Marknadsföra en livestream

Snart försvinner våra verktyg för klassisk livestreaming. Testa det nya Kontrollrummet, där våra klassiska streamingverktyg för dator har kombinerats med nya förbättrade funktioner. Läs mer

När du marknadsför ett evenemang kan det bidra till att nå ut till flera tittare. Här är några tips som hjälper dig komma igång.

Före evenemanget

• Marknadsför evenemanget genom att skapa en kanaltrailer eller en intresseväckare.
  • Dela länken till streamen minst 48 timmar innan du börjar sända live.
  • Länka dina konton i sociala medier till kanalen för att underlätta delning.
  • Skapa ett anpassat inlägg för prenumeranter och sociala medier. Meddelandet, inklusive evenemangslänken, läggs upp när ett evenemang som är Offentligt börjar sändas live.
  • I funktionen Streama nu kan den fasta länken delas i sociala medier. youtube.com/user/[kanalnamn]/live
  • Bädda in webbadressen på webbplatsen och skicka länkar till bloggar som kan tänkas vilja visa ditt innehåll.
  • Skapa ett område för liveevenemang där du kan informera om kommande händelser och liveevenemang på din kanal.
  • Lägg till en länkad webbplats. Det här gör det enklare för oss att förbättra kvaliteten på sökresultaten och bekräfta att din kanal är den officiella symbolen för ditt varumärke på YouTube.
  • Ta hjälp av optimeringsalternativ för din kanal och dina videor.

Under evenemanget

Efter evenemanget

• Lägg upp ett arkiv för liveevenemanget när det är över.
  • Ordna arkivet och videor med höjdpunkter i spellistor.