Marknadsföra en livestream

När du marknadsför ett evenemang kan det bidra till att nå ut till fler tittare. Här är några tips som hjälper dig komma igång.

Före evenemanget

• Marknadsför evenemanget genom att skapa en kanaltrailer eller intresseväckare.
  • Dela länken till streamen minst 48 timmar innan du börjar sända live.
  • Länka dina konton i sociala medier till kanalen för att underlätta delning.
  • Bädda in webbadressen på din webbplats och skicka länkar till bloggar som kan tänkas vilja visa ditt innehåll.
  • Skapa ett avsnitt för liveevenemang där du kan informera om kommande händelser och liveevenemang på din kanal.
  • Lägg till en länkad webbplats. Den här webbplatsen gör det enklare för oss att förbättra kvaliteten på sökresultaten och verifiera att kanalen används för att representera ditt varumärke officiellt på YouTube.
  • Ta hjälp av optimeringsalternativ för din kanal och dina videor.

Under evenemanget

• Skapa videor med höjdpunkter av evenemanget medan du streamar live.
  • Obs! Prenumeranter kan få en avisering om dina offentliga händelser i flödena på sina startsidor.
  • Obs! Prenumeranter hittar livestreamen i avsnittet Titta sedan på det här.
  • Du kan även uppdatera bannerbilden så att den visar evenemangets namn, datum och tid.

Efter evenemanget

• Lägg upp ett arkiv för liveevenemanget när det är över.
  • Ordna arkivet och videor med höjdpunkter i spellistor.