksi
Voit valita, että YouTuben on tarkistettava mahdollisesti sopimattomat live-chat-viestit ennen julkaisua. Jos otat tämän toiminnon käyttöön, järjestelmä erittelee chat-syötteestä mahdollisesti sopimattomaksi tunnistamansa live-chat-viestit tarkistusta varten. Sinun tehtäväksesi jää hyväksyä tai piilottaa tällaiset chat-viestit. Mikään järjestelmä ei ole täydellinen, mutta tämä voi helpottaa livestriimin live-chat-viestien valvomista.
Tarkista ennen julkaisua ‑toiminnon ottaminen käyttöön
  1. Kirjaudu sisään YouTube-tilillesi.
  2. Avaa youtube.com/comment_management.
  3. Valitse live-chatin Viestit-kohdassa valintaruutu Määritä mahdollisesti sopimattomat viestit tarkistettavaksi.

Kun olet ottanut viestien tarkistamisen käyttöön, voit piilottaa tai julkaista YouTuben erittelemät viestit.

• Jos valitset NÄYTÄ, chat-viestit näytetään keskustelustriimissä niiden alkuperäisellä lähetysajankohdalla.
  • Jos valitset PIILOTA, chat-viestejä ei näytetä katselijoille.
  • Jos et tee mitään, chat-viestejä ei näytetä katselijoille.

Viestien tarkistamistoiminto on otettava kanavassa käyttöön, ennen kuin live-chat-viestejä voidaan määrittää tarkistettaviksi.

Tarkista ennen julkaisua ‑toiminnon poistaminen käytöstä

1. Kirjaudu YouTube-tilillesi.
  2. Siirry osoitteeseen youtube.com/comment_management.
  3. Poista valinta live-chatin Viestit-kohdan valintaruudusta Määritä mahdollisesti sopimattomat viestit tarkistettavaksi.
Live-chatin valvonta

Kaikkiin live-chatteihin voi nimetä valvojia. Valvojat pysyvät luettelossa, kunnes heidän oikeutensa poistetaan.

Suosittelemme nimeämään suosittuihin tapahtumiin vähintään yhden valvojan, joka keskittyy vain live-chatin valvomiseen. Valvojat voivat osallistua keskusteluun ja poistaa sopimattomia viestejä. He voivat myös tehdä käyttäjistä ilmoituksia, piilottaa heidät tai asettaa heidät jäähylle.

Valvojien nimeäminen

Avaa chatissa käyttäjänimen vierestä valikko  ja valitse Määritä käyttäjä valvojaksi tai tee näin:

1. Klikkaa chat-ruudun vierestä kolmea pistettä (…).
  2. Kirjoita käyttäjänimi.
  3. Voit määrittää kanavallesi useita valvojia, Valvojat pysyvät luettelossa, kunnes heidän oikeutensa poistetaan.

Suora valvonta

Pysäytä chat-syöte painamalla tietokoneen näppäimistön ALT-/Option-painiketta ja kohdista hiiren osoitin viestin päälle. Seuraavat vaihtoehdot tulevat esiin: viestin poistaminen, käyttäjän asettaminen jäähylle ja käyttäjän piilottaminen, jolloin käyttäjän lähettämät viestit eivät enää näy chatissa tai kanavasi kommenttiosiossa.

Roskasisällön estäminen

Valitse Estä roskasisältö automaattisesti ‑valintaruutu. Tämä estää automaattisesti roskasisällön, kuten pelkillä isoilla kirjaimilla kirjoitetut pitkät viestit tai saman käyttäjän toistuvasti lähettämät identtiset viestit.

Estettävien sanojen määrittäminen

• Kokoa estetyt sanat Yhteisön asetukset ‑kohtaan. Näitä sanoja sisältävät chat-viestit estetään.
  • Voit myös estää linkkien lisäämisen kommentteihin kirjoittamalla Estetyt sanat ‑kenttään "*links*".

Käyttäjän piilottaminen live-chatissa

Avaa chatissa viestin vierestä valikko  ja valitse Piilota käyttäjä tai tee näin:

1. Mene käyttäjän YouTube-kanavalle.
  2. Klikkaa Tietoja-välilehteä.
  3. Klikkaa lippua ja valitse Piilota.

Huom. Tämä myös piilottaa käyttäjän kommenteista. Piilottamasi käyttäjät näkyvät yhteisön asetuksissa Piilotetut käyttäjät ‑luettelossa.

Käyttäjän piilottamisen kumoaminen

Voit kumota piilottamisen seuraavasti:

1. Mene katsojan YouTube-kanavalle.
  2. Klikkaa Tietoja-välilehteä.
  3. Klikkaa lippua ja valitse Näytä.

Huom. Kun käyttäjän piilottaminen on kumottu, hän voi jälleen julkaista kommentteja ja live-chat-viestejä kanavallasi.

