Kom i gang med direktesendinger

Med direktesendinger kan du kommunisere med publikum i sanntid via blant annet chat og videofeed.

Innføring i direktesendinger på YouTube

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

1. Slå på direktesendingsfunksjonen

For å kunne sende direkte kan du ikke ha vært ilagt noen begrensninger for direktesendinger de siste 90 dagene, og kanalen din må være bekreftet.

1. Gå til YouTube.
  2. Øverst til høyre klikker du på Opprett   etterfulgt av Send direkte.
  3. Hvis du ikke allerede har gjort det, følger du veiledningen for å bekrefte kanalen din.
  4. Hvis dette er første gang du sender direkte, må du være obs på at det kan ta opptil 24 timer å aktivere direktesendingsfunksjonen. Når den er aktivert, kan du sende direkte umiddelbart.

2. Velg hvordan du vil strømme

Det finnes tre måter du kan strømme innhold på: via mobil, nettkamera og enkoder. Velg den som passer best for innholdet du skal strømme.

Mobil

Mobilsendinger er egnet for videoblogging og korte oppdateringer fra telefonen eller nettbrettet.

For å sende direkte fra mobil må du først sjekke at du oppfyller kravene.

Finn ut hvordan du sender direkte fra mobil

Nettkamera

Start en direktesending fra datamaskinen raskt med et nettkamera.

Du trenger en datamaskin med nettkamera.

Finn ut hvordan du strømmer med nettkamera

Enkoder

Med enkodere kan du strømme gameplay, legge til overlegg og bruke maskinvare som forforsterkere, mikrofoner og kameraer. Denne typen strømming brukes mest til gaming, sportsarrangementer, konserter og konferanser.

Finn ut hvordan du strømmer via enkoder

Vertikale direktesendinger

Når direktesendingen din er vertikal (høyere enn den er bred), får seere på mobil sendingen i fullskjerm. Inkludert i denne visningen er en direktesendingsfeed som kan rulles, der seerne kan finne funksjoner for fan-finansiering, for eksempel Super Chat, Super Stickers og kanalmedlemskap. Seerne (ikke begrenset til eksisterende kanalabonnenter) kan også finne disse direktesendingene når de blar gjennom YouTube Shorts.

Funksjon Horisontale direktesendinger

Vertikal direktefeed

Synlig i Shorts-feeden Nei Ja
Kan rulles for å se flere direktesendinger Nei Ja
Klikkbare linker i chatten og kanalbeskrivelsen Ja Nei
Annonser før og midt i direktesendingen Ja Nei
Strømming med 4K-bithastighet (kringkasting) Ja Nei (i YouTube-appen)
Premierer Ja Nei
Live Redirect Ja Nei
Medlemskap Ja Ja
Gavemedlemskap Ja Nei

Dette kan du strømme

Alt innhold i direktesendinger må være i samsvar med retningslinjene for brukere og vilkårene for bruk. Hvis du antyder at du skal sende innhold som bryter med retningslinjene for brukere, kan det hende vi aldersbegrenser eller fjerner direktesendingen din. YouTube forbeholder seg også retten til å begrense skapernes muligheter til å sende direkte – etter eget skjønn.

Hvis du mottar et varsel for direktesendingen din fordi du har brutt retningslinjene for brukere, kan du gjennomføre en opplæring i retningslinjene, slik at varselet utløper etter 90 dager. Hvis de samme retningslinjene brytes i løpet av disse 90 dagene, utløper ikke varselet, og kanalen din får en advarsel. Hvis du bryter andre retningslinjer etter at du har fullført opplæringen, får du et nytt varsel. Brukere med gjentatte brudd kan hindres fra å gjennomføre opplæringer i retningslinjene i fremtiden.

Hvis direktesendingen din begrenses, kan det hende du får en kontoadvarsel. I så fall kan du ikke sende direkte på 14 dager. Hvis du har mistet muligheten til å sende direkte fra kontoen din, kan du heller ikke bruke en annen kanal til å sende direkte på YouTube. Disse retningslinjene gjelder så lenge begrensningen er aktiv på kontoen din. Hvis du overtrer denne begrensningen, anses det som omgåelse i henhold til vilkårene for bruk, noe som kan føre til oppsigelse av kontoen din.