YouTuben mainostusmuodot

Olemme selkeyttäneet ennen videota tai sen jälkeen näkyviä mainosmuotoja koskevia vaihtoehtoja. Tällä pyrimme parantamaan sisällöntuottajien tuloja. Videota edeltäviä, videon jälkeisiä, ohitettavia ja ei-ohitettavia mainoksia ei voi enää valita erikseen. Kun laitat nyt mainokset päälle pitkissä videoissa, katsojille näkyy videota edeltäviä, videon jälkeisiä, ohitettavia tai ei-ohitettavia mainoksia tilanteen mukaan, eli kaikki mainosmuodot ovat automaattisesti käytössä. Kesken videon näkyviä mainoksia koskevat valinnat eivät ole muuttuneet. Myös pitkien videoiden mainosvalinnat ovat ennallaan, ellet muuta kaupallistamisasetuksia.
Pyrimme parantamaan katselukokemusta ja edistämään tehokkaampien mainosmuotojen toimivuutta tietokoneella ja mobiililaitteilla, minkä vuoksi YouTubessa ei enää näy peittokuvamainoksia 6.4.2023 lähtien. Peittokuvamainokset ovat vanha, vain tietokoneella näkyvä mainosmuoto, ja arviomme mukaan muutoksella ei ole suurta vaikutusta sisällöntuottajien tuloihin aktivoinnin siirtyessä muihin mainosmuotoihin.

Kun olet laittanut videoiden kaupallistamisen päälle, videoidesi yhteydessä tai aikana voi näkyä useita eri mainostyyppejä. Alla taulukossa listattuja mainosmuotoja voi näkyä ennen videota, videon aikana tai videon jälkeen.

Kun laitat mainokset päälle pitkissä videoissa, katsojille näkyy automaattisesti videota edeltäviä, videon jälkeisiä, ohitettavia tai ei-ohitettavia mainoksia tilanteen mukaan. Voit myös laittaa kesken videon näkyvät mainokset päälle yli kahdeksan minuutin videoissa ja joko lisätä mainoskatkot manuaalisesti tai käyttää automaattisia mainoskatkoja. Lue lisää kesken videon näkyvien mainoskatkojen hallinnoinnista.

Videomainosmuoto Kuvaus Alusta Kuvaus
Ohitettavat videomainokset

Katsoja voi ohittaa nämä mainokset viiden sekunnin katselun jälkeen. Tietokoneet, mobiililaitteet, televisiot ja pelikonsolit Näkyvät videosoittimessa (voi ohittaa 5 sekunnin katselun jälkeen)

Ei-ohitettavat videomainokset

Tällaiset videomainokset on katsottava loppuun asti ennen kuin videota voi katsoa. Tietokoneet, mobiililaitteet, televisiot ja pelikonsolit

Näkyvät videosoittimessa

Alueellisista standardeista riippuen kestoltaan 15 tai 20 sekuntia. TV-katselussa kesto voi olla 30 sekuntia.

Puskurimainokset

Puskurimainokset ovat lyhyitä, enintään 6 sekunnin mittaisia videomainoksia, jotka on katsottava loppuun ennen kuin videota voi katsoa. Puskurimainokset ovat käytössä, kun ohitettavat tai ei-ohitettavat mainokset ovat käytössä. Tietokoneet, mobiililaitteet, televisiot ja pelikonsolit Näkyvät videosoittimessa, enintään 6 sekunnin mittaisia

Mainosten laittaminen päälle useissa videoissa

Näin voit laittaa mainokset päälle useissa ladatuissa videoissa yhdellä kertaa:

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Valitse harmaa ruutu kaupallistettavan videon pikkukuvan vierestä.
  4. Klikkaa videoiden yläpuolella olevan mustan palkin avattavaa Muokkaa-valikkoa ja sitten Kaupallistaminen.
  5. Valitse avattavasta Kaupallistaminen-valikosta Päällä.
    • Jos haluat muuttaa useiden kesken videon näkyvien mainosten asetuksia kerralla, tee näin: Klikkaa Muokkaa ja sitten Mainosasetukset ja sitten merkitse "Näytä mainoksia kesken videon" ‐ruutu valituksi ja valitse, haluatko käyttää automaattisia kesken videon näkyviä mainoksia videoissa, joissa ei ole mainoskatkoja, vai kaikissa videoissa.
  6. Valitse Päivitä videot ja sitten merkitse "Ymmärrän seuraukset" ‑ruutu valituksi ja sitten Päivitä videot.

YouTube Shorts ‐mainokset

Shorts-videoiden mainokset ovat pyyhkäistäviä video- tai kuvamainoksia, jotka näkyvät Shorts-fiidin videoiden välissä. Lue lisää Shorts-mainosten toiminnasta YouTube Shorts ‑kaupallistamiskäytännöistä.

Kesken videon näkyvien mainosten oletusasetukset

Lue lisää kanavan oletusasetusten muuttamisesta niin, että uusissa julkaisuissa on kesken videon näkyviä mainoskatkoja.

Muualla kuin videosoittimessa näkyvät mainokset

Katselusyötteen mainokset näkyvät videosuositussyötteessä soittimen alapuolella mobiililaitteilla ja soittimen vieressä tietokoneella. Näiden mainoksien asetuksia ei voi muuttaa YouTube Studiossa.

Peräkkäiset mainokset

Kaksi videomainosta voi näkyä peräkkäin, kun mainokset laitetaan päälle pitkässä videossa, jonka kesto on vähintään viisi minuuttia. Tätä kutsutaan myös mainosryhmitykseksi. Peräkkäiset mainokset vähentävät pitkien videoiden keskeytyksiä, mikä parantaa katselukokemusta.