Ändra videodistribution

Med distributionsinställningen kan du välja om dina videor ska vara tillgängliga på alla plattformar eller enbart på intäktsgenererande plattformar. Användare som inte är intäktsgenererande partner kan inte ändra distributionsinställningen.

Ställ in distributionen

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor på menyn till vänster och välj sedan videon du vill redigera.
  3. Öppna fliken Avancerat.
  4. I rutan Distribution väljer du mellan Överallt och Gör den här videon tillgänglig enbart på intäktsgenererande plattformar.
  5. Välj Spara.

Videor med anspråk

Vilka distributionsinställningar som gäller för en video beror på om videon har innehåll med anspråk.

• Om det finns anspråk på en video gäller inte användarens distributionsinställningar, utan inställningarna för den som har gjort anspråket.
  • Om det finns anspråk på musikinnehållet i en video gäller inte innehållsskaparens distributionsinställningar, utan inställningarna för den som har gjort anspråket.

Skillnaden mellan intäktsgenererande plattformar och alla plattformar

Följande plattformar är exempel på vad vi kallar intäktsgenererande:

• www.youtube.com
  • YouTube-appen
  • YouTube-appen på tv, inklusive Xbox, Android TV, PlayStation och Chromecast
  • m.youtube.com från de flesta smartphones
  • YouTubes app på Apple TV

Förutom de intäktsgenererande plattformarna som nämns ovan omfattar ”alla plattformar” bland annat följande:

• den förinstallerade YouTube-appen på iOS 5 och tidigare
  • gamla YouTube-appar på funktionsmobiler och tv-apparater
  • m.youtube.com från funktionsmobiler