YouTuben livechatin käyttäminen

Livechat on oletuksena käytössä. Kun livestriimaus on päättynyt, katsojat näkevät livechatin uudelleentoistettuna katsoessaan arkistoitua striimiä. Livechat näkyy vain YouTuben katselusivuilla, ei upotetuissa soittimissa.

Huom. Live-chat ei ole käytettävissä, jos kanavasi tai livestriimisi on merkitty lapsille tehdyksi.

Live-chat-näkymät

Katsojat voivat valita kahdesta live-chat-näkymästä:

• Top Chat: Tässä näkymässä viesteistä suodatetaan esimerkiksi mahdollinen roskasisältö. Näin chatia on helpompi lukea ja siitä on enemmän hyötyä.
  • Live-chat: Tässä näkymässä viestejä ei suodateta, vaan ne näkyvät sellaisinaan.

Huom. Chat ei näy uudelleentoistettuna videoeditorissa leikatuissa livestriimeissä.

Live-chat-merkit

Live-chatissa striimaajan erottaa merkistä  ja valvojan merkistä . Jos kanavasi täyttää kanavajäsenyyksien ehdot, voit luoda omia jäsenmerkkejä, jotka näkyvät myös livechatissa.

Emojit

Emojit ovat pieniä kuvia, jotka ilmaisevat muun muassa tunteita ja ajatuksia. Suuri määrä emojeita on kaikkien käytettävissä, ja sisällöntuottajat voivat tarjota omia emojeita kanavajäsenyysetuna

Emojin lisääminen kommenttiin tai viestiin

Mobiililaitteella: Kun kirjoitat chatviestiä, napauta lisätäksesi YouTube-emojin. Voit myös napauttaa emojikuvaketta laitteen näppäimistöltä lisätäksesi laitteen käyttöjärjestelmän omia emojeita.

Tietokoneella: Kun kirjoitat chatviestiä, valitse Lisää emoji.

Huom. Jos käytät tietokonetta, voit muokata emojin ulkoasua painamalla emojia pitkään. Asetuksesi tallennetaan myöhempää varten. Voit vaihtaa oletusemojin valitsemalla toisenlaisen emojin. Voit myös nollata asetuksen poistamalla selaimen evästeet ja muun sivustodatan tai kirjautumalla ulos YouTubesta.

Viestin lähettäminen

Näin postaat livechatissa:

1. Klikkaa Sano jotain ‐kohtaa ja kirjoita viesti.
  2. Klikkaa Lähetä .

Käyttäjälle vastaaminen chatsyötteessä

Voit vastata käyttäjälle chat-syötteessä lisäämällä viestiin hänen käyttäjänimensä.

1. Kirjoita @.
  2. Ala kirjoittaa käyttäjänimeä.
  3. Valitse käyttäjänimi.

Käyttäjänimi näkyy korostettuna livechatissa sekä sinulle että kyseiselle käyttäjälle. Näin käyttäjä näkee helpommin häntä koskevan vastauksesi chatsyötteessä.

Viestirajoitukset

Yksi viesti voi olla enintään 200 merkin mittainen, ja katsojat voivat lähettää enintään 11 viestiä 30 sekunnin aikana. Viestimäärän rajoitus ei koske tapahtumien omistajia. Katsojat eivät voi käyttää viesteissä erikoismerkkejä, URL-osoitteita eikä HTML-tageja.

Vain tilaajille tai jäsenille avoin chat

Pääsy kanavan livechattiin voidaan rajata vain jäsenille tai vain tilaajille.

Jos chat on avoin vain tilaajille, kanava voi valita, kuinka pitkä jäsenyys mukaan pääsemiseen vaaditaan. Näet tarvittavan keston ja oman jäsenyytesi keston napauttamalla livechatin viestikentästä .

Viestin kiinnittäminen

Voit kiinnittää livechatiin oman viestisi tai katsojan viestin.

Vain sinä voit kiinnittää viestejä. Valvojille tai katsojille se ei ole mahdollista. Kiinnitetyt viestit näkyvät Super Chatien alapuolella.

1. Siirry chatikkunaan livestriimin tai ensiesityksen aikana.
  2. Etsi viesti livechatista, vaikkapa oma viestisi, ja napauta tai klikkaa Lisää .
  3. Kiinnitä viesti napauttamalla tai klikkaamalla Kiinnitä .

Huom. Voit kiinnittää vain yhden viestin kerrallaan. Voit korvata kiinnitetyn viestin valitsemalla sen tilalle uuden. Voit poistaa kiinnityksen valitsemalla kiinnitetyn viestin kohdalta Lisää > Irrota.

Liveäänestyksen luominen

Kanavan omistajat voivat luoda striimeihin ja ensiesityksiin liveäänestyksiä ja muokata niitä. Kun ensimmäinen ääni on annettu, äänestystä ei voi enää muuttaa.

1. Ajasta tai aloita livestriimi tai ensiesitys.
  2. Napauta chatikkunan alareunasta Luo äänestys .
  3. Luo äänestys ja valitse sitten Kysy yhteisön mielipidettä.

Näin voit lopettaa äänestyksen ja nähdä tulokset: Napauta chatin yläreunan bannerista Lopeta äänestys.

Rajoitukset

Huomioitavaa:

• Liveäänestyksen voi luoda vain tietokoneella YouTubessa.
  • Liveäänestyksissä voi olla 2–4 vastausvaihtoehtoa.
  • Liveäänestykset näkyvät vain livelähetyksessä, eivät livechattien uudelleentoistossa.
  • Liveäänestykset voivat kestää korkeintaan 24 tuntia.

Livechatin upottaminen

Voit upottaa livechatin omalle sivustollesi iframen avulla livestriimin ollessa käynnissä.

Huom. Livechatin upottaminen ei ole mahdollista mobiiliverkossa.

1. Selvitä livestriimin videotunnus. Näet videotunnuksen katselusivun URL-osoitteesta (youtube.com/watch?v=12345). Tässä tapauksessa videotunnus on "12345".
  2. Selvitä sen sivuston verkkotunnuksen URL-osoite, jolle haluat upottaa chatin. Jos esimerkiksi upotat chatin sivulle www.example.com/youtube_chat, verkkotunnus on www.example.com.
  3. Luo upotukselle URL-osoite seuraavalla tavalla: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Tämä on iframen URL-osoite. Huomaa, että embed_domain-kohtaa seuraavan osoitteen on vastattava sen sivun URL-osoitetta, jolle haluat upottaa chatin. Jos osoitteet eivät täsmää, chat-ikkuna ei lataudu.