Käyttäjälle vastaaminen chat-syötteessä

Voit vastata käyttäjälle chat-syötteessä lisäämällä viestiin hänen käyttäjänimensä.
  1. Kirjoita @.
  2. Ala kirjoittaa käyttäjänimeä.
  3. Valitse käyttäjänimi.

Mainittu chat-keskustelija näkee käyttäjänimensä oranssilla korostettuna. Muut käyttäjät eivät näe tätä korostusta. Näin käyttäjät näkevät heitä koskevan vastauksesi chat-syötteessä helpommin.

Live-chatin upottaminen

Voit upottaa live-chatin live-streamiin iframen avulla.

1. Selvitä live-streamin videotunnus katselusivun URL-osoitteen loppuosasta. Esimerkiksi osoitteen youtube.com/watch?v=12345 videotunnus on 12345.
    • Jos valitsit Striimaa nyt ‑vaihtoehdon, saat URL-osoitteen klikkaamalla hiiren kakkospainikkeella soitinta ja valitsemalla Kopioi videon URL-osoite.
  2. Selvitä sen sivuston verkkotunnuksen URL-osoite, johon haluat upottaa chatin. Jos upotat chatin sivustoon www.example.com/youtube_chat, upotustoimialue on "www.example.com."
  3. Yhdistä upotus-URL-osoite seuraavalla tavalla: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
  4. Tämä on iframen URL-osoite. Huomaa, että embed_domain-kohtaa seuraavan osoitteen on vastattava sen sivun URL-osoitetta, johon haluat upottaa chatin. Jos osoitteet eivät täsmää, chat-ikkuna ei lataudu.

Live-chattien poistaminen

1. Siirry kohtaan Historia.
  2. Klikkaa sivun yläreunasta Live-chat.
  3. Siirry poistettavan postauksen kohdalle (chatit on järjestetty käännettyyn aikajärjestykseen).
  4. Vie hiiri postauksen päälle ja klikkaa Poista.
Huom. YouTube voi käyttäjien ilmoitusten perusteella poistaa live-chatin käytöstä videostasi, jos striimisi tai live-chatin sisältö havaitaan yhteisön sääntöjen vastaiseksi.
Live-chatin poistaminen käytöstä

Voit poistaa live-chatin käytöstä milloin tahansa, myös tapahtuman aikana.

• Striimaa nyt: Valitse rataskuvake ja poista valinta Ota live-chat käyttöön ‑ruudusta.
  • Tapahtumat: Siirry kohtaan Muokkaa > Perustiedot > Lisäasetukset. Poista Chat-kohdassa valinta Ota live-chat käyttöön ‑ruudusta.

Tapahtuman jälkeiset kommentit

Tapahtuman päättymisen jälkeen live-chat ei ole enää käytettävissä. Jälkikäteen lähetetyt kommentit näkyvät soittimen alla toiston päätyttyä.

Hidastettu tila

Hidastetussa tilassa voit hallita käyttäjien kommentointitiheyttä asettamalla aikarajan kommenttien välille. Tämä rajoitus ei koske kanavien omistajia, valvojia tai YouTube-kanavan jäseniä.
Käyttöönotto enkooderilla lähetetyn striimin aikana
  1. Luo livestriimi. Kirjoita striimille nimi ja kuvaus ja valitse Luo striimi.

2. Valitse Asetukset.

3. Valitse Live-chat.

4. Ota käyttöön Hidastettu tila.

Käyttöönotto Striimaa nyt ‑toiminnon aikana
  1. Siirry live-tapahtuman hallintapaneeliin.
  2. Avaa chat-moduulista Asetukset .
  3. Valitse Ota hidastettu tila käyttöön ja anna sekuntien vähimmäismäärä, jonka täytyy kulua, kunnes käyttäjä voi lähettää uuden viestin. Pienin mahdollinen aika on 1 sekunti ja suurin mahdollinen aika 300 sekuntia.

Käyttöönotto tapahtuman aikana

1. Siirry osoitteeseen youtube.com/my_live_events.
  2. Valitse haluamasi tapahtuman kohdalla Muokkaa > Tiedot ja asetukset > Lisäasetukset > Chat.
  3. Valitse Ota hidastettu tila käyttöön ja anna sekuntien vähimmäismäärä, jonka täytyy kulua, kunnes käyttäjä voi lähettää uuden viestin. Pienin mahdollinen aika on 1 sekunti ja suurin mahdollinen aika 300 sekuntia.
  4. Valitse Tallenna muutokset.

Saat livestriimistäsi kiinnostavamman ja interaktiivisemman käyttämällä YouTube Liveen ja YouTube Gamingiin saatavilla olevia kolmannen osapuolen työkaluja ja palveluita.