Hvilken slags indhold kan jeg tjene penge på?

Hvis dine videoer eller Shorts-videoer skal være kvalificerede til indtægtsgenerering, skal indholdet blandt andet være originalt og uden gentagelser. Se alle krav i vores politikker for indtægtsgenerering på YouTube-kanaler. Sørg også for, at du har alle de nødvendige rettigheder til kommerciel brug af alle billed- og lydelementerne i dit indhold.

Retningslinjer for indhold, du har skabt:

• Følg YouTubes retningslinjer for fællesskabet
  • Skab selv alle elementerne i din video. Eksempler:
    • Daglige vlogs
    • Hjemmevideoer
    • Gør det selv-videoer
    • Vejledningsvideoer
    • Originale musikvideoer
    • Originale kortfilm
    • Shorts-videoer med eller uden remixindhold
  • Sørg for, at du har alle de nødvendige rettigheder til kommerciel brug af alt visuelt materiale, du har skabt.
  • Husk, at annoncører foretrækker at få vist deres annoncer i annoncørvenligt indhold.

Retningslinjer for indhold, du ikke selv har skabt:

Du kan medtage numre fra Creator Music i videoer uden at miste indtægtsgenerering. Nogle sange kan licenseres på forhånd, så youtubere kan beholde den fulde indtægtsgenerering. Andre sange kan være kvalificerede til at dele indtægterne med nummerets rettighedsindehavere.
Fair use – ophavsret på YouTube
Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Kan jeg tjene penge på min video, hvis…?

Klik herunder for at finde ud af, om du kan tjene penge på din type indhold, og om du skal kunne dokumentere de kommercielle brugsrettigheder for at bruge det.

Jeg selv har lavet alt lydindhold og visuelt indhold

Du kan tjene penge på indhold, som du har lavet, så længe du stadig har rettighederne til videoen.

Hvis du har kontrakt med et pladeselskab, kan du muligvis tjene penge på din video afhængigt af de vilkår og begrænsninger, der gælder for aftalen. Det kan være en god idé at spørge en advokat til råds.

Jeg laver mit eget indhold ved hjælp af redigeringssoftware til lyd eller billeder

Du kan bruge redigeringssoftware til at skabe potentielt indtægtsgenererende indhold. Om du kan aktivere indtægtsgenerering afhænger af licensens omfang, begrænsninger og kommercielle tilladelser. Hvis du bruger samples eller loops, skal du sikre dig, at licensen specifikt tillader, at de kan bruges kommercielt. Følg disse retningslinjer for at remixe indhold i Shorts-videoer.

Jeg bruger royaltyfrit indhold eller Creative Commons-indhold

Du kan tjene penge på royaltyfrit indhold eller Creative Commons-indhold, når licensaftalen giver dig rettigheder til at bruge det kommercielt. I visse tilfælde kræver rettighedshavere, at du krediterer skaberen af indholdet, eller at du kan fremlægge bevis på købet, for at du kan bruge det i din video til kommercielle formål.

Få flere oplysninger om, hvordan du læser licenser for at forstå dine rettigheder.

Jeg har tilladelse til at bruge lyd eller visuelt materiale, der er skabt af en anden

Du kan tjene penge på den slags indhold, men du skal til enhver tid have en udtrykkelig skriftlig tilladelse af rettighedshaveren til at bruge indholdet kommercielt.
Jeg spiller eller giver en trinvis vejledning til et computerspil

Hvis du vil tjene penge på computerspilindhold, skal du have de kommercielle brugsrettigheder i licens fra spiludgiveren. Nogle spiludgivere giver dig muligvis tilladelse til at bruge alt videospilsindhold kommercielt. Du kan tjekke disse oplysninger i deres licensaftaler.

I andre licensaftaler giver udgivere muligvis ikke kommercielle rettigheder til videoer, der bare viser spillet blive spillet i længere tid. I forhold til disse licensaftaler skal brugen af computerspil holdes på et minimum, medmindre kommentarsporet:

• Tilfører vejledende/oplysende værdi
  • Er tæt knyttet til den handling, der bliver vist
Få flere oplysninger om indhold i videospil og software, og se vores retningslinjer for annoncørvenligt indhold i forbindelse med spil og indtægtsgenerering.
Jeg laver en vejledningsvideo, der viser, hvordan man bruger et stykke software

Du kan tjene penge på indhold, som du producerer, om softwarebrugerflader, men det afhænger også af de kommercielle brugsrettigheder, som softwarelicensen giver.

