Video-upload loopt vast

Tips voor video-uploads die lang duren of vastlopen.

Uploadtijden variëren, afhankelijk van de bestandsgrootte. De uploadtijd kan ook verschillen naargelang de internetbandbreedte en het uploadverkeer. De upload kan een paar minuten tot een paar uur in beslag nemen. Als je upload lijkt vast te lopen of erg lang duurt, kan dit de volgende oorzaken hebben:

• Bestandstype en -grootte: Het bestandstype en de video-indeling bepalen de grootte van je video. Als je sneller wilt uploaden, codeer je video's dan in een van deze aanbevolen indelingen.
  • Trage internetverbinding: Zoek een internetsnelheidstest op google.com om je internetverbinding te checken. Een trage of instabiele internetverbinding is een van de voornaamste oorzaken van langzame uploads.
  • Veel uploadverkeer: Je bent mogelijk aan het uploaden in een drukke periode. Tijdens sommige piekuren registreert je internetprovider pieken in het uploadverkeer en kan het langer duren om je video te uploaden naar YouTube. Lees meer over videoprestaties op YouTube.
  • Kwaliteit: Het duurt langer om video's van hogere kwaliteit te uploaden. Het duurt bijvoorbeeld langer om een 4K-video te uploaden dan om een 1080p-video te uploaden.

Als je last hebt van een of meer van deze problemen, raden we je aan te wachten tot je video naar YouTube is geüpload.

Doorgaan met een eerdere upload

Als je de upload om wat voor reden dan ook hebt onderbroken, kun je binnen 24 uur verdergaan waar je gebleven was. Ga terug naar youtube.com/upload en selecteer hetzelfde bestand op je computer om verder te gaan met de upload.