Livestriimauksen aloittaminen

Livestriimeissä voit olla yhteydessä yleisöön reaaliajassa esimerkiksi videon tai chatin kautta.

Näin livestriimit toimivat YouTubessa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

1. Ota livestriimaus käyttöön

Livestriimaus edellyttää, että kanavalla ei ole livestriimauksen rajoituksia 90 viime päivän ajalta ja että kanava on vahvistettu.

Mobiililivestriimin luominen edellyttää, että täytät vaatimukset.
  1. Avaa puhelimen tai tabletin YouTube-sovellus.
  2. Klikkaa alareunasta Luo ja sitten Aloita livelähetys.
  3. Ensimmäisen livestriimin aloittamisessa voi mennä 24 tuntia. Kun toiminto on kerran aktivoitu, jatkossa striimaus alkaa heti.

2. Valitse striimaustapa

Striimata voi kolmella eri tavalla: mobiililaitteella, verkkokameralla tai enkooderilla. Valitse sisällöllesi sopivin tapa.

Mobiililaite

Sopii vloggaamiseen ja nopeisiin päivityksiin puhelimella tai tabletilla.

Mobiililivestriimin luominen edellyttää, että täytät tietyt vaatimukset.

Näin striimaat mobiililaitteella.

Verkkokamera

Sopii nopeaan livestriimaukseen tietokoneella.

Tarvitset tietokoneen ja verkkokameran.

Näin striimaat verkkokameralla.

Enkooderi

Enkooderien avulla voit striimata pelikuvaa ja peittokuvia sekä käyttää ulkoisia laitteita, kuten esivahvistimia, mikrofoneja ja kameroita. Tätä striimaustapaa käytetään yleensä pelistriimeissä, urheilutapahtumissa, konserteissa ja konferensseissa.

Näin striimaat enkooderilla.

Pystysuuntaiset livestriimit

Pystysuuntaiset livestriimit (kuva on kapeampi mutta korkeampi) näkyvät nyt mobiililaitteilla koko näytön tilassa. Vieritettävän livestriimifiidin kautta katsojat voivat hyödyntää fanirahoitusominaisuuksia, kuten Super Chatia, Super Stickereitä ja kanavajäsenyyksiä. Katsojat (kanavan nykyiset ja uudet tilaajat) voivat nähdä livestriimit myös selatessaan YouTube Shorts ‐videoita.

Ominaisuus Vaakasuuntaiset livestriimit

Pystysuuntainen livefiidi

Löydettävissä Shorts-fiidistä Ei Kyllä
Lisää livestriimejä voi nähdä vierittämällä Ei Kyllä
Klikattavat linkit chatissa ja kanavan kuvauksessa Kyllä Ei
Kesken striimin näkyvät ja sitä edeltävät mainokset Kyllä Ei
4K-striimaus (lähetys) Kyllä Ei (YouTube-sovelluksessa)
Ensiesitykset Kyllä Ei
Live Redirect Kyllä Ei
Jäsenyydet Kyllä Kyllä
Lahjajäsenyydet Kyllä En

Striimattava sisältö

Kaiken livenä striimattavan sisällön on oltava yhteisösääntöjen ja käyttöehtojen mukaista. Jos ilmoitat striimaavasi yhteisösääntöjä rikkovaa sisältöä, voimme asettaa livestriimille ikärajoituksen tai poistaa striimin. YouTube pidättää myös oikeuden rajoittaa sisällöntuottajan striimausoikeutta harkintansa mukaan.

Jos saat livestriimissä huomautuksen yhteisösääntöjen rikkomisesta, voit osallistua käytäntökoulutuksen, jolloin huomautus vanhentuu 90 päivän kuluttua. Jos kuitenkin rikot samaa käytäntöä 90 päivän kuluessa, huomautus ei vanhene ja kanavallesi annetaan varoitus. Jos rikot jotain toista käytäntöä koulutuksen suorittamisen jälkeen, saat uuden huomautuksen. Käytäntöjä toistuvasti rikkovia käyttäjiä voidaan estää osallistumasta jatkossa käytäntökoulutuksiin.

Jos livestriimiäsi rajoitetaan, tilillesi voidaan antaa varoitus. Varoitus estää livestriimauksen 14 päivän ajan. Jos livestriimaus on estetty tililläsi, et saa striimata livenä YouTubessa millään muullakaan kanavalla niin kauan kuin rajoitus on voimassa. Eston rikkominen tulkitaan käyttöehtojemme mukaisesti ehtojen kiertämiseksi, ja se voi johtaa tilin sulkemiseen.