Mainostiedot-raportti

Tuloraporttien ja mittarien nimet muutettiin 10.2.2016. Muutokset eivät vaikuta raporttien tietoihin. Lue lisää tuloraporttien muutoksista.
Mainostiedot-raportti on saatavilla vain YouTube-kumppaneille, jotka voivat tarkastella tilinsä tulotietoja.

Mainostiedot-raportissa on tietoa YouTuben mainostuloista, arvioiduista kaupallistetuista toistoista, tuhannen näyttökerran hinnasta (CPM) ja sisältösi yhteydessä näytetyistä mainoksista. Raportista saat selville, kuinka erilaiset mainostyypit toimivat suhteessa toisiinsa ajan myötä.

Huom. Mainostiedot-raportin tiedot eivät vastaa Tulot-raportin tietoja. Mainostiedot-raportin luvut ovat bruttosummia (perustuen mainostajien maksuihin), kun taas Tulot-raportin luvut ovat nettosummia (saamasi tulot). Tulojen jako ja osittainen omistajuus lasketaan nettotuloista.

Mainostiedot-raportin katseleminen

Creator Studion perinteinen versio

Voit siirtyä suoraan Mainostiedot-raporttiin tai toimia seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta tilisi > Creator Studio.
  3. Valitse vasemmasta valikosta Analyysit > Mainostiedot.

YouTube Studion betakokeiluversio

1. Kirjaudu YouTube Studion betakokeiluversioon. Jos et ole vielä kokeillut betakokeiluversiota, tutustu siihen tarkemmin
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Tilastot.
  3. Klikkaa Ansaitse tuloja ‑välilehteä.
  4. Saat lisätietoja klikkaamalla Mainostyypit-korttia.
Tutustu tarkemmin YouTube Studion betakokeiluversioon, josta löytyvät kaikki sisällöntuottajille tärkeät asiat.

Huom. YouTube Analyticsissa voi näkyä eri tietoja sen mukaan, onko alustana perinteinen työpöytäversio, YouTube Studion työpöytäversio vai YouTube Studio ‑sovellus. Tämä johtuu siitä, että ajantasaiset tiedot ovat saatavilla nopeammin Analyticsissa YouTube Studiossa (sekä työpöytäversiossa että sovelluksessa) kuin Creator Studion perinteisessä versiossa.

Näin käytät Mainostiedot-raporttia

Huom. Heinäkuusta 2015 lähtien vain näyttökertapohjaisia tilastoja on voinut tarkastella mainostyypin mukaan. Jos olet valinnut tilastoksi Arvioidut kaupallistetut toistot tai Toistopohjainen tuhannen näyttökerran hinta ja ulottuvuudeksi Mainostyyppi, taulukossa näkyy tietojen kohdalla .

Mainostiedot-raporttia voi tarkastella monella tavalla, koska yksittäisestä videon toistokerrasta voi syntyä useita mainoksen näyttökertoja (esimerkiksi ennen videota esitettävä mainos ja peittokuvamainos). Voit tarkastella tietoja näyttökerran tai toistokerran mukaan.

Mainostiedot-raportin sisältö

• Mainostyyppi: Mainoksen muoto ja sen ostoalusta. Tämä valinta on käytettävissä vain YouTuben mainostuloissa ja näyttökertapohjaisissa tilastoissa.
  • YouTuben mainostulot: Arvioidut YouTuben mainostulot kaikista Googlen myymistä mainoslähteistä valitulla ajanjaksolla ja alueella. YouTuben mainostulot tarkistetaan kuukauden lopussa, eikä niihin lueta kumppaneiden myymiä mainoksia. YouTuben mainostuloja ei tule sekoittaa tuloihin tai nettotuloihin, joissa huomioidaan omistusosuutesi ja tulonjakamissopimukset.
  • Toistopohjainen tuhannen näyttökerran hinta (CPM): Arvioitu keskimääräinen bruttotulo tuhatta sellaista toistokertaa kohden, jonka aikana on näytetty yksi tai useampi mainos. Tämän valinnan kanssa voi käyttää vain sijainnin ja ajan mukaan lajittelua.
  • Arvioidut kaupallistetut toistot: Kaupallinen toisto on toistokerta, jossa käyttäjä katsoo videon (näyttökerta) ja näkee ainakin yhden mainoksen tai jossa käyttäjä keskeyttää katselun videota edeltävän mainoksen aikana eikä ehdi nähdä videota (hylkäys). Tämän valinnan kanssa voi käyttää vain sijainnin ja ajan mukaan lajittelua.
  • Mainoksen näyttökerrat: Näyttökerta kirjataan joka kerta, kun mainos näytetään katsojalle. Yhden toiston aikana voidaan näyttää yksi tai useampi mainos. Videossa voi esimerkiksi olla yksi ohitettava videota edeltävä mainos ja yksi näyttömainos. Näin yhdellä toistokerralla syntyy kaksi näyttökertaa.
  • Tuhannen näyttökerran hinta (CPM): Mainoksen tuhannen näyttökerran hinta tai arvioitu keskimääräinen bruttotulo, jossa ei huomioida videoiden toistomääriä.

Raportin mainostyypit

Mainostajilla on YouTubessa kaksi tapaa sijoittaa mainoksia:

• Mainoksista voi tehdä tarjouksia mainoshuutokaupassa.
  • Mainoksen voi varata sivulta YouTuben myyntiedustajan tai DoubleClick MediaVisorin kautta. Tätä kutsutaan varatuksi mediaostoksi.

Mainostiedot-raportissa on tietoa seuraavista mainostyypeistä:

• Näyttömainokset (huutokaupatut) ovat interaktiivista multimediaa sisältäviä mainoksia, kuvamainoksia tai näyttömainoksia, jotka esitetään joko videon alareunassa 300 x 250 pikselin peittokuvana, suositeltujen videoiden luettelon videona, sponsoroituna korttina tai näiden yhdistelmänä. Nämä mainokset myydään mainostajille mainoshuutokaupassa.
  • Näyttömainokset (varatut) eli bannerit ovat 300 x 250 pikselin kokoisia bannerimainoksia, jotka näytetään varsinaisen videon oikealla puolella.
  • Ei-ohitettavat videomainokset (huutokaupatut) ovat ennen videota, sen aikana tai sen jälkeen esitettäviä In-Stream-videomainoksia. Nämä ei-ohitettavat mainokset myydään mainostajille mainoshuutokaupassa.
  • Puskurimainokset (huutokaupatut) ovat ennen päävideota näytettäviä kuuden sekunnin mittaisia In-Stream-mainoksia. Nämä ei-ohitettavat mainokset myydään mainostajille mainoshuutokaupassa.
  • Ei-ohitettavat videomainokset (varatut) ovat ennen videota, sen aikana tai sen jälkeen näytettäviä In-Stream-videomainoksia. Varatut ei-ohitettavat mainokset myydään mainostajille varattuina mediaostoina.
  • Ohitettavat videomainokset (huutokaupatut) ovat ennen videota tai sen aikana näytettäviä In-Stream-mainoksia. Katsojat voivat ohittaa nämä videomainokset viiden sekunnin kuluttua, Nämä mainokset myydään mainostajille mainoshuutokaupassa.
  • Ohitettavat videomainokset (varatut) ovat ennen videota tai sen aikana näytettäviä In-Stream-mainoksia. Katsojat voivat ohittaa nämä videomainokset viiden sekunnin kuluttua, ja ne myydään mainostajille varattuina mediaostoina.