Livestriimauksen perusteet

YouTube Live on helppo tapa tavoittaa katsojat reaaliajassa. Voit esimerkiksi striimata videopeliä, vastata katsojiesi kysymyksiin tai pitää oppituntia – kätevät työkalumme auttavat sinua striimin määrittämisessä ja kommunikoinnissa katsojien kanssa.

YouTubessa voi lähettää livestriimiä muutamalla eri tavalla. Tässä pikainen yleiskatsaus:

Yksinkertainen tapa: Nämä asetukset sopivat aloittelijoille ja striimeihin, jotka pitää aloittaa nopeasti.

• Verkkokamera: Verkkokameralla voit aloittaa livestriimauksen helposti ilman enkooderia. Lähetä livestriimiä tietokoneen verkkokameran avulla. Katso lisätietoja
  • Mobiililaite: Mobiililaitteella voit aloittaa livestriimin suoraan YouTube-sovelluksella. Huom. Voit livestriimata mobiilisovelluksella vain, jos kanavallasi on vähintään 1 000 tilaajaa. Katso lisätietoja

Edistynyt tapa: Sopii edistyneemmille livestriimaajille.

• Striimaus enkooderilla: Enkooderin avulla voit tallentaa sisältöä tietokoneelta, kamerasta, mikrofonista ja muista lähteistä ja lähettää sen YouTube Live ‑striiminä faneillesi. Enkooderi sopii hyvin esimerkiksi livestriimeihin, joissa lähetetään pelikuvaa tai käytetään ulkoisia ääni-/videolaitteita tai useita kameroita. Katso lisätietoja

Kaiken livestriimattavan sisällön on oltava yhteisön sääntöjen ja palveluehtojen mukaista. Jos ilmoitat striimaavasi yhteisön sääntöjä rikkovaa sisältöä, voimme asettaa striimille ikärajoituksen tai poistaa sen. YouTube pidättää myös oikeuden rajoittaa sisällöntuottajan livestriimausoikeutta harkintansa mukaan.

Jos livestriimille asetetaan rajoitus, tilillesi voidaan myös antaa varoitus, joka estää sinua striimaamasta sisältöä livenä kolmeen kuukauteen. Jos livestriimaus on estetty tililläsi, et voi striimata livenä YouTubessa millään muullakaan kanavalla niin kauan kuin esto on voimassa. Eston rikkominen tulkitaan palveluehtojemme mukaan kiertämiseksi ja voi johtaa tilisi sulkemiseen.