I nogle tilfælde kan du få brug for en kontrakt med udgiveren eller dokumentation for, at du har betalt et licensgebyr. Brugen af softwarebrugerflader skal holdes på et minimum, medmindre kommentarsporet:

• Tilfører vejledende/oplysende værdi
  • Indholdet er tæt knyttet til den handling, der bliver vist

Få flere oplysninger om indhold i videospil og software.

Jeg bruger indhold, der er offentligt eje

Ophavsretten til værket skal enten være udløbet, bortfaldet eller ikke længere gælde, før indholdet er offentligt eje. Hvis du kan dokumentere, at indholdet i din video er offentligt eje, kan du tjene penge på det.

Bemærk! Dette afhænger af licensens omfang, begrænsninger og kommercielle tilladelser.

Opfyldelse af kriterierne for, at indholdet er offentligt eje, kan afhænge af mange faktorer.
Få flere oplysninger om offentligt eje.
Videoen indeholder min originale optagelse af en coversang

Nogle coversange kan være kvalificerede til indtægtsgenerering. For at sangen skal være kvalificeret, skal musikudgiveren gøre krav på den via Content ID-systemet og vælge at aktivere indtægtsgenerering på den.

Hvis der ikke er gjort krav på sangen, kan du ikke tjene penge på din video. Du skal have en udtrykkelig skriftlig tilladelse fra ejeren af rettighederne til sangen på forhånd.

Brugen af kommercielle lydoptagelser som f.eks. optagelser af instrumentalmusik, karaoke eller koncertoptagelser med kunstneren er ikke kvalificeret til indtægtsgenerering.

Få flere oplysninger om, hvordan du tjener penge på kvalificerede covervideoer.

Jeg bruger mine egne optagelser af offentlige koncerter, events, shows osv.

Selvom du måske har optaget noget selv, er det som regel den oprindelige skaber eller forfatter af det underliggende indhold, der ejer de rettigheder, der er nødvendige for at udnytte indholdet kommercielt.

Hvis du vil tjene penge på din optagelse af en optræden ved en koncert eller et show, skal du have en udtrykkelig skriftlig tilladelse fra den oprindelige rettighedshaver.

Jeg har optaget indhold fra tv eller en dvd eller cd

Selvom du har optaget noget selv, er det muligvis skaberen eller forfatteren af det indhold, som bliver optaget, der ejer de rettigheder, der er nødvendige for at udnytte indholdet kommercielt.

Hvis du vil tjene penge på din optagelse af en tv-serie, dvd eller cd, skal du have en skriftlig tilladelse fra rettighedshaveren til de lyd- eller billedelementer, der er optaget.

Jeg uploader indhold, som jeg har købt

Selvom du muligvis har foretaget et køb, er det normalt den egentlige skaber eller forfatter, der er indehaver af mange af de rettigheder, der er nødvendige for at udnytte dette indhold kommercielt.

Du kan ikke tjene penge på tredjepartsindhold, som du har købt, medmindre rettighedshaveren giver dig de kommercielle brugsrettigheder.

Jeg uploader indhold, som jeg har fundet online

Selvom du måske har fundet indhold online, uden at det har kostet dig noget, er det normalt indholdets oprindelige skaber, der er indehaver af mange af de rettigheder, der er nødvendige for at udnytte indholdet kommercielt.

Hvis du vil tjene penge på dette indhold, skal du sørge for, at du har alle nødvendige kommercielle brugsrettigheder til indholdet.

Videoen indeholder musik fra YouTubes lydbibliotek

Du kan godt tjene penge på musik fra YouTubes lydbibliotek.

Jeg bruger tredjepartsindhold i henhold til Fair Use-princippet

Kommerciel brug bliver normalt ikke betragtet som "Fair Use", selvom det er muligt at tjene penge på en video og stadig påberåbe sig Fair Use. Få flere oplysninger i artiklen Fair Use på YouTube.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type indhold du kan eller ikke kan tjene penge på, kan du læse vores retningslinjer for annoncørvenligt indholdFå flere oplysninger om, hvordan ophavsret fungerer på YouTube.

Materialet på denne side er udelukkende beregnet som oplysning og skal ikke betragtes som juridisk rådgivning. Du bør kun søge juridisk rådgivning hos en advokat eller juridisk repræsentant.